به گزارش تارنمای روزنامه الوطن فلسطین، ریاست این هیات را 'عزام الاحمد' برعهده دارد 'واصل ابو یوسف' و 'احمد ابوهولی' و 'اشرف دبور' سفیر فلسطین در بیروت، او را در این سفر همراهی می كنند.
همچنین 'سمیر الرفاعی' عضو كمیته مركزی جنبش و نیز 'محمود الخالدی' سفیر فلسطین در دمشق به این هیات ملحق خواهند شد.
در این سفر غیرمنتظره، طرح سازش موسوم به معامله قرن، اوضاع آوارگان فلسطینی و شرایط اردوگاه یرموك در جنوب دمشق بررسی خواهدشد، همچنین درباره روابط دوجانبه فلسطین و سوریه نیز بحث و تبادل نظر می شود.
ابو یوسف عضو هیات اعزامی ساف با تاكید بر ضرورت بازگشت آوارگان فلسطینی به اردوگاه های خود در سوریه، افزود: اردوگاه ها نماد آرمان فلسطین است و ایستگاهی برای بازگشت به خاك میهن محسوب می شود.
اردوگاه یرموك بزرگترین اردوگاه فلسطینی محسوب می شود و قبل از آغاز جنگ در سوریه، 160 هزار تن از جمله سوری ها در آن زندگی می كردند، اما جنگ و درگیری ها اردوگاه یرموك را در سال 2012 میلادی در معرض محاصره و خرابی قرار داد و ساكنانش مجبور به فرار از آن شدند.
براساس طرح سازش موسوم به معامله قرن، مساله امنیت و مرزهای سرزمین های اشغالی همچنان در كنترل رژیم صهیونیستی قرار خواهد داشت و شهرك سازی ها نیز تحت تاثیر مذاكرات دستیابی به راه حل نهایی باقی می ماند.
طبق این طرح درباره ایجاد گذرگاهی برای حضور فلسطینیان در شهر قدیم قدس كه مسجد الاقصی و كلیسای قیامت نیز در آن قرار دارد، برای اقامه فریضه نماز در نظر گرفته خواهد شد.
سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) سال 1964 از سوی چند گروه چریكی، موسسه های آموزشی و اجتماعی فلسطینی با هدف مبارزه با رژیم صهیونیستی و آزادی اراضی اشغالی بنیان نهاده شد.
این سازمان فلسطینی در سال 1974 به تدریج شیوه مسلحانه خود را كنار گذاشت و «یاسر عرفات» رئیس پیشین تشكیلات خودگردان فلسطین و رئیس پیشین این سازمان، در سال 1993 با امضای پیمان موسوم به «اسلو»، رژیم صهیونیستی را به رسمیت شناخت.
شبس**9363*1488 **
تهران - ایرنا - كمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) روز دوشنبه برای انجام دیداری رسمی راهی سوریه شد، تا طرح صلح دونالد ترامپ موسوم به 'معامله قرن' و نیز بحران آورگان فلسطینی در این كشور را با مقام های دمشق مورد بررسی قرار دهد.