مهندس حمیدرضا دهقانی سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: تمام شهرستانهای استان فارس امسال شاهد كاهش 50 درصدی بارندگی در مقایسه با بلندمدت بوده است كه كاهش بارندگی یا عدم تناسب در بارش های سالانه عامل اصلی این خشكی هاست.
وی گفت: امسال رودخانههای استان فارس وضعیت بسیار نامطلوبی دارند طوری كه شاهد كاهش 70 تا 100 درصدی حجم آب در رودخانهها هستیم.
دهقانی با بیان اینكه خشك شدن رودخانه های شمال و شمال غرب استان فارس تاثیر بسزایی در كاهش ورودی آب به سدهای این مناطق دارد گفت: سد درودزن به عنوان یك سد استراتژیك در تامین آب شرب شهرهای شیراز و مرودشت و روستاهای اطراف هم اینك 271 لیتر برثانیه ورودی آب دارد در حالی كه خروجی آن 5 هزار لیتر بر ثانیه است.
مدیرعامل شركت آب منطقهای فارس بیان كرد: در دورانی كه فارس قطب تولید گندم ایران محسوب میشد، 7 درصد كل گندم استان در اراضی مشروب شده از سد درودزن به دست میآمد اما امروز این سد با بحران مواجه است.
دهقانی تامین بخش اعظم آب مورد نیاز از منابع زیرزمینی را یكی از مشكلات مهم استان فارس دانست و گفت: بالغ بر 79 درصد از كل آب مورد نیاز در استان فارس از منابع زیرزمینی و 21 درصد آن از منابع سطحی تامین میشود و این در واقع یك فاجعه است.
مدیرعامل شركت آب منطقهای فارس وجود چاه های مجاز و غیر مجاز را از دیگر عوامل تهدید منابع آب زیر زمینی دانست و گفت: در استان فارس 73 هزار حلقه چاه مجاز و 15 هزار و 794 حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد كه تعداد چاههای موجود در استان فارس با تعداد چاههای 16 استان كشور برابری میكند.
دهقانی افزود: 8 هزار حلقه چاه غیرمجاز در سالهای گذشته پر شده است.
مدیرعامل آب منطقهای استان فارس گفت:این استان كشاورزی است و مناطق مختلف آن با چالش فرونشست و ترك خوردگی زمین و مرگ دشتها و سفرههای آبخوان روبرو است.
6113 /1876
مدیر عامل شركت آب منطقه ای فارس:
اغلب رودخانه های شاخص استان فارس خشك شده است
۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۸:۵۵
کد خبر:
82966309
شیراز - ایرنا - مدیر عامل شركت آب منطقه ای استان فارس با تشریح پیامدهای ناشی از تداوم خشكسالی 12 ساله در این استان گفت : از جمله این پیامدها خشكیدگی رودخانه های شاخص است، رودخانه هایی مانند سیوند، شاپور، دالكی، كُر و قرهآقاج یا خشك شده اند یا بشدت كاهش آبدهی دارند.