به گزارش ايرنا، الوسط به نقل از يك منبع ديپلماتيك افزود: شركت كنندگان در نشست مربوط به اوضاع ليبي كه ديروز دوشنبه در رم پايتخت ايتاليا برگزار شد، و نمايندگان فرانسه، انگليس آمريكا (سه عضو شوراي امنيت) به اضافه ايتاليا، مصر و امارات حضور داشتند، توافق كردند انتخابات رياست جمهوري و مجلس ليبي كه فرانسه درصدد برگزاري همزمان آن تا پايان سال جاري ميلادي بود، به زماني ديگر موكول شود.
با اين كه در اين نشست اوضاع ليبي بررسي مي شد اما هيچ نماينده اي از اين كشور شركت نداشت، و نمايندگاني از الجزاير، تونس، مغرب و عربستان نيز به عنوان ناظر حضور داشتند.
شركت كنندگان توافق كردند فقط انتخابات مجلس ليبي در نيمه نخست سال 2019 برگزار شود، اما در مورد زمان برگزاري انتخابات رياست جمهوري هنوز تصميمي گرفته نشده است.
در اين نشست، آخرين تحولات ليبي به ويژه آخرين تحولات در هلال نفتي اين كشور و جلوگيري از صادرات نفت توسط ارتش و راه هاي حل اين بحران از طريق سياسي مورد بررسي قرار گرفت.
يك منبع ديپلماتيك در خصوص توافق براي به تعويق افتادن برگزاري انتخابات در ليبي گفت، فرانسوي ها با اعلام تاريخ مشخصي براي انتخابات سعي مي كردند ليبيايي ها را به گام برداشتن در مسير راه حل سياسي تشويق كنند اما واقعيت اين است كه مشكلات امنيتي ، سياسي و اقتصادي زيادي در ليبي وجود دارد كه باعث مي شود برگزاري اين انتخابات امكانپذير نباشد.
گروه هاي مختلف ليبيايي اوايل خرداد گذشته در نشستي در پاريس كه با حضور نمايندگان 19 كشور برگزار شد ، به توافق رسيده بودند انتخابات مجلس و رياست جمهوري اين كشور در ماه آذر برگزار شود.
انتخابات مجلس، آخرين انتخابات در ليبي بوده است كه در سال 2014 برگزار شد و نتيجه آن ايجاد اختلاف شديد ميان ليبيايي ها و تشكيل دو دولت رقيب در ليبي ( يكي در طرابلس و ديگري در شرق ) شد.
«غسان سلامه » نماينده سازمان ملل براي حل بحران ليبي اوايل فروردين گفته بود ، برگزاري انتخابات رياست جمهوري در ليبي بدون وجود قانون اساسي بسيار دشوار است، جدا از اين بايد همه را قانع كرد تا نتايج انتخابات را بپذيرند.
ليبي از زمان سقوط حكومت معمر قذافي در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامي است. اين هرج و مرج باعث تقويت گروه هاي تندرو و تروريستي در اين كشور شده است.
اين كشور اكنون دو دولت موازي دارد: دولت وفاق ملي به رياست «فايز السراج» در طرابلس كه مورد حمايت جامعه جهاني است و ديگري دولت طبرق در شرق ليبي(دولت موقت) به رياست «عبدالله الثني » كه از ژنرال «خليفه حفتر» فرمانده ارتش اين كشور حمايت مي كند. پارلمان ليبي از دولت موقت كه در شرق اين كشور مستقر است حمايت مي كند.
خاورم **2041**
در نشستي در ايتاليا،
كشورهاي غربي انتخابات ليبي را به تأخير انداختند
۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۴
کد خبر:
82966441
الجزيره-ايرنا- تارنماي ليبيايي «الوسط » نوشت: كشورهاي غربي تصميم گرفتند انتخابات رياست جمهوري و مجلس در ليبي را كه قرار بود اواخر سال جاري ميلادي برگزار شود، بار ديگر به تأخير بيندازند.