حسن فضلي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت: جلبكهاي دريايي نقش بسيار مهمي در چرخههاي بيوشيميايي محيط هاي آبي دارند و پايه و اساس زنجيره غذايي در اكوسيستمهاي آبي محسوب ميشوند.
وي يكي از علت هاي افزايش جلبك در درياي خزر را افزايش دما اعلام كرد و بيان داشت: صد البته وقتي مواد مغذي در اثر افزايش آلودگي ها زياد شود ، رشد توده اي جلبك ها بيش از اندازه خواهد شد.
وي به ورود آلودگي هاي مختلف از طريق رودخانه هاي منتهي به درياي خزر از سوي پنج كشور حاشيه اين دريا اشاره كرد و گفت: از آنجاييكه درياي خزر همانند يك ' كاسه آب ' متصور است با ورود انواع آلودگي هاي صنعتي ، كشاورزي و نفتي روز به روز شاهد نابودي زيست محيطي اين دريا هستيم.
خزر به عنوان بزرگ ترين درياچه جهان حدود 438هزاركيلومتر مربع وسعت دارد و طول خط ساحلي آن در جنوب حدود 670 كيلومتر است كه 338 كيلومتر از درياي خزر در محدوده جغرافيائي استان مازندران و بقيه در استان هاي گيلان و گلستان واقع است.
جمهوري اسلامي ايران ، تركمنستان ، جمهوري آذربايجان ، قزاقستان و روسيه پنج كشور حاشيه درياي خزر هستند.
معاون تحقيقاتي پژوهشكده اكولوژي درياي خزر وجود جلبك ها در محل شنا را به عنوان يكي از عوامل بيماري ،محتمل دانست و گفت: به هر حال رشد بيش از حد جلبك ها در اصطلاع علمي ' بلوم آلودگي ' محسوب مي شوند و به نوعي عامل انتقال دهنده بيماري نيز مي توانند باشند.
فضلي افزود: كارشناسان و محققان با نمونه برداري ها در حال بررسي شكوفايي جلبك ها در سواحل درياي خزر هستند.
مشاهدات عيني خبرنگار ايرنا نشان مي دهد ، جلبك هاي زيادي به صورت توده اي در برخي از مناطق ساحلي مشاهده مي شود كه برخي مواقع شنا كردن را براي مردم مشكل مي كند.
درياي خزر از 575 نوع گياه ، يكهزارو 332 گونه جانور و 850 نمونه ماهي برخوردار است و 90 درصد خاويار جهان از اين دريا استحصال مي شود .
6990/1899
معاون تحقيقاتي پژوهشكده اكولوژي درياي خزر:
وجود جلبك در درياي خزر ، نشانه افزايش آلودگي است
۱۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۲
کد خبر:
82966538
ساري- ايرنا- معاون تحقيقاتي پژوهشكده اكولوژي درياي خزر شكوفايي جلبك ها در سواحل خزري را نشانه افزايش آلودگي اين درياچه دانست و گفت: به طور يقين با اين وضعيت ،شرائط اكوسيستمي و زيست محيطي درياي خزر نامساعدتر شده است.