۲۰ تیر ۱۳۹۷، ۸:۱۲
کد خبر: 82967335
T T
۰ نفر
خوددرماني، بيماري هاي پوستي را تشديد مي كند

يزد- ايرنا- يك متخصص پوست، مو و زيبايي معتقد است خوددرماني و دخالت افراد غير متخصص در امور درماني پوست، بيماري هاي اين عضو مهم بدن را تشديد مي كند.

دكتر 'نصرت پورسينا' روز چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: درمان بيماري هاي پوستي بايد بصورت تخصصي و علمي و فقط از طريق متخصصان اين بخش انجام شود.
وي با اشاره به اينكه استفاده از بخور ، سركه ، آب و پوست ليمو ، زنجبيل و مواد ديگر براي درمان 'آكنه '(جوش هاي بلوغ جواني) مضر است اظهار داشت: استفاده از اين مواد، باعث بدتر شدن اوضاع و ايجاد آلرژي هاي شديد پوستي مي شود.

***تعريف پوست
دكتر پورسينا، پوست را بزرگترين ارگان بدن با 1.5 مترمربع وسعت اعلام كرد و گفت: سد محافظ دو طرفه از جمله وظايف عمده پوست است كه اجازه نمي دهد مايعات و الكتروليت ها از داخل بدن به خارج سرايت كند و همچنين اجازه نمي دهد ميكروبها ، گرد و خاك و ديگر عوامل بيروني به درون بدن نفوذ پيدا كند.
وي، جذب ويتامين D با كمك نور خورشيد ، مقابله با اثرات مضر نور آفتاب ، جلوگيري از ورود مواد حساسيت زا مانند گرده گل و گياه به بدن و تاثير در برقراري روابط اجتماعي را از ديگر وظايف پوست عنوان كرد و يادآور شد: همچنين اين عضو بدن از نظر رواني، گوياي احوال درون است.
دكتر پورسينا اظهار كرد: در روي پوست سلولهايي وجود دارد به نام 'ماست سل' كه در مقابل نيش حشرات ، جانوران موذي ، گزندگان و مواد شيميايي حساسيت زا نقش دفاعي عمده اي دارد.
وي تصريح كرد: وقتي فردي دچار سوختگي شديد مي شود اعضاي داخلي وي دچار صدمه نمي شود بلكه اين سوختگي، موجب از بين رفتن سطح كامل پوست و در نهايت نفوذ ميكروب و خروج آب الكتروليت ها به بدن شده و به دنبال آن فرد دچار كم آبي ، كمبود سديم و پتاسيم و در گام آخر به عفونت هاي شديد خون و به هم خوردن الكتروليت هاي مبتلا و حتي منجر به مرگ مي شود.

*** آكنه يا جوش هاي بلوغ جواني (غرور جواني)
اين متخصص در ادامه، گفت: هر سني مراقبت هاي خاص خود را دارد و از آنجا كه دخترها از سن 12 و پسرها 15 سالگي به سن بلوغ مي رسند تغييرات بلوغ در بازوها ،سر و صورت و قفسه سينه، دانه هايي كه در فرهنگ ما جوش بلوغ شناخته مي شود را باعث مي شوند كه اسم علمي آن آكنه است.
وي، علت ايجاد آكنه را افزايش هورمون هاي مردانه ذكر كرد كه غدد چربي پوست تحت نفوذ آن فعالتر شده و موجب ترشح چربي مي شود و پس از آن ميكروب خاصي به نام 'پروپيونيوم باكتريوم' آكنه، فعال و در داخل مجاري غدد شروع به تكثير و ترشخ مواد مي كند و منجر به آكنه مي شود.
وي انواع آكنه را دانه هاي سر سياه، قرمز رنگ ، دو مورد قبلي به اضافه دانه هاي چركي و سه مورد اعلام شده به اضافه ضايعات كيستيك اعلام كرد كه هر كدام درمان خاصي را مي طلبد و بايد با متخصص پوست مشورت كرد.
دكتر پورسينا همچنين توصيه كرد: محل ' آكنه ' را دستكاري يا فشار ندهند .

***جوش هاي بلوغ جواني بيشترين عامل مراجعه
وي بيشترين عامل مراجعه بيماران را جوش هاي بلوغ جواني و پس از آن اگزما ، تيرگي پوست و لك پوستي بانوان اعلام كرد و گفت: برخلاف تصورات عامه ، جوش هاي بلوغ جواني با ازدواج كردن درمان نمي شود.

**بيماري ويروسي پوست
اين متخصص، زگيل (wart) را از جمله بيماري هاي شايع پوست كه انواع مختلفي دارد و در پشت دست ، كف پا و دهان يا ناحيه تناسلي ايجاد مي شود اعلام كرد كه گاهي اين ويروس ها منجر به سرطان دهانه رحم در بانوان هم مي شود.
وي افزود: نوع ديگر آن سرطان زا نيست و در پشت دست و كف پا ايجاد مي شود اما واگيردار است به خصوص در مدارس ، مهد كودك ها و سربازخانه ها .
دكتر پورسينا، ويروس بعدي را 'تبخال' نام برد كه دو نوع دارد نوع اول كه شايع تر هست و در صورت و اطراف دهان ايجاد مي شود و بعلت استرس ، پريدن از خواب، دوران بعد از سرماخوردگي يا بيماري هايي كه منجر به ضعف سيستم ايمني مي گردد ايجاد مي شود .
وي توصيه كرد: چون اين ويروس، واگير دار است مادران مبتلا نبايد كودك را خود ببوسند و بايد هنگام شير دهي حتما از ماسك استفاده كنند.

*** پوست فقط براي زيبايي نيست
متخصص پوست، مو و زيبايي با بيان اينكه پوست فقط براي زيبايي و ظاهر نيست بلكه وظايف مهمتري دارد گفت: پوست همه افراد، يكسان نيست و از اين رو براي هر پوستي، تجويز جداگانه لازم است.
وي به سن ، جنس ، رنگ و نوع پوست در اين زمينه اشاره كرد و يادآور شد: انچه براي همه يكسان است بهداشت كامل پوست ، دوري از آفتاب و اجتناب از مواد پاك كننده قوي است.

***ضرورت استفاده از دستكش و دوري از مواد شيميايي
وي توصيه كرد: بانواني كه بصورت مرتب در آشپزخانه مشغول شست و شوي ظروف هستند و از مواد قوي پاك كننده و يا سفيد كننده ها براي براق كردن ظروف استفاده مي كنند به بيماري اگزما مبتلا مي شوند.
اين متخصص خاطرنشان كرد: توصيه مي شود موقع كار در آشپزخانه از دستكش استفاده كنند ضمن انكه استفاده از دستكش هاي سوراخ شده هم به شدت براي پوست ضرر دارد.
دكتر پورسينا افزود: پوست نبايد در تماس با مواد محرك زا مانند آرستيك ، گوگرد، پنبه نسوز، مايعات گازدار و اسيدها قرار گيرد.
2088/ 6197