به گزارش خبرنگار حوزه آموزش ایرنا، مجتبی زینی وند روز چهارشنبه در نشست خبری در استودیو الفبای وزارت آموزش و پرورش افزود: سامانه الكترونیكی این امكان را برای والدین فراهم می كند تا با وارد كردن عنوان مدرسه محل سكونت خود در هر نقطه ای از كشور میزان شهریه مدرسه مذكور را مشاهده كنند.
وی اظهار داشت: همچنین در این سامانه هر فرد از وزیر گرفته تا افراد عادی باید برای دریافت مجوز تاسیس مدارس غیردولتی ثبت نام كرده و با اخذ كد رهگیری اطلاعات خود را وارد كند.
رئیس سازمان مدارس و مراكز غیر دولتی همچنین بر ضرورت طراحی و راه اندازی این سامانه در مدارس غیر دولتی به منظور دسترسی بیشتر مردم به برنامه های این سازمان و شفافیت در برنامه ها با توجه به اقتضائات تاكید كرد و گفت: با سامان دهی برنامه ها بسیاری از مشكلات مرتفع می شود.
زینی وند با بیان اینكه خانواده ها و متقاضیان مدارس غیر دولتی می توانند در این رابطه به نشانی mosharekatha.ir مراجعه كنند، اضافه كرد : پیش از این افراد باید به ادارات كل و مناطق آموزش و پرورش مراجعه كرده و فرم های مربوطه را پر می كردند كه این امر به هزینه و زمان زیادی نیاز داشت اما با راه اندازی این سامانه مراحل مختلف صدور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی از زمان ارائه درخواست، استعلام، اعلام فضای آموزشی به سازمان نوسازی از سوی موسس به صورت الكترونیكی انجام می شود.
به گفته وی، شهریه مدارس غیردولتی در دو قالب تعیین شده و روی سامانه قرار گرفته است به این نحو كه قالب اول شهریه ثابت شامل برنامه درسی و فوق برنامه مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است و قالب دوم هزینه فعالیت های تابستانی و فوق برنامه است كه كاملا اختیاری است.
معاون وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: موسسان مدارس غیر دولتی هم موظف هستند تمامی عناوین برنامه های خود را با محوریت مهارت آموزی و فعالیت های فرهنگی و تربیتی در سامانه مذكور ارائه داده و بر اساس ضوابط و ساعاتی كه سازمان مدارس غیردولتی مشخص كرده است، برنامه های خود را تعریف كنند به عنوان مثال برای دوره ابتدایی باید 90 ساعت فوق برنامه در نظر گرفته شود.
زینی وند اضافه كرد: همچنین در این سامانه نرم افزار شهریه مصوب و فعالیت های تابستانی درج شده است و خانواده ها می توانند با دانلود این نرم افزار در جریان جزئیات قرار گیرند.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی و توسعه مشاركت های مردمی ادامه داد: تا پایان مردادماه فایل فعالیت های خارج از برنامه های درسی در این سامانه فعال می شود تا مدارس غیر دولتی با تایید شورای منطقه و استان آموزش و پرورش بر اساس برنامه هایی كه مشخص شده فعالیت های تابستانی و فوق برنامه خود را آغاز كنند.
زینی وند یادآور شد: اگر موسسان مدارس غیردولتی پس از دریافت مجوز و آغاز فعالیت حتی یك مورد تذكر از شورای نظارت بر این مدارس داشته باشند، حق دریافت مجوز برای تاسیس مدرسه دیگر را نخواهند داشت و این تذكر آنها در سامانه الكترونیكی ثبت نام صدور مجوز درج خواهد شد.
وی اظهار داشت: همچنین از آنجا كه معلمان از میزان حقوق خود در قالب طرح خرید خدمات آموزشی ناراضی بودند سامانه ای به منظور تعریف فرایند عملكرد مدارس غیردولتی درباره طرح مذكور طراحی شده است.
رئیس سازمان مراكز و مدارس غیردولتی تصریح كرد: در این سامانه تمامی اطلاعات نیروی انسانی، میزان جذب نیرو و اقدامات برای توانمندسازی تیرو انسانی كه مجری طرح خرید خدمات آموزشی هستند و مواردی همچون وضعیت بیمه معلمان، دارا بودن شاخص های مدنظر و قراردادهای منعقد شده بر اساس دستورالعمل سازمان مدارس غیردولتی درج خواهد شد.
زینی وند با بیان اینكه تاكنون 80 درصد مدارس مجری خرید خدمات آموزشی اطلاعات خود را در سامانه وارد كرده اند، گفت : اگر مدارس مجری این طرح نسبت به درج اطلاعات خود در این سامانه اقدام نكنند مبلغی از سوی وزارت آموزش و پرورش دریافت نخواهند كرد.
*گزارش تخلف 65 مدرسه غیردولتی را دریافت كردیم
وی ادامه داد : گزارش تخلف 65 مدرسه كه شهریه بالاتر از مصوب گرفته اند را دریافت كردیم كه برخی از این گزارش ها با بررسی و نظارت صحت داشت و به همین منظور برای مدارس متخلف ناظر مقیم انتخاب شده كه تا پایان زمان ثبت نام در مدارس حضور دارند.
**مدارس متخلف شهریه های اضافی را بازگردانند
معاون وزیر آموزش و پرورش عنوان كرد: با پی گیری شورای نظارت تهران و پس از محرز شدن تخلف، هفت مدرسه باید شهریه اضافی دریافت شده را به خانواده ها باز گردانند و ما همواره از حقوق موسسان مدارس غیردولتی و در عین حال خانواده ها و دانش آموزان دفاع می كنیم تا حقی ضایع نشود.
زینی وند افزود: البته به دلیل شرایط كنونی اقتصادی اجاره بهای فضای آموزشی مدارس غیردولتی افزایش یافته كه باید از طریق ماده 10 كه مربوط به كمك به این مدارس است نسبت به اعطای تسهیلات به موسسان اقدام كنیم.
* شهریه مدارس لاكچری مسجل نشده است
وی در خصوص انتشار برخی مطالب درباره شهریه مدارس لاكچری و دریافت مبلغ یكصد میلیون تومانی نیز گفت: این موارد به هیچ وجه مسجل نشده و ما گزارشی از دریافت هزینه های چند ده میلیونی نداشته ایم.
رئیس سازمان مراكز و مدارس غیردولتی ادامه داد: از رسانه ای كه اقدام به انتشار چنین مطلبی كرده بود درخواست كرده ایم كه اطلاعات كامل تری درباره مدارس متخلف در اختیار این سازمان قرار دهد كه تاكنون چیزی دریافت نكرده ایم.
زینی وند یادآورشد: بر اساس ارزیابی ها بالاترین میزان شهریه 21 میلیون تومان بوده كه با مدرسه متخلف برخورد شده و تنها سال گذشته نیز یك مورد اخذ شهریه بالا به مبلغ 25 میلیون تومان گزارش شد كه 11 میلیون تومان از این مبلغ را بابت فعالیت های فوق برنامه گرفته بودند.
وی اظهار داشت: از آنجا كه درصدد توسعه متوازن مدارس غیردولتی هستیم، كارگروهی در ذیل شورای سیاستگذاری تشكیل شده تا نظارت كامل بر این مساله داشته باشند تا در مكان هایی كه اشباع شده است، از دادن مجوز برای تاسیس مدارس غیردولتی خودداری شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: اكنون 11.5 درصد دانش آموزان در مدارس غیردولتی مشغول به تحصیل هستند كه بر اساس برنامه ششم توسعه این رقم باید به 15 درصد برسد.
* مدارس هیات امنایی ساماندهی می شود
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینكه مدارس هیات امنایی در صورتی می توانند از اولیا شهریه دریافت كنند كه فوق برنامه ارائه دهند، افزود: اما این كار در مدارس دو نوبته عملا امكان پذیر نیست كه امسال سعی داریم جلوی این كار را بگیریم.
زینی وند تصریح كرد: امسال به لحاظ دریافت هزینه و در راستای كیفیت بخشی فوق برنامه های آموزشی و پرورشی مدارس هیات امنایی سامان دهی می شود زیرا توسعه كمی مدارس هیات امنایی باعث شده كه بسیاری از ادارات كل و مناطق آموزش و پرورش از توسعه كیفی غافل شوند.
وی اضافه كرد: هزینه فوق برنامه این مدارس بر اساس دستور العمل جدید باید با هدف كیفیت بخشی آموزشی و پرورشی باشد و از آنجا كه امسال برخی از مدارس نمونه دولتی در قالب هیات امنایی اداره خواهند شد امكان هیات امنایی شدن مدارس عادی به جز در موارد خاص امكان پذیر نیست.
زینی وند یادآورشد: از آنجا كه مدارس هیات امنایی دارای حساب یكپارچه هستند كارگروه مشتركی با اداره كل ارزیابی و عملكرد وزارت آموزش و پرورش تشكیل داده ایم تا بر روند فعالیت و دریافت شهریه نظارت كنند.
* 19 هزار مركز پیش دبستانی با مجوز سازمان های مختلف فعالیت دارند
زینی وند همچنین با بیان اینكه بر اساس قانون و مصوبه مجلس شورای اسلامی تنها مرجع صدور مجوز فعالیت مراكز پیش دبستانی، سازمان مدارس غیردولتی است، گفت: اكنون 19 هزار مركز پیش دبستانی با اخذ مجوز سازمان های مختلف مشغول فعالیت هستند كه از این تعداد 6 هزار و 700 مركز برای اخذ مجوز از آموزش و پرورش درخواست داده اند.
وی اظهار داشت: موسسان این مراكز باید در سامانه صدور مجوز ثبت نام و اطلاعات خود را وارد كنند كه دریافت كد رهگیری به منزله مجوز موقت یك ساله است و پس از طی كردن مراحل مختلف و تایید شورای نظارت بر مدارس غیردولتی این مجوز دائمی خواهد شد.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی در خصوص نحوه فعالیت پیش دبستانی ها نیز گفت: بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش و شورای عالی انقلاب فرهنگی، پیش دبستانی به دو شكل تعریف شده اول مدارس دولتی با مشاركت مردمی و دیگری مدارس پیش دبستانی غیردولتی است.
وی ادامه داد: در بخش مدارس دولتی با مشاركت مردم تعیین شده كه مناطق دو زبانه، عشایری، روستایی، مناطق كمتر برخوردار و حواشی شهرها به صورت دولتی اداره شوند و در بخش مراكز پیش دبستانی غیردولتی نیز به دو روش بر اساس تعیین الگوی شهریه مدارس غیردولتی و یا دوره پیش دبستانی به ضمیمه یك مدرسه غیردولتی اداره شود.
رئیس سازمان مراكز و مدارس غیردولتی تصریح كرد: اكنون در برخی مدارس دولتی یك یا دو كلاس به نوآموزان دوره پیش دبستانی اختصاص داده می شود و از آنجا كه برای دایر شدن این دوره از فضای آموزشی دولتی استفاده می شود و بابت آن موسسان باید اجاره پرداخت كنند، تاكید وزیر آموزش و پرورش بر این است كه امسال شهریه دریافتی از این نوآموزان بر مبنای سال گذشته باشد و تنها 15 درصد حق بیمه بیش از این مبلغ دریافت شود.
رئیس سازمان مدارس غیردولتی در خصوص مدرسه غیر دولتی معین كه چندی قبل گزارشی از آزار جنسی دانش آموزان پسر آن توسط یكی از معاونان مدرسه منتشر شد نیز گفت: مراجع ذی صلاح نسبت به این مساله اقدامات لازم را انجام داده اند اما آنچه به وزارت آموزش و پرورش مربوط می شود این بود كه بر اساس تصمیم شورای نظارت منطقه و استان دوره اول متوسطه این مجتمع منحل شد.
زینی وند بیان داشت: از آنجا كه والدین دوره های دیگر تحصیلی این مدرسه ناراضی نبودند سایر دوره ها به فعالیت خود ادامه می دهد .
وی یادآورشد: همچنین به دلیل ایجاد بی اعتمادی مردم نسبت به آموزش و پرورش، شورای نظارت منطقه استان موظف شد برای دفاع از حقوق این وزارتخانه از مسببان اصلی شكایت كند كه این كار انجام شد .
علمی *1883 *2017
رئیس سازمان مدارس غیردولتی:
فرآیند تعیین شهریه و صدور مجوز مدارس غیر دولتی الكترونیكی شد
۲۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۰
کد خبر:
82967589
تهران-ایرنا- رئیس سازمان مدارس و مراكز غیر دولتی گفت: تمامی فرآیند تعیین شهریه و صدور مجوز تاسیس مدارس غیردولتی از این پس به صورت الكترونیكی انجام می شود.