۲۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۱۹
کد خبر: 82968548
T T
۰ نفر
تغییر اقلیم بر زندگی مردم پاكستان تاثیر منفی گذشته است

اسلام آباد - ایرنا - 'بانك جهانی' در گزارشی با تاكید بر افزایش گرمای بی سابقه در مناطق جنوب شرق پاكستان طی 70 سال گذشته، از این رویداد به عنوان هشدار جدی برای شهروندان این كشور یاد كرده است.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، در گزارش بانك جهانی با عنوان 'نقاط گرم در جنوب غرب آسیا' آمده است: گرمای طاقت فرسا در نقاطی در كشورهای پاكستان، هند، بنگلادش و سریلانكا بر زندگی عادی مردم تاثیر منفی گذاشته و درآمد كشاورزی را كاهش داده است.
در این گزارش، ایالت 'سند' و جنوب ایالت 'پنجاب' گرم ترین نقطه پاكستان نامیده شده است.
ایالت سند از نظر تولید ناخالص داخلی مقام دوم را در بین ایالتهای پاكستان دارد و بسیاری از كارخانه های اصلی از جمله صنایع نساجی و هزاران كارگاه تولیدی در حومه شهرهای كراچی و حیدرآباد و همچنین صدها هزار هكتار زمین های مرغوب كشاورزی در این ایالت قرار دارد، به نحوی كه این میزان، 30 درصد تولیدات ناخالص داخلی پاكستان را تشكیل می دهد.
ایالت پنجاب كه پرجمعیت ترین ایالت پاكستان است، دومین نقطه ای است كه شدت گرما بر زندگی مردم تاثیر منفی گذاشته است. این ایالت نیز 53 درصد از تولید ناخالص داخلی پاكستان را تامین می كند.
شدت گرما كه در اثر تغییرات اقلیمی در این دو منطقه به وقوع پیوسته، تلاش های دولت را در مسیر كاهش فقر، افزایش تولیدات كشاورزی و غیر كشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است .
در این گزارش آمده است: 'حیدرآباد'، 'میرپور خاص' و 'سكر' در ایالت سند و 'لاهور مولتان' و 'فیصل آباد' در ایالت پنجاب به عنوان پرجمعیت ترین مناطق پاكستان، در فهرست گرم ترین نقاط این كشور قرار دارند.
گرم شدن هوا در این مناطق در كنار كمبود انرژی و ناكارآمدی دولت ها در تامین نیازمندی های اساسی مردم در پاكستان، هند و بنگلادش، بر زندگی روزمره مردم نیز تاثیر منفی گذاشته است .
به گزارش ایرنا، همه ساله بخش زیادی از آب رودخانه های این كشور بویژه سند به ارزش 21 میلیارد دلار با وجود نیاز شدید پاكستان به آب به اقیانوس می ریزد.
'صندوق بین المللی پول' نیز اخیرا با انتشار گزارشی با تشریح جایگاه سوم پاكستان از نظر كمبود آب اعلام كرد: در صورتی كه این كشور برای ساخت سدهای بزرگ اقدام نكند، طی ماه های آینده با خطر خشكسالی مواجه می شود.
'اداره رود ایندوس' پاكستان (IRSA)، ماه گذشته با صدور بیانیه ای نسبت به كمبود آب در این كشور هشدار داد.
این اداره با بیان اینكه میزان ذخیره آب سدها تنها برای مصرف یك ماه آینده كفایت می كند، از مردم خواست در مصرف آب صرفه جویی كنند.
'اداره استانداردهای بین المللی' نیز اعلام كرد كه سدهای پاكستان برای نجات از بحران كم آبی، دستكم باید 120 روز ذخیره آب داشته باشد.
بر اساس این گزارش، تنها دو سد بزرگ 'مانگالا' و 'تربیلا' پاكستان ظرفیت زیاد ذخیره آب دارد.
تعدادی سدهای كوچك از جمله چشمه، راول و حب نیز در نزدیكی شهرهای كوچك و بزرگ از جمله اسلام آباد پایتخت پاكستان و شهر كراچی بزرگترین و پرجمیعت ترین شهر این كشور ساخته شده كه تنها منابع آب شهرها و روستاهای اطراف را تامین می كند.
به گفته سخنگوی اداره رود ایندوس در پاكستان ، امسال به دلیل طولانی شدن سردی هوا، روند آب شدن یخچالهای طبیعی در رشته كوههای 'قراقروم' در شمال این كشور و در منطقه 'گیلگت بلتستان' نسبت به سالهای قبل با تاخیر مواجه شده كه این امر باعث كاهش آب رودخانه سند و ذخایر آب سدها شده است .
این در حالی است كه برنامه توسعه سازمان ملل و شورای تحقیقات منابع آبی پاكستان در گزارشی نسبت به بروز بحران امنیت منابع آبی در شبه قاره هند و پاكستان تا سال 2025 هشدار داده است.
آساق**6125**1651