۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۵:۲۴
کد خبر: 82970381
T T
۰ نفر
دولت آمریكا جرات محدود كردن ایران را ندارد

تهران-ایرنا- اندیشكده واشنگتن برای سیاست های خاور نزدیك در گزارشی نوشت: در منطقه شاهد رشد بی اعتمادی نسبت به دولت جدید آمریكا هستیم كه آشكارا بیان می كند دولت جدید جرات لازم برای انجام كارهای دشوار و محدود كردن نفوذ منطقه ای ایران را ندارد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، 'جیمز جفری'، 'باربارا لیف' و 'دنیس راس' از اعضاء مقیم این اندیشكده روز جمعه (دیروز) در گزارشی با عنوان 'حل مساله سوریه در نشست پوتین و ترامپ' نوشتند: روز دوشنبه، 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری آمریكا با 'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه بر سر موضوعاتی در خصوص كره شمالی، ایران، اوكراین، كریمه و تعدادی دیگر از مسائل دوجانبه مورد اختلاف در هلسینكی نشست خواهند داشت و بحث و جدل در مورد معامله احتمالی با روسیه در مورد سوریه نیز ادامه دارد. با این حال، احتیاط لازمه كار است، زیرا هیچ تصمیمی به اندازه خروج نیروهای آمریكایی از سوریه بر روند حوادث در خاورمیانه تأثیر نمی گذارد و آینده این منطقه را به خطر نمی اندازد. شكی نیست كه برای انجام معامله با پوتین، خروج نیروهای آمریكایی یكی از خواسته های اصلی كرملین از كاخ سفید خواهد بود؛ نیروهایی كه نقش بسزایی در نابودی خشونت طلبان جهادی در سوریه ایفا كردند و خروجشان می تواند پیامدهای بسیاری برای امنیت منطقه و آمریكا و متحدانش داشته باشد.
نویسندگان این گزارش در ادامه آورده اند: این نیروهای هرچند محدود اما كارآزموده تاكنون توانسته اند دو تهدید اصلی را از میان بردارند؛ جلوگیری از احیاء قدرت داعش و ممانعت ایران برای استفاده از سوریه به عنوان پلت فرم قدرت در قلب كشورهای عربی و ایجاد تهدید علیه اسرائیل.
ناگفته نماند نزدیكترین متحدان منطقه ای آمریكا وفاداری خود به دولت 'باراك اوباما' رئیس جمهوری پیشین را به دلیل عدم تمایل وی به حضور در خاورمیانه از دست داده بودند و امروز بار دیگر شاهد این هستیم كه تعهد ایالات متحده به متحدانش و همچنین گسترش ثبات و امنیت در این منطقه به طرز عمیق تری زیر سوال رفته است، چرا؟ این امر می تواند به دلیل تردید دولت ترامپ در مورد حضور در سوریه و شكاف در حال گسترش میان لفاظی های وی و سیاست واقعی وی در قبال ایران باشد. در واقع بازگشت تحریم ها علیه ایران كار آسانی است اما برای مقابله با نفوذ ایران در خاورمیانه كافی نیست. در حقیقت، در منطقه شاهد رشد بی اعتمادی نسبت به دولت جدید آمریكا هستیم كه آشكارا بیان می كند دولت جدید جرات لازم برای انجام كارهای دشوار و مقابله با نفوذ منطقه ای ایران را ندارد.
در این میان سوریه تبدیل به كشوری شده است كه تهران سعی دارد در آن پایگاه های دفاعی و اطلاعاتی دائمی بنا كند و این اهداف ایران در سوریه به طور جدی با امنیت اسرائیل مرتبط است.
از سوی دیگر، مادامی كه راه حل مساله سوریه قرار باشد توسط روسیه و ایران بررسی شود، بی شك رنج و عذاب سوریه تمامی نخواهد داشت و اقدامات جنایت بار رژیم اسد برای بازگرداندن كنترل بر جنوب غربی سوریه، با كمك نیروی هوایی روسیه و شبه نظامیان خود مهر تائیدی بر ادامه این روند خونبار است.
اما این یك نتیجه اجتناب ناپذیر نیست. ما دارای متحدان قدرتمند و ابزارهای لازم برای رویارویی با تهران و شبه نظامیان مورد حمایتش هستیم تا آینده ای متفاوت برای سوریه ایجاد كنیم و در واقع براساس مطالعات جدید می توانیم با انجام مراحل زیر به نتیجه دلخواه دست یابیم:
نخست، حضور نظامی ارتش آمریكا و ایجاد منطقه پرواز ممنوع برای جلوگیری از احیای دوباره داعش است كه اینكار می تواند بر فعالیت شبه نظامیان مورد حمایت ایران و ارتش اسد و همچنین تحرك های ایران در راه رسیدن به مدیترانه تاثیر بگذارد.
دوم همكاری با تركیه كه به آمریكا اجازه می دهد همراه با متحدان خود كنترل بیش از 40 درصد از سرزمین سوریه از جمله بیشترین سطح منابع غنی كشور را در اختیار داشته باشد.
سوم، با متحدان خود در حوزه خلیج فارس، بانك هایی را كه برای رژیم اسد، شبه نظامیان مورد حمایت ایران و دوستان اسد پول و كمك های مالی فراهم می كنند را هدف قرار دهیم.
چهارم، از شركای خود در حوزه خلیج فارس برای ایجاد رفاه اقتصادی برای مردم شمال شرق سوریه كمك گیریم. این امر صرفا نیازمند كمك های مالی نیست بلكه باید بازارهای جایگزین برای صادرات نفت و محصولات كشاورزی نیز پیدا كنیم.
پنجم، بر ضرورت اجرای كامل قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل متحد كه مسیر را برای ایجاد یك راه حل سیاسی در سوریه فراهم می كند، تاكید شود.
و در نهایت، به مسكو اعلام می كنیم كه از حملات اسرائیل علیه شبه نظامیان شیعه در سوریه حمایت می كنیم و روس ها را مجبور كنیم میان حفظ رژیم اسد و آمریكا و اسرائیل یكی را انتخاب كند.
شایان ذكر است راهبرد ایالات متحده در مورد سوریه برای امنیت ملی ما حیاتی است كه نیاز به یك حضور دراز مدت آمریكا ندارد. اما از آنجا كه حضور كشورهای خارجی در سوریه، جز ویرانگری و میلیون ها پناهنده، چیزی به همراه نداشته است می تواند سبب بازگشت دوباره داعش نیز بشود. در این شرایط بی شك یك سوریه ویران ، در صورت عدم اتخاذ اقدامات فوری پیامدهای دهشتناكی برای منطقه و امنیت آمریكا در پی خواهد داشت.
اندیشكده مطالعات واشنگتن برای سیاست خاور نزدیك مستقر در واشینگتن‌ دی.سی است، كه تمركز آن بر سیاست خارجی آمریكا در خاورمیانه است. این مؤسسه كه در سال 1985 تأسیس شده، در بیانیه مأموریت خود می‌گوید 'در پی پیشبرد دركی متوازن و واقع گرایانه از منافع آمریكا در كشورهای خاورمیانه و ترویج سیاست‌هایی است كه از منافع آمریكا در این كشورها حفاظت كند'. این اندیشكده در سال 1985 توسط 'مارتین ایندك'، معاون سابق پژوهشی مدیران'آیپك' ( كمیته روابط عمومی آمریكا و اسرائیل) بنیان گذارده شد.
اروپام**7276 ** 1908