۲۳ تیر ۱۳۹۷، ۱۷:۳۳
کد خبر: 82970509
T T
۰ نفر
سناتور آمریكایی: ایران تهدیدی برای موجودیت آمریكا نیست

تهران – ایرنا – تیم كین از اعضای كمیته سرویس های مسلح و روابط خارجی سنای آمریكا در نشریه «آتلانتیك»نوشت: تهران تهدیدی برای موجودیت آمریكا نیست، امیدوارم از مسیر احمقانه اقدام نظامی احتمالی علیه ایران بازگردیم.

به گزارش ایرنا، این سناتور دمكرات از ایالت ویرجینیا روز شنبه دراین نوشتار از تجاوز آمریكا به عراق با عنوان «بدترین» اشتباه واشنگتن یاد كرده و افزود:«می ترسم آمریكا در آستانه ورود به یك جنگ غیرضروری دیگر، این بار با همسایه عراق یعنی ایران باشد. علائم هشدار دهنده مشابهی وجود دارند. امیدوارم از مسیراحمقانه ای كه ظاهرا در صدد در پیش گرفتن آن هستیم، برگردیم.
نخستین علامت هشدار، اقدام دولت ترامپ در رد افق دیپلماسی برای كاهش تنش ها است. آمریكا در راس كشورهایی قرار داشت كه پیشبرد توافق هسته ای جامع 2015 را با ایران تدارك دیدند. در پاراگراف اول این توافق ذكر شده كه ایران هیچگاه در پی سلاح هسته ای برنیامده و به آن ها مجهز نخواهد شد.دراین توافق تعهدات خاصی از جمله پروتكل بازرسی وجود داشت كه طراحی شده بودند تا تضمین كنند كه ایران به تعهدات خود پایبند می ماند یا در صورت تخطی از آن ها، با پیامدهای روشنی روبه رو خواهد شد.
به رغم آن كه متحدانمان و آژانس بین المللی انرژی اتمی پایبندی ایران را به این توافق تایید كرده اند، دولت ترامپ از آن خارج شد.
دوما، این روزها لفاظی های ستیزه جویانه دولت ترامپ علیه ایران تشدید شده اند. رئیس جمهوری آمریكا در نشست اخیر ناتو از احتمال بالا گرفتن تنش ها میان واشنگتن و تهران خبر داد. مایك پمپئو وزیرخارجه آمریكا آن زمان كه از اعضای كنگره بود، با توافق دیپلماتیك با ایران مخالفت كرده و بر این باور بود كه با مجموعه ای از حملات می توان جلوی توان اتمی ایران را گرفت. پمپئو به تازگی در اظهاراتی تهدید كرد كه اگر ایران تلاش خود برای دستیابی به سلاح های هسته ای را از سر بگیرد، با «خشم دنیا» روبه رو خواهد شد. پمپئو در اظهاراتش به این امر اشاره ای نكرد كه این ترامپ بود كه تصمیم به پاره كردن توافقی گرفت كه مانع از تحقق چنین چیزی می شد.
نیكی هیلی سفیر آمریكا در سازمان ملل متحد، جان بولتون مشاور امنیت ملی ورودی جولیانی وكیل شخصی ترامپ نیز اظهارات خصمانه مشابهی علیه ایران مطرح كرده اند.رهبران عربستان و اسرائیل نیز خواستار تشدید موضع واشنگتن علیه تهران هستند.پایگاه خبری آكسیوس اخیرادر گزارشی عنوان كرد كه آمریكا و اسرائیل كارگروه مشتركی با تمركز بر تلاش برای ایجاد ناآرامی ها و اغتشاشات داخلی، تشكیل داده اند.
سوما، تنش ها میان ایران و اسرائیل در سوریه و احتمال مواجهه مستقیم میان آن ها رو به افزایش است.
دولت آمریكا درتشدید این علائم هشدار، نشان داده كه معتقد است می تواندحتی بدون ارجاع این موضوع به كنگره آمریكاوكسب مجوز از این نهاد، علیه ایران دست به اقدام نظامی بزند. جرج دبلیو بوش رئیس جمهوری اسبق آمریكا ماه ها پیش از اقدام نظامی علیه عراق،به كنگره مراجعه كرد اما دولت ترامپ تاكنون بدون مجوز قانونی دو حمله موشكی به سوریه داشته و افزون بر این حملات هوایی علیه مواضع نظامی سوریه را نیز رهبری كرده است. دولت آمریكا در پاسخ به چگونگی تطبیق اقدام نظامی با قانون داخلی و بین المللی، مدعی است كه رئیس جمهوری آمریكا در صورتی كه در راستای «منافع ملی» باشد، می تواند قوای نظامی را به كار بگیرد.این دیدگاه كه ترامپ می تواند از«منافع ملی»به عنوان رمزعبوری جادویی برای عبور از ملزومات قانونی استفاده كند، باید مایه نگرانی هر آمریكایی باشد. »
در ادامه این یادداشت آمده است:ایران تهدیدی برای موجودیت آمریكا نیست و ما نباید درگیر جنگ دیگری در خاورمیانه شویم.
امیدوارم محاسباتم در مورد آن چه پیش رو داریم، اشتباه باشد اما پاره كردن توافق دیپلماتیك با ایران،تشدید لفاظی های ستیزه جویانه دولت آمریكا علیه تهران و این ادعا كه دولت می تواند بدون مجوز كنگره جنگی را آغاز كند، برای من به مثابه یك زنگ خطر است. ما نمی توانیم از پس یك جنگ غیرضروری دیگر برآییم و كنگره و مردم آمریكا باید در جلوگیری از وقوع چنین چیزی هوشیار باشند.
اروپام**9418**1590