نشریه فرانکفورتر آلگماینه در مطلبی با عنوان «نفتکش ها، دروغ و ویدیوها» نوشت: دریای عمان به تازگی شاهد حمله به دو نفتکش بود. در پی این حادثه «مایک پمپئو» وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه ایران در آوریل تهدید کرده بود مسیر انتقال نفت منطقه از تنگه هرمز را می بندد گفت: اکنون تهران این تهدید خود را عملی کرده است.
هر چند برخی همپیمانان آمریکا در زمان خروج این کشور از توافق هسته ای هشدار داده بودند که سیاست «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه ایران می تواند پیامدهای ناخواسته ای به همراه داشته باشد، اما اکنون واشنگتن می کوشد تمام تقصیر تصمیم خود را متوجه ایران کند.
در همین راستا وزیر خارجه آمریکا می گوید که ایران در پشت این حمله قرار دارد و پنتاگون برای تاکید بر این ادعا فیلمی ویدیویی منتشر می کند.
در این فیلم ناواضح قایقی که ادعا می شود متعلق به سپاه پاسداران است با نزدیک شدن به دیواره یک کشتی، شیئی را از آن جدا می کند. برای ترامپ همین ویدیو کافی است تا بگوید واشنگتن مچ ایرانی ها را در حالی که می کوشیدند مدرک جرم خود را نابود کنند، گرفته است.
اما این ادعا که با طرح مسائل دیگر از سوی ایران، رد شده است، آنچنان مورد پذیرش جامعه جهانی قرار نگرفته است.
برای این کار ترامپ ابتدا باید مشکلی را که از قبل به ارث برده حل کند؛ آمریکا مداخله نظامی خود در عراق را با اسنادی توجیه کرد که بعدها «غلط» ارزیابی شدند.
در حال حاضر بی اعتمادی به دولت آمریکا که از زمان «جرج دبلیو. بوش» آغاز شده همچنان به قوت خود باقی است و آثار منفی آن به گونه ای است که احتمال مخدوش بودن اسناد ارائه شده از سوی ترامپ را تشدید می کند.
رئیس جمهوری آمریکا گفته است که به دنبال جنگ نیست، شاید این ادعا را بتوان با توجه به رویکرد «اول آمریکا» در سیاست خارجی وی قابل توجیه دانست.
از نظر اروپایی ها هر چند ترامپ از بعضی جهات از بوش نیز پیشی گرفته اما گویا تمایل کمتری نسبت به اسلاف جمهوری خواه خود برای درگیری نظامی دارد و در عوض تاکیدش بر جلوگیری از اتلاف منابع در جنگ های خارجی است اما این بدان معنا نیست که تشدید تنش ها در منطقه نمی تواند به جنگ ختم شود.
نظر شما