۲۴ تیر ۱۳۹۷، ۱۹:۳۵
کد خبر: 82971705
T T
۰ نفر
بزودی شاهد تسهیل امور گمركی ایران و نخجوان خواهیم بود

باكو - ایرنا - رئیس كل گمرك جمهوری اسلامی ایران، مذاكره با مقامات جمهوری خود مختار نخجوان را موثر خواند و گفت: طی هفته های آینده با عملیاتی شدن توافق های انجام شده میان دو طرف شاهد تغییرات محسوسی در تسهیل امور گمركی خواهیم بود.

« فرود عسگری » كه در راس یك هیات از مدیران گمرك ایران به جمهوری خود مختار نخجوان سفر كرده است روز یكشنبه در دیدار با واصف طالب اف رئیس مجلس عالی ، اظهار داشت: یكی از توافق های حاصل شده در این سفر، ایجاد پنجره واحد گمركی میان مردم و تجار دو كشور است كه اجرای آن به ارتقای روابط گمركی كمك خواهد كرد.
به گزارش سركنسولگری جمهوری اسلامی ایران در نخجوان، عسگری ،با اشاره به نشست های متعدد با مسئولین گمرك نخجوان و استان های شمال غرب ایران روند تعامل و تسهیل امور گمركی را بسیار خوب و الگویی در منطقه و جهان دانست.
وی مذاكرات خود با صفر مهدی اف رئیس كمیته دولتی گمرك جمهوری آذربایجان و آصف محمد اف رئیس كمیته دولتی گمرك نخجوان را برای بهبود شرایط تجارت و ترانزیت طرفین بسیار موثر عنوان كرد.
رئیس مجلس عالی نخجوان نیز ضمن خوشامدگویی به هیات ایرانی از روابط گمركی میان دو كشور و به ویژه در دو مرز مشترك با نخجوان ابراز خرسندی كرد.
طالب اف ،با اشاره به روند بسیار خوب روابط دو كشور و 12 دیدار رئیسان جمهوری ، نقش مناسبات اقتصادی دو جانبه و به ویژه مسائل گمركی را در روابط دو كشور مهم ارزیابی كرد.
وی ،روند افزایش ساعات كار گمرك در مرزهای جلفا و شاه تختی و عملیاتی شدن پنجره واحد گمركی و به دنبال آن تسهیل امور گمركی میان دو طرف را در راستای منافع دو جانبه ایران و آذربایجان دانست.
منصور آیرم سركنسول كشورمان در نخجوان نیز در این دیدار ،پیشرفت و ارتقاء امور گمركی در سال گذشته را بسیار چشمگیر توصیف كرد و گفت:اراده سیاسی لازم میان دو طرف برای توسعه هر چه بیشتر همكاری ها وجود دارد.
وی تاكید كرد كه اكنون مشكل بزرگ و قابل ذكری در گمركات دو كشور وجود ندارد و روند كلی در جهت بهبود شرایط و ارتقاء زیرساخت های دو طرف قرار دارد.
رئیس كل گمرك جمهوری اسلامی ایران در این سفر ،به بررسی و مرور مسائل و نیازهای موجود در گمركات مشترك پرداخت. ایجاد پنجره واحد گمركی، سرعت بخشیدن به تبادل الكترونیك اطلاعات، استفاده متقابل از توانمندی های یكدیگر، همكاری در زمینه مبارزه با قاچاق و طراحی دوره های مشترك برای این منظور، بهبود شرایط ترانزیت و پیگیری توافقات انجام شده در كمیسیون مشترك اقتصادی در خصوص گمركات از جمله مباحث طرح شده در نشست های مشترك بود
در پایان تفاهم نامه ای جهت پیگیری موضوعات توافق شده در این نشست به امضای روسای گمركات دو كشور رسید.
خاورم ** 337** 1579