به گزارش ايرنا، 'رضا حسيني' شامگاه چهارشنبه در كميسيون ويژه قاچاق كالا و ارز در محل بازارچه مرزي كيله سردشت افزود: بخشي از درآمدهاي مرزنشينان به مبادلات مرزي گره خورده است و براي فاصله گرفتن از اين واقعيت و ايجاد فرصت هاي جديد بايد برنامه ريزي هاي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت صورت بگيرد.
حسيني همچنين هدف از برگزاري اين جلسه در كيله سردشت را بررسي ظرفيت هاي مرزي عنوان و بيان كرد: بر اساس برنامه ريزي هاي استاني تامين بخشي از درآمدهاي اين منطقه از طريق تجارت كالا و مشاغل خدماتي را دنبال مي كنيم و اگر بخش خدمات فعال شود به طور قطع ارزش افزوده آن از بخش صنعتي هم بيشتر خواهد بود.
حسيني همچنين به نزديكي اين شهرستان به عتبات عاليات در مقايسه با ساير مرزهاي غربي كشور اشاره كرد و افزود: يكي از محورهاي امن براي اعزام زايران استان هاي شمالغرب كشور به عتبات عاليات كه به هزينه و زمان كمتري نياز دارد، مرز سردشت است.
معاون هماهنگي امور اقتصادي توسعه منابع استانداري آذربايجان غربي بيان كرد: ذهنيت جنگ و درگيري در دوران دفاع مقدس هنوز هم بر توسعه بسياري از مناطق استان سايه انداخته و مشكلاتي را از اين نظر ايجاد كرده است كه بايد براي زدودن اين ذهنيت گام برداشته شود.
فرماندار سردشت نيز در اين جلسه با تاكيد بر رسمي شدن مرز كيله، گفت: بازارچه بودن مرز كيله شايد از لحاظ اشتغال كارگري شرايط بهتري داشته باشد اما اصل قضيه رسمي شدن و تردد از اين مرز با هدف توسعه پايدار اين شهرستان است.
نژاد جهاني بيان كرد: در صورتي كه تردد مسافر از مرز كيله سردشت انجام شود، مردم اقليم كردستان عراق تمايل بيشتري به سفر به ايران از مرز كيله خواهند داشت و اين موضوع از ظرفيت هاي سردشت است.
وي تصويب 2 بازارچه در سردشت را نگاه ويژه و مساعدت دولت به اين شهرستان دانست و گفت: براي حصاركشي محوطه بازارچه كيله از اعتبارات استاني 10 ميليارد ريال مصوب شده كه سه ميليارد ريال آن تخصيص يافته است.
وي بيان كرد: استاندار آذربايجان غربي نيز براي معابر كوله بري 6 ميليارد ريال به صورت جهشي تزريق كرده كه 2 ميليارد ريال آن در اختيار گمرك قرار گرفته است اما گمرك غير از تعدادي تجهيزات هنوز گزارشي از بقيه هزينه كردها ارائه نداده است.
وي مطالبات اصلي شهرستان را اعمال كارت بازرگاني همانند كارت پيله وري در بازارچه، مجاز كردن توليدكننده ها و صنايع شهرستاني به واردات مواد اوليه به عراق با جذب سرمايه گذار واحدهاي تجارت چمداني و خرده فروشي اعلام كرد.
وي همچنين از معاون هماهنگي امور اقتصادي توسعه منابع استانداري آذربايجان غربي خواست تا رسمي شدن مرز كيله را مجدد به جريان بياندازد.
به گزارش ايرنا، سردشت داراي 2 معبر موقت مرزي 'اشكان' و 'قاسم رش' و بازارچه رسمي كيله است كه بر اساس مصوبه دولت، معبر اشكان بازارچه بوده و معبر قاسم رش در بازارچه كيله ادغام شده است.
صادرات بازارچه كيله سردشت در سه ماهه اول امسال با 35 ميليون دلار رتبه برتر استاني را به خود اختصاص داده است و روزانه به طور متوسط 200 كاميون ايراني و 200 كاميون عراقي از طريق اين بازارچه تردد مي كنند.
در بازارچه كيله 25 غرفه زير نظر فرمانداري فعاليت كرده و به صورت خرده فروشي اقدام به صادرات كالاهاي مجاز مي كند و سالانه بيش از 30 ميليون دلار از همين محل صادر مي شود و به صورت روزانه 150 مسافر عراقي از بازارچه خريد مي كنند.
شهرستان سردشت با 120 هزار نفر جمعيت در جنوب آذربايجان غربي و مجاور شمال عراق قرار دارد.
7562/3093/3072
معاون اقتصادي استاندار آذربايجان غربي:
بهبود معيشت مرزنشينان اولويت دولت است
۲۷ تیر ۱۳۹۷، ۸:۱۹
کد خبر:
82974166
مهاباد- ايرنا- معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع استانداري آذربايجان غربي با اشاره به اينكه كنترل درآمدهاي مرزي سبب مبادله كالاهاي مجاز و كاهش دغدغه هاي اجتماعي شده است، گفت: بهبود معيشت مرزنشينان از اولويت هاي دولت تدبير و اميد است.