۲۷ تیر ۱۳۹۷، ۲۰:۲۱
کد خبر: 82975085
T T
۰ نفر
نخستین برداشت مكانیزه برنج  كشور در محمودآباد اغاز شد

ساری-ایرنا-آئین گرامیداشت نخستین برداشت مكانیره برنج كشور از رقم طارم محلی در سطح یك هكتار با حضور شماری از شالیكاران به همراه استاندارمازندران عصر چهارشنبه در روستای' شومیا ' محمودآباد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،امسال ، برابر آمارهای رسمی 208 هزار هكتار از شالیزارهای مازندران زیر كشت برنج رفت كه بیش از 90 درصد آن از ارقام برنج كم محصول محلی طارم ، هاشمی و فجر است.
مازندران 230 هزار هكتار شالیزار دارد كه در چند سال گذشته به خاطر كمبود آب بخشی از آن زیر كشت برنج نرفت و یا به كشت محصولات دیگر اختصاص یافته است .
نخستین بوته برنج امسال از رقم طارم محلی پانزدهم فروردین نشا شد.
شالیكاران مازندرانی بویژه كشاورزان حوضه آبریز هراز كار نشای برنج را به طور رسمی از نیمه دوم فروردین ماه آغاز كردند و دهه اول تیر ماه پایان كشت این محصول در زمین های شرق و كوهپایه ای استان بود.
سالانه حدود یك میلیون و 50 هزار تن برنج سفید برابر با 42درصد نیاز كشور در استان مازندران تولید می شود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی مازندران در این مراسم وضعیت رشد برنج در استان را امسال مطلوب توصیف كرد و گفت: با توجه به اهمیت ترویج ، تحقیق و كشت مكانیزه در سال های اخیر علاوه بر افزایش تولید ، به لحاظ كیفی نیز رشد خوبی را شاهد هستیم.
عزیزالله شهیدفر با تاكید بر اینكه دانش در تولید برنج از تولید بذر به صورت جدی دنبال می كنیم، افزود: امسال بذر برنج طارم توسط واحد تحقیقات تولید و در سال زراعی آینده حدود هزار تن بذر اصلاح شده تحویل كشاورزان می شود.
وی ضریب كشت مكانیزاسیون در برنج را در حال افزایش دانست و گفت: از آنجاییكه حدود نیمی از هزینه تولید برنج مربوط به كارگری است، توجه به كشت مكانیزاسیون با ارائه تسهیلات مورد تاكید وزارت جهاد كشاورزی در دولت تدبیر و امید است.
شهیدی فر با اشاره به اینكه با مكانیزاسیون 10درصد به عملكرد تولید برنج در واحد اضافه می شود، گفت: اكنون 90 درصد برداشت برنج و 35درصد نشا كاری مكانیزه انجام می شود.
وی با اشاره به اینكه باید ضایعات وهدرفت تولید برنج را به حداقل برسانیم، گفت: به همین دلیل علاوه بر اینكه كمباین ها با معاینه فنی وارد مزرعه می شوند ، شالیكوبی ها نیز در حال توسعه و به تجهیزات پیشرفته و مدرن رسیده اند.
مسوول كشاورزی مازندران به نگرانی های مختلف در بازار برنج اشاره كرد و گفت: از آنجاییكه 99درصد برنج تولید مازندران سالم و عاری از آلاینده از باقیمانده از سموم است، باید مقرون به صرفه برای كشاورزان باشد.
وی بیان اینكه 400نفر از كارشناسان با كشاورزان شالیكار مازندران به صورت میدانی همكاری دارند، گفت: 95 درصد زمین های شالیزاری تحت مراقبت تلفیقی آفات و بیماری ها و سموم كشاورزی با همكاری كارشناسان قرار دارد.
شهیدی فر با بیان اینكه امسال كمترین میزان مصرف سموم كشاورزی را در شالیزارها داشته ایم، گفت: امسال 24هزار هكتار از شالیزارهای استان به صورت بیولوژیكی از طریق زنبور تریكوگراما مبارزه با آفات شده است.
شهیدی فر با بیان اینكه برنج شمال كشور به صورت مطمئن سالمترین برنج دنیا به لحاط سلامت و كیفی است ، گفت: این مقوله مورد تایید 10 دانشگاه علوم پزشكی كشور قرار گرفت.
استاندار مازندران نیز با بیان این نكته كه شالیكاران به جز زحمت تولید نباید دلواپسی و دغدغه ای از بازار محصول خود داشته باشند، گفت: در نشست استانداران شمال كشور مقرر شد تاواردات برنج از زمان برداشت تا پایان آبان ممنوع باشد.
محمد اسلامی عصر چهارشنبه در مراسم گرامیداشت نخستین برداشت مكانیزه برنج در روستای شومیا شهرستان محمودآباد افزود: این تصمیم ادامه ممنوعیت واردات برنج در زمان برداشت است.
وی با بیان اینكه بر اساس دستور ستاد تنظیم بازار از یكم مرداد تا آخر آبان واردات برنج به كشور ممنوع شده است، ادامه داد: همسو با حمایت دولت از شالیكاران شمالی خرید تضمینی ارقام محلی و پر محصول نیز در دستور كار داریم، بنابراین شالیكاران دغدغه ای جز زحمت تولید نداشته باشند.
استاندار مازندران در بخش دیگری بر لزوم مراقبت از زمین های كشاورزی تاكید كرد و گفت: نباید به راحتی همانند سال های گذشته اجازه دست اندازی به زمین ها كشاورزی بدهیم.
وی گفت: از این پس باید هوشیارباشیم و تحت هیچ شرایطی تغییر كاربری غیر قانونی نباید صورت بگیرد وعلاوه بر آن باید در مناطق روستایی واحد های تكمیلی كشاورزی شكل بگیرد.
استاندار مازندران گفت: دولت دوازدهم سرفصل های ایجاد اشتغال روستایی با تسهیلات ارزان قیمت از صندوق توسعه ملی را ایجاد كرده است تا شاهد رفاه روستاییان و كشاورزان باشیم.
6990/1899
۰ نفر