به گزارش ايرنا ، در اين تومار كه به استاندار فارس و ساير مسئولان استاني نوشته شده و پنجشنبه در اختيار ايرنا قرار گرفت آمده است: عدم پاسخگويي و توجيه غير منطقي مسئولين ذيربط در خصوص تغيير غير منتظره خط انتقال آب شرب و صنعت موجب نارضايتي شوراهاي منطقه كربال شده است.
در اين تومار نسبت به آنچه حساسيت و وخامت اوضاع نام گرفته هشدار داده شده و آمده است:شوراهاي روستاهاي كربال نسبت به تغيير مسير خط انتقال آب از بند امير تا بند جهان آباد اعتراض دارند و درخواست اهالي عبور خط اصلي انتقال آب شرب و صنعت در امتداد رودخانه كُر از بند امير تا بند جهان آباد و تامين آب آشاميدني روستاهاي در اين مسير است.
خبرنگار ايرنا در اين زمينه نظر مسئولان شركت آب منطقه اي استان فارس و آبفاي روستايي اين استان را جويا شد كه يكي از مسئولان شركت آب منطقه اي استان فارس گفت: طراحي مسير انتقال آب بر اساس نياز روستاهاي مسير به وسيله شركت آب و فاضلاب روستايي انجام شده و همه نيازهاي روستايي ديده شده است.
مسئولان شركت آب و فاضلاب روستايي استان فارس نيز گفتند:همه روستاهاي بخش كربال خرامه و روستاهاي شهرستان مرودشت و بخش زرقان شيراز با اجراي خط انتقال آب، از آب آشاميدني سالم بهره مند مي شوند و : حتي يك روستا هم در اجراي اين خط انتقال از قلم نيفتاده است و آب آشاميدني همه روستاهاي مسير تامين خواهد شد.
به گفته اين مسئولان ظرفيت انتقال آب اين خط حدود 17.5 ميليون متر مكعب در سال است كه بيش از 7.5 ميليون متر مكعب آن سهم آب نوشيدني روستاها و حدود 10 ميليون متر مكعب آن سهم صنعت است.
مدير امور شهرستان ها در شركت آب و فاضلاب روستايي استان فارس گفت: خواسته روستاييان اين است كه مسير خط انتقال براي تامين آب آشاميدني روستاهاي كربال از داخل دشت كربال عبور كند، در حالي كه اين خواسته از نظر آموزه هاي فني منطقي نيست، انتقال آب بر اساس مطالعات فني بر اساس شرايط اقليمي انجام مي گيرد و مسير فعلي بر اساس مطالعات گسترده اي كه انجام شده تعيين شده است.
عبدالحسين نجفي اضافه كرد: همه تاسيسات آبرساني روستاهاي بخش كربال در اين مسير قرار دارد ، تامين آب شرب شهر خرامه و ساير روستاها از اين مسير آسان تر و منطبق با اصول مهندسي است ، مطالعات احداث اين خط انتقال از سال 91 آغاز شده و در نشست 27 اسفند ماه سال 96 با حضور همه مسئولان شوراهاي روستاهاي ذينفع نهايي شده است و همه به توافق رسيدند كه خط انتقال در اين مسير اجرا شود.
وي بيان كرد: اين خط انتقال در افق 50 ساله آب شهرستان خرامه را از سد درود زن تامين مي كند ، منطقي نيست كه براي انتقال آب از سد درودزن به شهرستان خرامه براي هر بخش و براي هر روستا خطي جدا كشيده شود ، معمولا در اين قبيل پروژه ها يك خط به صورت آنتني به روستاها منشعب مي شود و آب روستاها را از بهترين مسير تامين مي كند.
نجفي ادامه داد : دراجراي اين خط انتقال نيز آب از سد درود زن مي آيد روستاهاي شهرستان مرودشت را مشروب مي سازد و با تامين آب روستاهاي بخش زرقان و با نياز سنجي آب آشاميدني به روستاهاي بخش مركزي و بخش كربال شهرستان خرامه مي رسد و در نهايت آب شهر خرامه و ساير روستاهاي اين شهرستان را تامين مي كند.
سد درود زن در فاصله 65 كيلومتري شمال شيراز در استان فارس قرار دارد و حدود 25 درصد از آب شرب شيراز را نيز تامين مي كند.
شهرستان خرامه در فاصله 80 كيلومتري شمال شرق شيراز قرار دارد و با تداوم خشكسالي و كم بارشي ساكنان اغلب روستاهاي آن مجبور به مهاجرت شده اند.
6113 /1876
شيراز - ايرنا - بيش از 50 شوراي اسلامي بخش كربال شهرستان خرامه با تهيه توماري خطاب به نماينده مجلس و مسئولان استان فارس از آنچه تغيير غير منتظره مسير خط انتقال آب به اين منطقه ناميدند انتقاد كردند و خواستار تامين آب آشاميدني روستاهاي منطقه كربال شدند.