۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۹:۳۵
کد خبر: 82976762
T T
۰ نفر

وقتی نخستین كبوتر عشق به سوی حرم پر می كشد

۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۹:۳۵
کد خبر: 82976762
وقتی نخستین كبوتر عشق به سوی حرم پر می كشد

قم - ایرنا -گاهی قصه زندگی، آهنگ خود را بر مدار عاشقی كوك می كند تا كبوتری كه سر ماندن ندارد در هوای حرم به پرواز در آید و این گونه است كه داستان مجاهدت نخستین شهید روحانی مدافع حرم رقم می خورد.

به گزارش ایرنا، قصه یاری حرم در این روزها حكایتی عاشقانه است كه تنها سالكان راه حق می توانند راوی آن باشند، اما درعین حال دلدادگی این عاشقان آنچنان پرشور است كه هر كس با محبتی كه نسبت به اهل بیت (ع) در دل دارد می تواند از این سرچشمه سیراب شود.
شهید حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی مالامیری نخستین كبوتر عاشقی است كه به عنوان یك روحانی در راه دفاع از حریم ولایت، مظلومانه به شهادت می رسد و با اهدا جان شیرین خود نشان می دهد در وجود یك عاشق فاصله ای میان سخن تا عمل نیست.
شهید مالامیری در صحنه دفاع از حریم ولایت حضور پیدا كرد تا نشان دهد راه عاشقی بر روی كسی كه در سر شوق رسیدن به یار را دارد همواره باز است و انسان می تواند فاصله زمین و زمان را با خط خون سرخ شهادت بپیماید.
پدر این روحانی مجاهد در گفت و گو با ایرنا، بیان كرد: محمد مهدی سال 1364 در قم متولد شد و در سال 1394 درحالی كه 30 سال از عمر با بركت او می گذشت در استان درعا سوریه، مظلومانه به شهادت رسید و هیچ گاه پیكر مطهرش بازنگشت.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مالامیری گفت: فرزندم با اتمام دوره تحصیلی خود در مقطع راهنمایی، وارد حوزه علمیه قم شد و با پیشرفتی كه در تحصیل علوم دینی از خود نشان داد توانست بسیاری از كتاب های مطرح حوزه همچون كفایه الاصول، حلقات الاصول، رسائل و درایه را تدریس كند.
وی ادامه داد: این شهید متاهل و دارای دو فرزند دختر بود، اما آنچنان به مسیری كه طی می كند ایمان داشت كه برای اهدای جان خود در مسیر دفاع از حریم اهل بیت (ع) لحظه ای درنگ نكرد.
پدر این شهید با بیان خاطره ای افزود: فرزندم در سال 93 یك ماه برای طی مراحل آموزش نظامی و انجام تبلیغ و ایجاد شور و نشاط دینی در میان رزمندگان جبهه مقاومت به سوریه رفت اما به دلیل رعایت مسائل امنیتی این مساله را برای خانواده خود نیز بازگو نكرد و گفته بود؛ جای دوری نیستم.
وی گفت: فرزندم اعتقاد قلبی به آموزه های اسلامی داشت و بر اساس فرمایش پیامبر اكرم (ص) در ضرورت یاری رساندن به مظلومان، مبارزه با داعش آمریكایی كه این همه جنایت انجام می دهد را وظیفه خود می دانست.
پدر این شهید افزود: شهید مالامیری بیان می كرد؛ وقتی داعش از سربریدن ها و جنایت های بی شماری كه انجام می دهد، فیلم می گیرد و آن را در فضای مجازی پخش می كند، نباید در برابر آن دست روی دست گذاشت و باید كاری كرد.
وی ادامه داد: در شبی هم كه قرار بود به سوریه برود، من به ایشان گفتم، آیت الله مشكینی در زمان دفاع مقدس عنوان كردند؛ برخی از طلبه ها از من می پرسند اكنون كه زمان جنگ است، وظیفه ما طلبه ها چیست، آیا به تحصیل علم ادامه دهیم و یا این كه به جبهه برویم، آیت الله مشكینی در جواب فرمودند؛ به نظر من اگر می توانید درس بخوانید و بعدها برای اسلام و مسلمین مفید باشید، وظیفه شما درس خواندن است و در غیر این صورت وظیفه شما حضور در جبهه های جنگ است.
پدر شهید بیان كرد: در همین رابطه من به فرزندم گفتم شما كه در مكان های مختلف علمی مشغول تدریس هستید و شاگردان زیادی دارید، وظیفه شما بر اساس نظر آیت الله مشكینی این است كه در حوزه باشید و به تدریس و تحقیق بپردازید، اما این شهید گفت؛ احادیثی كه در این زمینه موجود است، مساله را به صورت مطلق بیان كرده اند و در آن ها ذكر شده اگر به سرزمین مسلمانان تهاجمی از ناحیه دشمنان صورت گیرد، مسلمانان وظیفه دارند از كیان اسلام دفاع كنند.
حجت الاسلام مالمیری ادامه داد: درهمین زمان برادر شهید نیز به كمك ایشان آمد و گفت رهبرمعظم انقلاب نیز بیان كردند؛ اگر مسئولان امر اعلام نیاز كنند، رفتن برای جهاد واجب است، من زمانی كه دیدم استدلال ایشان درست است، به فرزندم گفتم؛ حالا كه می خواهی به جهاد بروی، برو، ولی در صحنه جنگ مردانه مبارزه كن و هیچ گاه تسلیم نشو، برای این كه داعش بی رحم است و اگر اسیر بگیرد در نهایت او را به سختی به شهادت می رساند.
این پدر شهید اضافه كرد: فرزندم اعتقاد داشت باید چنان با داعش آمریكایی جنگید كه اگر به شهادت هم رسیدیم چیزی از جنازه ما باقی نماند تا زحمت تشییع جنازه هم به دوش دیگران نیفتد؛ با همین روحیه در نوزدهم اسفند 93 از خانواده خداحافظی كردند و به سوریه رفتند و در استان درعا در جنوب دمشق مستقر شدند؛ این شهید مجاهد در 31 فروردین 94 به همراه تیپ فاطمیون در قالب یك عملیات آزادسازی در منطقه درعا به دلیل نرسیدن نیروهای سوری در محاصره دشمن قرار می گیرند و تعداد بسیاری از رزمندگان و از جمله شهید حجت الاسلام و المسلمین مالامیری به شهادت می رسند.
وی بیان كرد: یكی از رزمندگان حاضر در این عملیات تعریف می كرد كه شهید مالامیری می توانست به همراه سایر نیروها از این منطقه عقب نشینی كند اما به دلیل مراقبت از یك مجروح بر زمین افتاده كه به دلیل آتش زیاد دشمن، امكان انتقال آن به عقب نبود، در همان محل ایستاد و گفت؛ من كنار این مجروح می مانم و به طرف دشمن تیراندازی می كنم و شما برگردید.
پدر این شهید ادامه داد: در نهایت فرزندم به دلیل آتش سنگین و پرتاب مستقیم گلوله های دشمن به شهادت رسید و چیزی از پیكر ایشان برای انتقال به ایران باقی نماند و همان طور كه خود شهید بیان كرده بود؛ چنان با داعش آمریكایی جنگید كه چیزی از جنازه اش باقی نماند و زحمت تشییع جنازه او هم بر دوش كسی نیفتاد.
حجت الاسلام و المسلمین احمد مالامیری گفت: مادر شهید در كمال استقامت و شجاعت همیشه بیان می كرد؛ پسر من آنقدر خوب و آقاست كه در نهایت شهید می شود و این مساله را باور داشت.
كتابی با عنوان «بی آشیان» پیرامون شخصیت شهید حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی ملامیری به عنوان نخستین شهید روحانی مدافع حرم به قلم پدرش به نگارش درآمده و در بازار چاپ و نشر جهت مراجعه علاقه مندان موجود است.
همسر این شهید نیز به خبرنگار ایرنا گفت: شهید مالامیری وقتی فهمید كه ولی فقیه از جهاد در سوریه رضایت دارند، بی درنگ در این مسیر گام برداشت، چرا كه یك لحظه رضایت ولی فقیه برای او از هر چیز دیگری با ارزش تر بود.
زهرا احمدی افزود: شهدا مصداق بارز انسان های خانواده دوست بودند و درخانواده هایی تربیت شدند كه اصول صحیح یك خانواده سالم درآن مطرح بود و به این ترتیب آن خانواده ها، فرزندانی را به جامعه تحویل دادند كه خدا خریدار آنان شد و شهادت هم قسمت شان شد.
این همسر شهید روحانی، ادامه داد: شهید مالامیری به گونه ای حركت كرد كه مادر ایشان شدیدا ایشان را دوست داشت و دوستان ایشان نیز بسیار به او تمایل داشتند؛ از طرفی وابستگی زیادی در خانواده ایجاد كرده بود.
احمدی پیرامون لحظات شنیدن خبر شهادت همسرش، گفت: با تمام اقداماتی كه از قبل انجام داده بودم تا برای لحظه شهادت آمادگی پذیرش آن را داشته باشم، اما روزی كه خبر شهادت را می دهند با تمام آمادگی احساس می كنی پشتت خالی شده، اما یك لحظه یاد حضرت زینب (س) افتادم كه علاوه بر این كه داغ عزیزان خود را در صحرای كربلا دید، رنج اسارت را هم تحمل كرد و واقعا وقتی انسان اسیر شود، ناخودآگاه زانوهای او سست خواهد شد.
وی بیان كرد: ما از شهادت شهید مالامیری نه تنها ناراحت نیستیم، بلكه خوشحالیم كه در راه ارزش های اسلامی این اتفاق افتاد؛ لذا هیچ كس اشكی از چشم ما ندید.
همسر شهید ادامه داد: ما به عنوان خانواده شهدا تكریم شدیم و رنج ما برای دوری از شهیدان مان، در مقابل رنج خانواده امام حسین(ع) پس از شهادت ایشان هیچ چیزی نیست.
وی گفت: باید همواره ولایت محوری حضرت زینب (س) و شهدای كربلا را ببینیم و با زمینه سازی برای ظهور امام زمان (عج)، جامعه مهدوی را شكل دهیم.
همچنین مادر شهید مالامیری بیان كرد: انتخاب‌های شهید مالامیری، نه تنها بر اساس رغبت‌هایش نبود بلكه همواره سعی داشت تا رغبت‌هایش را رشد داده و بر طبق انتخاب‌های عمیق فكری و دینی خود قرار دهد.
سادات حسینی افزود: شهید مالامیری در اوج زندگی و با وجود دو فرزند دلبندش پا به عرصه دفاع و مقاومت گذاشت تا پدر تمام كودكانی باشد كه در نهایت مظلومیت، قربانی جاه‌ طلبی حیوانات انسان نما می‌ شوند.
وی ادامه داد: شهید مالامیری و سایر شهدای مقاومت نه تنها مدافع حرم حضرت زینب كبری(س)، بلكه مدافع ارزش‌ها هستند.
مادر شهید بیان داشت: نگاه به زندگی شهدا و دریافت پیام شهادتشان می‌تواند مؤمنان را به تلاش هرچه بیشتر وادار كند؛ شهیدان مقاومت همواره در مسیر خواست خداوند، اهل‌بیت معصومین(ع) و رهبر معظم انقلاب حركت كردند.
شهید حجت الاسلام و المسلمین محمد مهدی مالامیری، در روز دوشنبه 26 خرداد ماه 1364هجری شمسی، مصادف با 26 ماه مبارك رمضان در خانواده‌ای روحانی و ولایی چشم به جهان گشود و در شامگاه دوشنبه 31 فروردین 1394، مصادف با اول ماه رجب همراه با دیگر مجاهدان تیپ فاطمیون با شعار(كلنا عباسك یا زینب) در منطقه بصری الحریر استان درعای سوریه به آرزوی دیرینه ‌اش رسید و جامه فاخر شهادت را بر تن كرد و چیزی از پیكر مطهرش برای بازگشت به میهن باقی نماند.
7405/ 6133/