به گزارش روز شنبه ایرنا، 'سویل نوریوا' روزنامه نگار، تحلیلگر منطقه ای و رییس مركز رسانه های قفقاز با انتشار یادداشتی تحت عنوان 'تصمیم نزادپرستانه اسراییل' در روزنامه استار نوشت: اقدام شرم آور مجلس رژیم صهیونیستی بار دیگر به رویكرد نزادپرستانه آنها در برخورد با مسلمانان فلسطینی صحه گذاشت.
وی تاكید كرد: این رفتار سران رژیم صهیونیستی بی تردید به تشدید خشونت منطقه ای خواهد افزود و چهره یهودیان را در جهان تخریب خواهد كرد.
فخرالدین آلتون از كارشناسان سیاسی نزدیك به دولت تركیه با انتشار مقاله ای تحت عنوان 'بازی خطرناك اسراییل' در روزنامه صباح نوشت: رژیم صهیونیستی سالیان زیادی است كه بر سیاست های ظالمانه خود علیه فلسطینیان مظلوم اصرار می ورزد.
وی حمایت های آمریكا و اختلافات میان مسلمانان را دو دلیل مهم گستاخی این رژیم اشغالگر عنوان كرد و نوشت: با تصویب قانون كشور یهود در مجلس اسراییل، به واقع بازی خطرناكی از سوی این رژیم در منطقه و حتی در سطح جهان آغاز شده است كه باعث می شود فاصله تفاوت یهودیان و صهیونیست ها در میان افكار عمومی جهان از میان رفته و اقدامات افراطی علیه یهودیان جهان تشدید شود.
افق اولوتاش مترجم، روزنامه نگار و كارشناس سیاسی ترك نیز رفتار رژیم صهیونیستی را نژادپرستانه توصیف كرد و در مقاله ای با عنوان 'دولت مبتنی بر نژاد منسوخ شد' در روزنامه آكشام نوشت: اسراییلی ها دیگر به صورت آشكاری به رفتارهای نژادپرستانه روی آورده اند و با تصویب قانونی در مجلس به واقع به فلسطینیان می گویند كه یا بپذیر یا این منطقه را ترك كن.
به نوشته وی، تصویب قانون كشور یهود بر خلاف همه قوانین حقوقی بین المللی بوده و توهینی آشكار به جوامع جهانی است.
اولوتاش بیان كرد: افزایش جمعیت مسلمانان و عرب ها در منطقه به ویژه در فلسطین باعث نگرانی رژیم صهیونیستی شده و آنها چاره را در تصویب چنین قانونی دیدند و از پیمودن راه دموكراتیك منصرف شدند.
اسماعیل كاپان بنیانگذار خبرگزاری اخلاص، عضو انجمن روزنامه نگاران و عضو شورای عالی رسانه های تركیه نیز در گفت و گو با هالك .تی.وی اظهار كرد: تصویب قانون كشور یهود در مجلس اسراییل یك رفتار نژادپرستانه به مانند تایید حاكمیت آپارتایدی حاكم بر آفریقای جنوبی است كه رنگین پوستان را شهروندان درجه دو ـ سه قلمداد می كرد.
به گفته كاپان، این رذالت انسانی متاسفانه هیچ واكنشی را از سوی جهان غرب در پی نداشت كه این امر می تواند برای خود آنها در آینده دردناك باشد چرا كه تصویب و تایید هر قانون نژادپرستانه ای می تواند به تشدید خشونت و اقدامات تروریستی وحشتناكی در كشورهای حامی این طرح منجر شود.
كاپان افزود: به رغم اختلافات موجود میان كشورهای جهان اسلام، اسراییل جرات انجام چنین كاری را نداشت اما حمایت های بی دریغ دونالد ترامپ در طول ماه های گذشته موجب شده است تا اسراییلی ها به پیشبرد اهداف متوقف شده چندین ساله خود سرعت ببخشند.
هاكان آلبایراك نویسنده مشهور، تحلیلگر منطقه ای و كارشناس سیاسی ترك با انتشار یادداشتی تحت عنوان 'سفسطه صهیونیزم' در روزنامه كارار نوشت: اسراییل با تصویب قانون كشور یهود، سرزمین های اشغالی را وطن آباء و اجدادی یهودیان معرفی می كند و خواهان بازگشت یهودیان جهان به این منطقه است اما همه می دانیم كه ریشه یهودیان به هیچ وجه در فلسطین نبوده بلكه ریشه آنها در اصل به اوكراین، یمن، مراكش، اتیوپی و یكی دو كشور دیگر بر می گردد.
مجلس رژیم صهیونیستی، بامداد پنجشنبه 28 تیر 1397 با تصویب لایحه دولتی 'ملت - دولت یهود'، در رأیگیری سوم و نهایی، آن را به قانون تبدیل كرد.
قانون كشور یهود، رژیم صهیونیستی را كشوری برای یهودیان با حق برتری برای آنها نسبت به دیگر ساكنان معرفی میكند و عبری را تنها زبان رسمی میداند و امتیازات ساخت و ساز برای یهودیان در بیتالمقدس و شهركها را بیشتر میكند.
بلافاصله پس از تصویب این قانون، مقامات تركیه واكنش تندی نشان داده و این اقدام را به شدت محكوم كردند.
وزارت امور خارجه تركیه با انتشار بیانیه ای تصویب قانون 'كشور یهود' از سوی مجلس رژیم صهیونیستی را مغایر با اصول و قوانین بینالمللی و ناقض حقوق مردم فلسطین دانست و آن را محكوم كرد.
در این بیانیه عنوان شد: جامعه جهانی اعلام قدس به عنوان پایتخت اسرائیل در این قانون را به رسمیت نمی شناسد.
در این بیانیه همچنین اختصاص حق تعیین سرنوشت تنها برای یهودیان 'قانون ما قبل تاریخ' و حاصل تفكر تبعیض آمیز ارزیابی شد.
همچنین ابراهیم كالین سخنگوی ریاست جمهوری تركیه تصویب قانون 'كشور یهود' را محكوم كرد و گفت: پذیرش این اقدام نژادپرستانه كه به معنی تلاش برای پاكسازی فلسطینی ها از سرزمین خود به شكل فیزیكی و با ابزارهای قانونی است، به هیچ وجه قابل قبول نیست.
كالین تصریح كرده است: جامعه جهانی را به واكنش در خصوص این بی عدالتی كه در برابر دیدگان جهانیان انجام شده است، فرا می خوانیم.
سخنگوی ریاست جمهوری تركیه همچنین اعلام كرده است: بار دیگر بر عزم تركیه برای دفاع از حقوق مردم دوست و برادر خود فلسطین از قوانین بین المللی تاكید می كنیم.
به گزارش خبرگزاری آناتولی، فوآد اوكتای معاون رئیس جمهوری تركیه نیز با انتشار پیامی در حساب توئیتری خود تصویب قانون 'كشور یهود' در مجلس رژیم صهیونیستی را اقدامی غیرقانونی خوانده و بر عدم پذیرش آن تاكید كرد.
بنا به این گزارش، اوكتای اظهار كرد: چنین قانونی از طرف جمهوری تركیه پذیرفته نخواهد شد چرا كه تركیه قدس را پایتخت فلسطین می داند و چنین نیز خواهد ماند.
وی در پیام خود نوشته است: 'پارلمان اسرائیل با انكار حقوق اساسی و آزادی، با تصویب قانون 'كشور یهود' اصول بنیادین قوانین بین المللی را خدشه دار كرده و چنین قانونی از طرف تركیه پذیرفته نیست.
خاورم/1905
كارشناسان سیاسی ترك:
تصویب قانون كشور یهود، اقدامی نژادپرستانه است
۳۰ تیر ۱۳۹۷، ۱۸:۱۹
کد خبر:
82977389
آنكاراـ ایرناـ كارشناسان سیاسی تركیه با شركت در میزگردهای تلویزیونی و انتشار مقالات در روزنامه این كشور، تصویب قانون كشور یهود در مجلس رژیم صهیونیستی را به شدت محكوم كرده و آن را اقدامی نژادپرستانه خواندند.