به گزارش ايرنا محمد تقي زاده روز شنبه در نشست مسئولان آموزش و پرورش خوزستان كه با حضور رييس امور آموزش و پرورش و آموزش فني و حرفه اي سازمان برنامه و بودجه كشور در محل اين اداره كل برگزار شد، با بيان اينكه شاخص تناسب آمار دانش آموزان با نيروي انساني در اين استان رعايت نشده افزود: براي سال تحصيلي جديد با كمبود هفت هزار معلم با مشكل جدي روبه رو خواهيم بود.
وي با ذكر اينكه در سال تحصيلي 97-96 براي اينكه كلاسي در خوزستان بدون معلم نباشد هر معلم در چند مدرسه تدريس مي كرد ادامه داد: همچنين در كنار كمبود نيروي معلم درهفته 200 هزار ساعت بالغ بر هشت هزار نفر نيروي خدماتي و اداري كمبود در آموزش و پرورش خوزستان وجود دارد.
رييس طرح و برنامه اداره كل آموزش و پرورش خوزستان نيز در اين نشست گفت: در سال 97 كل استخدام كشوري در آموزش و پرورش 14 هزار نفر خواهد بود كه 6 درصد از اين سهم متعلق به خوزستان است.
جليل ناصري بيان كرد: با سهميه 6 درصد كه به خوزستان براي استخدام نيرو داده مي شود نمي توان كمبود نيروي اين استان را جبران كرد.
وي افزود: كمبود نيروي انساني از دوران جنگ تحميلي در خوزستان رخ داده كه هنوز جبراني براي آن رخ نداده است.
وي ادامه داد: در برخي استان ها رديف هاي خاصي براي استخدام معلمان گرفتند كه از جمله براي استان سيستان و بلوچستان يك هزار و 500 نفر سهيمه استخدامي خارج از برنامه مصوب صادر شد.
رييس طرح و برنامه اداره كل آموزش و پرورش خوزستان افزود: پارسال با جذب نيروي حق التدريس در خوزستان، مشكل اضافه كاري معلمان كه مجبور به تدريس بودند در اين استان برطرف شد.
وي ادامه دارد: خوزستان 12 درصد حق التدريس كشور را دارد اما سهميه استخدامي آن حداقل است.
ناصري با اشاره به آمار بالاي مهاجرت معلمان از خوزستان ادامه داد: خوزستان از استان هايي است كه بيشتر بحران ها در آن رخ داده و با همه كنترل كردن ها 600 معلم در سال از اين استان خارج مي شوند.
اين نشست
معاون امور علمي، فرهنگي و اجتماعي سازمان برنامه و بودجه كشور به همراه پنج رييس و سه مشاور خود براي حضور در چند نشست و بازديد از شهرستان هاي خوزستان و بررسي مشكلات و ظرفيت هاي اين استان از جمعه شب در سفري 2 روزه وارد خوزستان شدند.
خوزستان بيش از يك ميليون دانش آموز دارد كه 45 هزار و 797 معلم آموزش آنها را بر عهده دارند.
7158/ 6037
اهواز - ايرنا - مديركل آموزش و پرورش خوزستان گفت: خوزستان رتبه سوم كشور را از لحاظ تعداد دانش آموزان دارد اين در حالي است كه رتبه اين استان در ميزان آمار نيروي انساني پنجم كشور است.