۳۱ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۰۹
کد خبر: 82978220
T T
۰ نفر
2 نفر از هر 100 ایرانی به نارسایی قلبی مبتلا هستند

تهران- ایرنا- دبیر علمی بیستمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق ایران، با اشاره به نقش عارضه پرفشاری خون در ابتلا به نارسایی قلبی گفت: از هر 100 ایرانی 2 نفر به نارسایی قلبی مبتلا هستند.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا از انجمن آترواسكلروز ایران، مسعود اسلامی درباره بیماری نارسایی قلب توضیح داد: این عارضه زمانی ایجاد می‌شود كه قلب نتواند نیازهای بافت بدن را تأمین كند یا اینكه تأمین نیاز بافت‌ها با فشار قلبی بیشتری انجام شود.
متخصص قلب و عروق افزود: نوع معمول نارسایی قلب زمانی رخ می دهد كه عضله قلب ضعیف و در نتیجه قلب بزرگتر می‌شود و قدرت انقباضی‌ قلب كه حدود 55 یا 60 درصد است، به زیر 50 می رسد.
اسلامی با بیان اینكه ضعیف شدن قلب درجات مختلفی دارد، توضیح داد: در صورتی كه قدرت انقباضی قلب به 35 تا 50 درصد برسد، در این موقع با عارضه نارسایی قلبی مواجه می‌شویم.
وی در خصوص علایم این بیماری توضیح داد: احساس تنگی نفس، خستگی در حین فعالیت‌های روزانه، ورم شكم كه ناشی از تجمع آب در آن است و ورم پاها از جمله علایم این بیماری به شمار می‌روند.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، گفت: در مواردی كه فرد با نارسایی شدید قلب مواجه باشد، در زمان استراحت نیز دچار تنگی نفس می‌شود.
دبیر علمی بیستمین كنگره تازه های قلب و عروق ایران با بیان اینكه پرفشاری خون ارتباط مستقیمی با بروز نارسایی قلب دارد، توضیح داد: پرفشاری خون باعث می‌شود عضله بطن چپ قلب ضخیم شود، فشار خون فرد بالا برود و این فشار به ریه‌ها منتقل شود كه این فرایند سبب ایجاد تنگی نفس می شود.
وی تصریح كرد: درمان نارسایی در مراحل اولیه با رژیم غذایی مناسب و پرهیز از مصرف غذاهای حاوی نمك و غذاهای نفاخ امكانپذیر است. همچنین فعالیت‌های ورزشی مانند پیاده‌روی باعث كاهش ابتلا به این عارضه خواهد شد.
دبیر انجمن آترواسكلروز ایران در خصوص برطرف كردن عوامل نارسایی قلب توضیح داد: كنترل فشار خون، باز كردن عروق قلبی و برطرف كردن مشكلات دریچه قلب می‌تواند در تشدید این عارضه مؤثر باشد.
اسلامی با بیان اینكه در حال حاضر نارسایی قلب را می‌توان با كمك برخی از داروها درمان كرد، توضیح داد: در مواردی كه انقباض قلب كمتر از 30 درصد باشد، برای فرد باطری قلبی استفاده می‌شود كه این دستگاه باعث تقویت عضله قلب خواهد شد.
وی پیوند قلب را آخرین مرحله برای درمان نارسایی شدید قلبی دانست و گفت: در تعدادی از مراكز درمانی عمل پیوند قلب با موفقیت انجام می‌شود اما باید درنظرداشته باشیم كه قلب مناسب كه با گروه خونی بیمار مطابقت داشته باشد، باید پیدا شود.
بیستمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق از بیستم تا بیست و سوم شهریورماه با حضور سخنرانانی از كشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، آمریكای شمالی، تركیه، انگلیس و اتریش در مركزهمایش‌های بین‌المللی برج میلاد برگزار می شود.
هرچند خطر ابتلای مردان به بیماری های قلبی بیشتر از زنان است، با این وجود در هر دو جنس بیماری قلبی، نخستین بیماری كشنده است. افرادی كه در خانواده های سیگاری و چاق هستند، در خطر بیشتری برای ابتلا به این بیماری ها قرار دارند. سایر عوامل مانند كلسترول بالای خون، فشارخون بالا، دیابت، فعالیت بدنی پایین، سیگار كشیدن خطر ابتلای افراد به بیماری قلبی را 2 تا چهار برابر افزایش می‌دهد. افرادی كه سیگار نمی‌كشند اما در معرض دود سیگار قرار دارند، حتی از افراد سیگاری هم در خطر بیشتری هستند.
با تغییر سبك زندگی به یك سبك سالم می‌شود از خطر بیماری‌های قلبی پیشگیری كرد. عوامل اساسی سبك زندگی سالم شامل سیگار نكشیدن یا ترك سیگار، رژیم غذایی مناسب (مصرف سبزی و میوه و مصرف كم چربی، قند و گوشت)، حداقل 30 دقیقه ورزش در روز، اجتناب از مصرف الكل، كنترل بیماری هایی از قبیل دیابت، فشارخون بالا و كلسترول است.
اجتمام*3377*1834
۰ نفر