به گزارش ایرنا، به تازگی یكی از محیط بانان خوش ذوق ملكشاهی كلكسیونی از تصاویر نادرترین وحوش طبیعت كشور را در زیستگاه های منحصر به فرد ملكشاهی بویژه كوهستان كبیركوه گردآوری كرده تا نشان دهد این طبیت زیبا مامن و ماوای نادرترین گونه های وحوش ایران زمین است.
خرس قهوه ای ، پلنگ ، كاراكال ، عقاب شاهی ، كوركور سیاه، لك لك سیاه، افعی گرزه سمی ، شاهین معروف به لیل و عقاب طلایی نمونه هایی از این جانوران منحصر به فرد هستند كه در سراسر كشور به ندرت یافت می شوند.
این محیط بان عرصه های طبیعی شهرستان ملكشاهی به خبرنگار ایرنا می گوید: هر روز با قرار گرفتن در دامنه كوهستان های مرتفع این شهرستان بیش از همیشه به عظمت طبیعت و آفریدگار بی همتا پی می برم و شكرگذار این همه نعمت و موهبت هستم.
مهدی مامی افزود: جانوران وحشی نیز جزء مهمی از چرخه زندگی هستند كه حضور آنها در هر منطقه ای نشانه سلامت عرصه طبیعت و حیات است و باید قدران چنین موقعیتی بوده و آنرا حفظ كرد.
وی كه به تازگی در قله های كبیركوه یك ماده خرس قهوه ای با 2 توله اش را به تصویر كشیده است، تاكید كرد: این قله های رفیع آخرین پناهگاه و مامن چنین وحوش باارزشی هستند كه به شدت نیازمند اقدامات حفاظتی است.
مامی از مسئولان محیط زیست استان خواست قله های كبیركوه و منطقه ورزرین با ارتفاع سه هزار متر را به عنوان منطقه شكار ممنوع و حفاظت شده قرار دهند تا این گونه های باارزش جانوری از دسترس افراد فرصت طلب و شكارچیان غیرمجاز حفظ شوند.
مدیر محیط زیست ملكشاهی نیز یادآور شد: بیش از 90 درصد این شهرستان را مناطق كوهستانی و منابع طبیعی تشكیل می دهد و وسعت عرصه های طبیعی منطقه بیش از 150 هزار هكتار است كه تاكنون در محدوده مناطق حفاظت شده قرار نگرفته اند.
رضا عدالت جو افزود: با پیگیری های مستمر سال گذشته منطقه ویژدرون با وسعت 50 هزار هكتار به عنوان منطقه شكار ممنوع اعلام شد و امیدواریم سایر زیستگاه های شهرستان بویژه ورزرین (كور) جزو مناطق حفاظت شده قرار گیرد.
وی با اعلام اینكه هنوز محیط زیست ملكشاهی به صورت نمایندگی است و به اداره ارتقاء نیافته تاكید كرد: كمبود نیروی انسانی و امكانات خودرویی از جمله مشكلات عدیده این اداره در حفاظت از زیستگاه های شهرستان دانست.
شهرستان 30 هزار نفری ملكشاهی در 35 كیلومتری جنوب ایلام قرار دارد.
یك میلیون و 700 هزار هكتار از گستره استان ایلام را عرصه های طبیعی تشكیل داده است.
در این استان تاكنون یك هزار گونه گیاهی، 197 گونه پرنده، 38 پستاندار، 25 گونه مار، 18 جكوا، 31 نوع ماهی، چهارگونه دوزیست، 2 نوع لاك پشت در استان ایلام شناسایی شده است.
چهار منطقه حفاظت شده، یك منطقه شكار ممنوع و 2 اثر طبیعی ملی در استان ایلام با وسعت بیش از 143 هزار هكتار و 18 تالاب در استان ایلام ثبت شده است كه عمده حیات وحش و تنوع زیستی استان ایلام در این مناطق وجود دارند.
7179/6119
ایلام - ایرنا - قله مرتفع ورزرین (كور ) با بلندای سه هزار متر از سطح دریا آخرین پناهگاه و مامن نادرترین وحوش استان ایلام نیازمند ایجاد منطقه حفاظت شده است.