۱ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۲۸
کد خبر: 82978856
T T
۰ نفر

بوچیا؛ پل ارتباطی معلولان با جامعه

۱ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۲۸
کد خبر: 82978856
بوچیا؛ پل ارتباطی معلولان با جامعه

تهران - ایرنا - اقدام كمیته بازی های پاراآسیایی 2018 جاكارتا برای شركت نمادین ورزشكاران رشته بوچیا در این دوره از مسابقات، باعث ایجاد موجی از امید در بین معلولان خاص شده است.

به گزارش ایرنا، ایده ورزش بوچیا زمانی شكل گرفت كه معلولان جسمی و ذهنی در مرز بندی های نامریی جامعه به حاشیه رفته و حتی نوع نگاه و میزان ارتباط این گروه با همسالان به پایین ترین میزان ممكن رسید. معلولیت گریبانگیر این افراد هر چند كه با شكل گیری كمیته های پارالمپیك و ورزش مخصوص معلولان، مسیر زندگی این قشر را وارد فاز جدیدی كرد اما برخی از آنان توان فراگیری ورزش های سخت را نداشته و به ناچار در رقابت با دیگران دچار سرخوردگی شدند.
با بوچیا دیگر معلولیت محدودیت نیست، بلكه می شود با ابزار این رشته ورزشی و شكل گیری رقابت در بین قشر معلولان، جوی از نشاط اجتماعی و امید به آینده ایجاد كرد كه فرد را سرزنده نگه خواهد داشت. بوچیا در قامت یك رشته ورزشی با كاركردی اجتماعی توانایی آن را دارد كه بسیاری از معلولان ناتوان جسمی و ذهنی از كنج آسایشگاه ها بیرون آورده و میزان تعامل آنان را با اجتماع و جامعه گسترش دهد. ارتباط گیری معلولان با فضای خارج با ابزار ورزش بوچیا می تواند این گروه را در شرایط جدیدی از زندگی اجتماعی قرار دهد؛ شرایطی كه معلولان خاص می توانند با ابزار این ورزش، دوره ای نوینی از زندگی و سطح تعامل اجتماعی و ارتباط گیری را با آن تجربه كنند.
در این دوره از زندگی معلول، او در محیط های رقابتی قرار می گیرد و حسی از بودن در وی شكل خواهد گرفت؛ بودنی كه دید وی را نسبت به زندگی تغییر داده و او را از ناملایمتی های جامعه و همسالان دور نگه خواهد داشت. به عبارتی بوچیا نسخه شفابخش روحی و روانی برای ورزشكاران معلول است كه می تواند آنان را از نگاه ترحم آمیز اجتماع رهانیده و بسیاری از كلیشه های ذهنی در باره این افراد را برطرف كند.
با فراگیر شدن بوچیا و اعزام ورزشكاران این رشته به بازی های پاراآسیایی دیگر نمی توان این رشته ورزشی را دارای كاركرد سرگرمی یا توانبخشی به شمار آوریم بلكه بوچیا یك ورزش فراگیر بین المللی است كه می تواند در آوردگاه های جهانی، پاراآسیایی و پارالمپیك زمینه ساز كسب مدال باشد.
كاركرد بین المللی بوچیا و اعزام ورزشكاران آن به بازی های آسیایی افزون بر آنكه دید مردم و برخی از اقشار جامعه را نسبت به معلولان تغییر خواهد داد بلكه موجب قهرمان پروری و چهره شدن این گروه در جامعه شده و موجی از امید و نشاط ایجاد خواهد كرد. برون داد گسترش این رشته ورزشی تغییر نگرش نسبت به معلولانی است كه توانایی فراگیری تمرین یا قاعده و قانون رشته های خاص و تعریف شده پارالمپیكی ندارند.
با توجه به آنچه گفته شد بوچیا هر چند ورزشی ویژه معلولان است اما این ورزش در ذات خود می تواند به نسخه ای تسكین بخشی برای خانواده های درگیر معلولان تبدیل شود. نسخه ای كه در قالب درسی مدون این نكته را به معلولان و خانواده های آنها انتقال دهد كه هیچ وقت معلولیت باعث محدودیت نمی شود بلكه می شود با استفاده از ابزار بوچیا یا ورزش های دیگر به نیازهای ویژه معلولان پاسخ داد و گرد رنجوری ناشی از برخی كلیشه های ذهنی افراد جامعه از صورت آنان زدود.
سومین دوره بازیهای پاراآسیایی 2018 در شهر جاكارتای اندونزی از 12 تا 21 مهر ماه امسال و با حضور سه هزار و 589 ورزشكار از 43 كشور قاره كهن و در 18 رشته ورزشی برگزار خواهد شد. ایران هم با 301 ورزشكار در قالب بزرگترین كاروان ورزشی پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در 13 رشته ورزشی پارا شنا، پارا دوومیدانی، دوچرخه سواری در بخش پیست، پارا وزنه برداری، پارا تیراندازی، پارا تیراندازی با كمان، گلبال، جودو، پارا تنیس روی میز، والیبال نشسته، شطرنج، بسكتبال با ویلچر و بوچیا در این مسابقات شركت خواهد كرد.
ورزشی** 2052**1597
۰ نفر