به گزارش ايرنا، سرپرست ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي استان عصر سه شنبه ضمن ارائه مطالبي درباره ويژگي هاي گردشگري استان هرمزگان و شهر بندرعباس، خواسته هاي اين مجموعه از شورا و شهرداري را مطرح كرد.
اشكان مختاري زمان توقف گردشگران در بندرعباس را يك ساعت اعلام كرد و به دنبال آن خواستار واگذاري پنج كيوسك گردشگري و همچنين بيلبورد براي معرفي جاذبه هاي گردشگري از سوي شهرداري شد.
وي همچنين خواستار اختصاص زمين براي احداث بازارچه صنايع دستي شد.
سرپرست ميراث فرهنگي و گردشگري همچنين از شوراي شهر خواست اجازه هيچ گونه ساخت و سازي در محله ساحلي سوروي بندرعباس ندهد.
*آمدن مهمان نوروزي هنر ميراث فرهنگي نيست
آغاز گر پرسش ها از مهمان نشست، پرويز سالاري عضو شوراي شهر بود كه با اشاره به گزارش ارائه شده اظهار داشت: آمدن مهمانان نوروزي هنر مديريت ميراث فرهنگي استان نيست و بهتر است از شاخص هاي عملكردي صحبت شود كه هرمزگان رتبه هاي بين 27 تا 30كشور را دارد.
وي ادامه داد: ميراث فرهنگي براي رويدادهاي فرهنگي چه كرده و به كدام يك توجه كرده است.
سالاري اضافه كرد: 600هكتار زمين در محدوده دانشگاه هرمزگان و در فاصله پنج كيلومتري جزيره هرمز داراي كاربري گردشگري است و در اختيار ميراث فرهنگي بوده اما به دليل تعلل اين مجموعه، جهاد كشاورزي مجوز پرورش ميگو در آنها صادر كرده است.
عضو شوراي شهر بندرعباس همچنين با انتقاد از چگونگي مرمت معبد هندوهاي بندرعباس گفت: ميراث فرهنگي اين ساختمان را با گچ و به شيوه اي غيراصولي مرمت كرده است.
*ماموريت ميراث فرهنگي از بين بردن آن است
رييس كميسيون عمران شوراي شهر نيز در اين نشست اظهار داشت: با مقايسه اعتبارات و عملكرد متوليان ميراث فرهنگي در كشورهاي مختلف، به نظر مي رسد ميراث فرهنگي در ايران ماموريت دارد اين حوزه را از بين ببرد.
كيانوش جهانبخش گزارش هاي نگران كننده از چگونگي مرمت معبد هندوها و طرح هاي مطالعاتي تكراري براي محدوده هاي تاريخي را به عنوان بخشي از انتقادهاي خود از عملكرد مديريت استاني ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي مطرح كرد.
وي ادامه داد: هم اكنون در محله آيت الله غفاري(شهناز سابق) تعداد زيادي خانه هاي قديمي و داراي بادگير وجود دارد كه سبك زندگي مردم بندرعباس را نشان مي دهد و مي تواند به جاذبه گردشگري تبديل شود.
به گفته رييس كميسيون عمران شوراي شهر، بندرعباس از نظر معماري نيز فاقد هويت و معماري بومي است و اگر كسي بدون شناخت قبلي به آن وارد شود فكر مي كند به يك شهر نوساز وارد شده است.
*بندري ها بندر را نمي شناسند
يكي ديگر از اعضاي شوراي شهر نيز گفت: بسياري از مردم بندرعباس نقاط تاريخي و فرهنگي شهر خود را نمي شناسند.
فاطمه جراره اين مشكل را نتيجه ضعف و ناكارآمدي در معرفي اين جاذبه ها دانست و اضافه كرد: متاسفانه هم اكنون هرمزگان فقط با جزاير قشم و كيش در كشور شناخته مي شود.
*حمام گپ خانه كارتن خواب ها شده است
نايب رييس شوراي شهر نيز پس از پرداختن به رويكردها و آسيب هاي كلان گردشگري در كشور، از بي توجهي به برخي اماكن تاريخي بندرعباس انتقاد كرد و اظهار داشت: حمام گپ سالهاست به حال خود رها و به خانه كارتن خواب ها تبديل شده است.
فيصل دانش ادامه داد: درباره محله سورو نيز بايد حركت ها حساب شده باشد و نمي توان درباره سرنوشت مردم اين منطقه پشت درهاي بسته تصميم گرفت.
*اطلاعات شما نخ نما و اشتباه است
سرپرست ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي هرمزگان در پاسخ به پرويز سالاري كه آغازگر انتقادها بود گفت: اطلاعات شما درباره اين حوزه نخ نما، تكراري و اشتباه است.
مختاري ثبت 127اثر تاريخي را بخشي از عملكرد دوران مديريت خود دانست و درباره مباحث مطرح شده درباره چگونگي مرمت معبد هندوها نيز گفت: اداره كل مرمت آثار تاريخي بر همه مرمت ها نظارت دارد.
*فقط به مسوولان خودم پاسخگو هستم
وي ادامه داد: اگر بخواهم درباره معبد هندوها جواب بدهم به مسوولان خودم پاسخگو خواهم بود.
مختاري درباره 600هكتار زمين گردشگري مورد اشاره سالاري نيز اظهار داشت: اين سايت 600هكتاري هنوز در اختيار ميراث فرهنگي و گردشگري است و اگر جهاد كشاورزي مجوز پرورش ميگو داده اشتباه كرده است.
وي گفته هاي مطرح شده درباره مشاوران و نيروي انساني مجموعه تحت مديريت خود را نيز ناحق توصيف كرد و گرفتن بودجه 90ميليارد ريالي در سال گذشته و تلاش براي تصويب اعتبار 200ميليارد ريالي براي سال جاري را يكي ديگر از موفقيت هاي خود دانست.
*كار خودم را مي كنم
مختاري همچنين در پاسخ به انتقادهاي نايب رييس شورا درباره لزوم اطلاع شوراي شهر و مصوب شدن طرح هاي مربوط به محله ساحلي سورو در شوراي شهر نيز اظهار داشت: دو جلد طرح درباره اين منطقه را به شوراي شهر آورده ام اما در نهايت كار و وظيفه خود را انجام مي دهم و كاري به كسي ندارم.
اين نشست كه حدود سه ساعت ادامه داشت، بدون نتيجه يا مصوبه اي مشخص درباره همكاري هاي شوراي شهر و شهرداري با ميراث فرهنگي ، گردشگري و صنايع دستي استان به پايان رسيد.
2094
نشستي كه بي نتيجه ماند؛
جدال كلامي در شوراي شهر بندرعباس بر سر ميراث فرهنگي
۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۴۱
کد خبر:
82980739
بندرعباس- ايرنا-شوراي شهر بندرعباس در شصت و چهارمين نشست خود ميزبان سرپرست ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي بود اما پرسش هاي برخي اعضاي شورا از اين مسوول و پاسخ هاي وي موجب شكل گيري جدال كلامي بر سر مسائل اين حوزه شد.