۳ مرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۴
کد خبر: 82981960
T T
۰ نفر

'تحریك انصاف' 91 كرسی مجلس پاكستان را كسب كرد

۳ مرداد ۱۳۹۷، ۲۰:۵۴
کد خبر: 82981960
'تحریك انصاف' 91 كرسی مجلس پاكستان را كسب كرد

اسلام آباد-ایرنا-منابع خبری پاكستان شامگاه چهارشنبه گزارش دادند: حزب تحریك انصاف (جنبش عدالت) پاكستان به رهبری 'عمران خان' و براساس شمارش غیررسمی آراء تا ساعت 21 به وقت محلی، 91 كرسی مجلس ملی را از آن خود كرد.

به گزارش ایرنا، با پایان زمان رسمی برگزاری و اخذ رای در تمامی حوزه های انتخاباتی مجالس ملی و ایالتی در شهرهای پاكستان، شمارش آرای شهروندان در این حوزه ها آغاز شد.
به نقل از منابع خبری محلی، كمیسیون انتخابات پاكستان (ECP) نتایج نهایی و رسمی انتخابات سراسری این كشور را تا فردا پنجشنبه اعلام می كند.
براساس این گزارش، نامزدهای انتخاباتی حزب تحریك انصاف به رهبری 'عمران خان' در مناطق مختلف این كشور با كسب 91 كرسی مجلس ملی از رقبای خود یعنی حزب مسلم لیگ نواز و حزب مردم (دو حزب حاكم سابق كشور) پیشی گرفته است.
حزب عمران خان عمدتا در ایالت پنجاب و خیبرپختونخواه كه مركز اقتدار، نتایج بهتری كسب كرده است.
عمران خان رئیس این حزب توانست در كسب دو كرسی كلیدی مجلس ملی از حوزه های بسیار حساس و غیرقابل پیش بینی در شهرهای كراچی و اسلام آباد را با اختلاف بسیار بالا نسبت به رقبای سیاسی خود پیروز شود.
منابع خبری محلی به نقل از ناظران سیاسی و كارشناسان انتخابات كنونی پاكستان می گویند: این روند نشان دهنده احتمال به قدرت رسیدن 'حزب تحریك انصاف' در به دست آوردن اكثریت كرسی های مجلس ملی و تشكیل دولت آینده پاكستان است.
در ادامه این گزارش، حزب مسلم لیگ نواز به ریاست شهباز شریف 51 كرسی و حزب مردم 32 كرسی مجلس ملی را از نقاط مختلف پاكستان كسب كرده اند.
نامزدهای مستقل انتخاباتی نیز موفق به كسب 20 كرسی مجلس ملی شدند.
براساس آمار غیررسمی، حزب موتلفه مجلس متحده عمل متشكل از حزب جمعیت علمای اسلام شاخه فضل، حزب جماعت اسلامی و حزب شیعه تحریك اسلامی نیز تاكنون 9 كرسی مجلس ملی را كسب كردند.
قابل ذكر است كه انتخاب نمایندگان نشست های ویژه بانوان و اقلیت ها در مجلس ملی براساس بررسی تعداد كرسی احزاب سیاسی در انتخابات سراسری این كشور مشخص می شود.
*** آغاز شمارش آرای انتخابات پاكستان از ساعت 18
به گزارش ایرنا، كمیسیون انتخابات پاكستان روز چهارشنبه (ساعت 18 به وقت محلی) پایان رسمی زمان اخذ رای در این كشور را اعلام كرد و افزود: تنها افرادی كه مسوول اخذ رای از شهروندان در شعبه های اخذ رای گیری حوزه های انتخاباتی هستند، پس از این ساعت قادر به رای دادن می باشند.
پیش از این تقریبا تمامی احزاب سیاسی پاكستان از جمله مسلم لیگ نواز، حزب مردم و حزب تحریك انصاف از كمیسیون انتخابات خواسته بودند تا زمان اخذ رای را تمدید كند، اما كمیسیون انتخابات پاكستان این درخواست را رد كرد.
رای گیری انتخابات مجالس ملی و ایالتی پاكستان ساعت 8 صبح امروز به وقت محلی در سراسر پاكستان با حضور گسترده مردم كشور و با حضور ناظران داخلی و خارجی آغاز شد و براساس برنامه ریزی تا ساعت 18 عصر امروز ادامه یافت و پس از آن با اطلاعیه كمیسیون انتخابات پاكستان روند اخذ رای ساعت 18 به وقت محلی به پایان رسید.
بیش از 350 هزار نیروی ارتش در كنار پلیس و دیگر ماموران سازمان های مجری قانون تدابیر امنیتی حوزه های انتخاباتی در این شهر را تحت كنترل خود قرار دادند.
رسانه های پاكستانی اعلام كردند: نتایج نهایی و رسمی انتخابات باید با تایید كمیسیون انتخابات و مراجع ذی صلاح ازسوی وزارت كشور دولت موقت فدرال و ایالتی اعلام می شود.
كمیسیون انتخابات پاكستان تاكنون زمان قطعی اعلام نتایج را اعلام نكرده است با این حال این نهاد از رسانه های داخلی خواستند تا پیش از ساعت 19 عصر امروز از اعلام هرگونه نتیجه شمارش آرا خودداری كنند.

***گزینه های احتمالی برای تشكیل دولت جدید
حدود سه هزار و 450 نفر برای راهیابی به مجلس ملی این كشور كه دارای ۳۴۲ كرسی است ثبت‌نام كردند، ۲۷۲ عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب می‌شوند و ۱۰ كرسی به اقلیت‌ها و ۶۰ كرسی نیز به زنان اختصاص داده شده است.
همچنین، هشت هزار و 400 نامزد دیگر در چهار ایالت پاكستان نیز برای دستیابی به ۵۷۷كرسی مجالس ایالتی با یكدیگر رقابت می‌كنند.
هر حزب سیاسی كه قرار است حاكمیت و قدرت را در پاكستان برای پنج سال آینده برعهده گیرد با چالش قابل توجهی از سوی رقبای سیاسی روبرو است.
در بیش از 70 سال گذشته یعنی از سال 1947 كه پاكستان استقلال خود را از بریتانیا به دست آورد تاكنون كه حكومت این كشور بین نهادهای نظامی و غیرنظامی دست به دست شده، برای دومین بار است كه یك حكومت غیرنظامی توانسته است دوران خود را به پایان برساند.
انتقال مسالمت آمیز قدرت به دولت منتخب بعدی برای دومین بار در تاریخ حدود 71 ساله پاكستان صورت می گیرد، این تحول پس از اتمام دوره تصدی دولت های پیشین حزب مردم و حزب مسلم لیگ نواز انجام می شود و می‌تواند به عنوان نقطه عطفی در تاریخ سیاسی پاكستان دیده شود.
براساس برخی نظر سنجی‌ها، حزب تحریك انصاف می تواند با كسب رأی مردم در ایالت خیبرپختونخواه و ایالت پنجاب بیشتر كرسی‌های مجلس ایالتی و ملی را از آن خود كند.
اگر رهبر این حزب نتواند به كسب كرسی‌های مجلس ملی موفق شود، ممكن است حزب مردم و حزب مسلم لیگ شاخه نواز بار دیگر برای تشكیل دولت مركزی با یكدیگر ائتلاف كنند.
اگر این موارد اتفاق نیفتد، احتمال تشكیل دولت ائتلافی دور از ذهن نیست، به دلیل اینكه حزب تحریك انصاف به رهبری عمران خان نمی‌تواند با حزب مردم و حزب مسلم لیگ ائتلاف كند.

***رضایت بازرسان اتحادیه اروپا از شیوه برگزاری انتخابات پاكستان
پاكستان برای جلب نظر مجامع بین المللی و برخورداری از حمایت‌های آنان با حضور بازرسان برخی مجامع مهم مانند اتحادیه اروپا در انتخابات خود موافقت كرد.
بازرسان اروپایی كه صبح امروز از چند مركز اخذ رای در كراچی بازدید كردند، نحوه برگزاری انتخابات در پاكستان را رضایت بخش توصیف كردند.
براساس گزارش رسانه های رسمی پاكستان، 'مایكل گیلر' رئیس هیات اعزامی اتحادیه اروپا در این خصوص گفت: شور و اشتیاق بسیاری بین مردم پاكستان مشاهده می‌ شود.
وی تصریح كرد: نحوه برگزاری انتخابات رضایت بخش است و از نظر ما انتخابات در سلامت كامل در حال برگزاری است.
گیلر گفت: ما تعرفه‌های انتخاباتی را نیز كنترل كردیم و مشكلی در آنها مشاهده نشد.
شبك**آساق*274*6125**1392