عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رای الیوم و تحلیلگر مسایل منطقه در این مطلب نوشت كه حمله روز گذشته (چهارشنبه) نیروهای انصارالله یمن به یك نفتكش عربستانی در دریای سرخ كه طبق اعلام سعودی ها این نفكتش به شكل جزئی آسیب دیده بعید نیست كه به تهدیدهای ایران برای بستن تنگه هرمز كه روزانه 18 میلیون بشكه نفت از آن صادر می شود در واكنش به اعمال شدن تحریم های آمریكا و ممانعت از صادرات نفت ایران، مرتبط باشد.
وی افزود: در این میان پیش بینی هایی نیز وجود دارد كه امارات قصد دارد نیروهای خود را از خاك یمن خارج كند. پس از گذشت چهار سال از جنگ عربستانی -اماراتی علیه یمن اكنون روشن شده كه راه حل نظامی هرگز به نتیجه ای نخواهد رسید برغم اینكه سعودی ها 64 میلیارد دلار برای خرید سلاح تنها در سال گذشته هزینه كردند و از روسیه نیز در اختصاص بودجه به مسایل نظامی پیشی گرفتند و ابوظبی نیز در رده دهم در سطح جهان در زمینه هزینه خرید تسلیحات نظامی قرار دارد.
عطوان به نقل از منابع رسمی نقل می كند كه طبق اخباری كه از امارات درز كرده این كشور قصد دارد نیروهای خود را از خاك یمن خارج كند. امارات برعكس عربستان نیروهای زمینی به خاك یمن فرستاده اما سعودی ها تنها به حملات هوایی بسنده كرده اند.
یك مسئول اماراتی بلند پایه پیش از این در واشنگتن گفته بود كه یكی از چالش های محمد بن سلمان ولیعهد عربستان وجود نداشتن ارتش قوی در این كشور برای ورود به نبردها است برغم اینكه ریاض میلیارد ها دلار در زمینه نظامی هزینه می كند و همین موضوع باعث اختلاف دو شریك در ائتلاف عربی یعنی عربستان و امارات شده و جبهه آنها را در منطقه راهبردی الحدیده ضعیف كرده و باعث اختلاف ها میان آنها شده است.
این تحلیلگر همچنین افزود كه ناظران سخنان اخیر «یوسف العتیبه» سفیر امارات در آمریكا را نیز كه در آن صریحا به تصمیم كشورش برای خروج از یمن و گفت و گو با «مارتین گریفیتس» فرستاده ویژه سازمان ملل به یمن در این زمینه، پرداخته بود را بسیار معنادار دانستند.
همچنین «عبدالخالق عبدالله» یكی از مشاوران «محمد بن زاید» ولیعهد ابوظبی در توییتر خود نوشت كه پس از چهار سال جنگ مشخص شد كه با حملات نظامی نمی توان به نتیجه رسید و جنگ تا چهار سال بعد نیز با هزینه های سنگین جانی و مالی آن ادامه خواهد داشت. بنابراین اگر بازگشت به میز مذاكرات امكان پذیر باشد پس باید از راه حل دیپلماتیك استقبال كرد.
عطوان نوشت كه با بالا گرفتن تنش ها در منطقه و تهدیدهای ایران به شعله ور شدن آتش مادر جنگ ها و بستن تنگه هرمز و بروز اختلاف ها در ائتلاف عربی ضد یمن و خطرناك بودن عواقب جنگ یمن، ماموریت گریفیتس تنها پایان دادن به جنگ در حدیده نیست بلكه مقدمه چنینی برای خارج كردن نیروهای اماراتی و متحدان آن در اسرع وقت از یمن و پایان دادن به حملات ائتلاف عربی است.
این تحلیلگر نوشت كه امارات نیروهای خود را از خاك یمن خارج می كند تا شهرهای این كشور همانند دوبی و ابوظبی هدف حملات موشكی نیروهای انصارالله یمن قرار نگیرند همانطور كه در نتیجه حملات آنها به یمن انصارالله تاكنون 120 موشك به ریاض، جیزان، نجران و خمیس مشیط در خاك عربستان پرتاب كرده است.
خاورم**9366**1663**
تهران - ایرنا - روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم در مطلبی نوشت كه در نتیجه ناكامی در دستیابی به اهداف توسط ائتلاف عربی ، بروز اختلاف ها در این ائتلاف میان ریاض و ابوظبی و نیز تهدید ایران به بستن تنگه های نفتی، امارات به عقب نشینی از جنگ یمن می اندیشد.