به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه دبیرخانه سمینار تومورهای سر و گردن، مهدی خواجوی در آستانه برگزاری چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن افزود: همچنین هر نوع زخم در دهان، بینی و مسیر بلع، هرگونه مشكل در تنفس، تغییر در صدا و تغییر در در وضعیت ظاهری سر و گردن و هر توده برجسته زیر پوست باید جدی گرفته شود و برای بررسی به پزشك مراجعه شود.
وی با اشاره به علائم ابتلا به سرطان ملانوم به عنوان شایع ترین سرطان های ناحیه سر و گردن اظهار داشت: پوست افرادی كه در مشاغلی همچون كشاورزی و كارگری فعالیت می كنند و ساعت های طولانی در معرض نور خورشید هستند، زمینه بیشتری برای ابتلا به سرطان دارند؛ بنابراین استفاده از كرم های ضد آفتاب و پوشش مناسب باید مدنظر قرار گیرد.
خواجوی تصریح كرد: تومورهای سر و گردن از جمله تومورهای شایع در دنیا است كه تومورهای پوستی را نیز شامل می شود. همچنین تمام قسمت های دهان، بینی، سینوس، گوش میانی، حنجره، نای، مری و حلق كه داری پوشش مخاطی است، همچون پوست می تواند دچار تومور شود.
وی با بیان اینكه در همه بافت ها و مخاط بدن می تواند تومور تشكیل شود، افزود: تشخیص به موقع در درمان سرطان بسیار حائز اهمیت است و می توان با اقدام به هنگام، موفقیت روش های درمانی را شاهد بود.
رئیس چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن تاكید كرد: سرطان های پوستی خطرناك می تواند منجر به پایان حیات انسان شود؛ این درحالی است كه این سرطان با تابش اشعه فرابنفش خورشید ایجاد می شود و به راحتی می توان از بروز آن پیشگیری كرد.
رئیس انجمن جراحان گوش، گلو و بینی افزود: كرمهای ضد آفتاب باید از زمان تابش خورشید تا غروب آفتاب هر 2 تا 3 ساعت یك بار تكرار شوند و از پوشش مناسب در مقابل آفتاب استفاده شود.
خواجوی تاكید كرد: هر زخمی روی پوست كه به دلیل ضربه یا گزش حشرات نباشد، به مرور گسترش یابد، خود به خود بهبود نیابد و درد و علائم التهابی نداشته باشد، نشانه هایی از ابتلا به این بیماری است كه در صورت لزوم توسط پزشك از محل ضایعه نمونه برداری می شود تا درمان به موقع صورت گیرد.
رئیس بخش گوش، حلق و بینی بیمارستان لقمان خاطر نشان كرد: بدترین نوع سرطان پوست ملانوم نام دارد كه خطرناك است و از نشانه های آن خال های تغییر شكل داده و بزرگ شونده است كه گاهی با خارش، سوزش و ترشح همراه است. برای درمان این بیماری باید هرچه سریع تر به پزشك مراجعه شود چراكه تشخیص و درمان زودهنگام سبب موفقیت بهتر در درمان می شود.
چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن در روزهای 11 و 12 مرداد ماه در مركز همایش های بیمارستان میلاد با حضور اساتید و صاحب نظران برجسته برگزار می شود.
اجتمام* 7268*1834
تهران- ایرنا- رئیس چهارمین سمینار تومورهای سر و گردن، تغییر صدا و مشكل در بلع غذا را از نشانه های سرطان های ناحیه سر و گردن دانست و گفت: در صورت بروز این علائم و به منظور پیشگیری از پیشرفت بیماری، باید بیمار به سرعت تحت بررسی های تشخیصی و درمانی پزشكی قرار گیرد.