۷ مرداد ۱۳۹۷، ۹:۴۵
کد خبر: 82984624
T T
۰ نفر
تاثیر 30 درصدی سوابق تحصیلی در كنكور 98 قانونی است

تهران - ایرنا - سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم شورای سنجش و پذیرش و وزارت آموزش و پرورش مبنی بر اعمال ۳۰ درصد تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در كنكور 98، كاملا قانونی است.

میرحمایت میرزاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا اظهار داشت: شورای سنجش و پذیرش شامل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی، وزیر آموزش و پرورش، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، رئیس مركز سنجش و پذیرش دانشجو در وزارت علوم و بهداشت و 2 نفر از روسای دانشگاه‌های دولتی است كه مصوبات قانونی مجلس را اجرا می كند و جایگاه قانونی دارد.
وی با اشاره به اینكه تصمیم این شورا خلاف قانون نیست، ادامه داد: در این كشور قانونی را نمی توان پیدا كرد كه معترض نداشته باشد از این رو تصمیم بر تاثیر قطعی 30 درصد سوابق تحصیلی در كنكور نیز به طور طبیعی دارای مخالفانی است.
سخنگوی كمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح كرد: یك گروه از مخالفان، موسسات مجاز و غیرمجاز كنكور هستند كه غیر از پول به چیز دیگری فكر نمی كنند و مشخص است كه سازماندهی لازم را انجام داده و با انتشار متن و نامه های مشتركی در سراسر كشور سعی دارند با این تصمیم مخالفت كرده و آن را به نفع خود تغییر دهند.
میرزاده با بیان اینكه اغلب موسسات مخالف این تصمیم موسساتی هستند كه منافع مالی آنها در خطر است، اضافه كرد: اگر به خانواده ها و دانش آموزان مشاوره های لازم درباره نتایج مثبت این تصمیم و همچنین قانونی بودن آن ارائه شود بعید می دانم به این اندازه اعتراض مطرح باشد.
به گزارش ایرنا، در قانون مصوب سال 86 مجلس شورای اسلامی معروف به «قانون حذف كنكور» قرار شد نمرات امتحانات نهایی سراسری در سه سال دوره متوسطه و یك سال پیش دانشگاهی كه به صورت سراسری برگزار می شود به عنوان ملاك پذیرش داوطلبان در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی قرار گیرد و برگزاری كنكور به شیوه فعلی، كنار گذاشته شود.
با توجه به عملیاتی نشدن این قانون مصوب، قانونگذار در اصلاحیه قانون حذف كنكور در سال 91، وزارت آموزش و پرورش را مكلف به ارائه سوابق تحصیلی از طریق آزمون های نهایی و سراسری استاندارد، مطابق اصول سنجش و اندازه گیری كرد.
طبق تكلیف دیگری كه در این قانون ایجاد شد، تاثیر سوابق تحصیلی برای داوطلبان كنكور باید از 25 درصد شروع می شد و پس از افزایش صعودی، انتظار می رفت كه بعد از چهار سال، این پوشش به 100 درصد برسد.
مطابق قانون، سوابق تحصیلی داوطلبان نظام قدیم باید شامل نمرات 10 درس از سه سال آخر دوره متوسطه و 5 درس از مقطع پیش دانشگاهی باشد كه امتحانات آنها به صورت سراسری و نهایی برگزار شده است و این در حالیست كه تاكنون فقط نمرات 5 درس دوره پیش دانشگاهی از طرف آموزش و پرورش به سازمان سنجش اعلام شده است.
اما شورای سنجش و پذیرش برای اجرای تدریجی قانون مصوب مجلس اعلام كرده كه نمرات دروس دانش آموزان پایه دوازدهم كه بر اساس ساختار 3-3-6 دوره پیش دانشگاهی نخواهند داشت، در كنكور 98 با تاثیر قطعی 30 درصدی اعمال خواهد شد كه این تصمیم واكنش ها و انتقادات بسیاری را از سوی خانواده ها، دانش آموزان و برخی صاحبنظران و كارشناسان به دنبال داشته است.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در توضیح مخالفت های بسیاری كه به تصمیم شورای سنجش و پذیرش مبنی بر اعمال 30 درصدی تاثیر قطعی سوابق تحصیلی در كنكور 98 شده، گفته است كه ما تابع نظرات مجلس هستیم و اگر نمایندگان تصمیمی برای اجرا بگیرند و آن را ابلاغ كنند ما نیز آن را اجرا می‌كنیم.
منصور غلامی تاكید كرده است كه وزارت آموزش و پرورش و شورای سنجش و پذیرش در مسیر تغییر روال برگزاری كنكور كه خود قانون است و پشتوانه دارد به این نتیجه رسیده كه به تدریج باید سوابق تحصیلی در كنكور اثر داشته باشد و این تصمیم نیز در این راستا بوده است اما در صورتی كه مجلس این قانون را اصلاح كند و تغییر دهد ما مشكلی نداریم.
وزیر آموزش و پرورش نیز در پاسخ به واكنش های متفاوت تاثیر قطعی 30 درصد سوابق تحصیلی در كنكور 98 عنوان كرده است كه بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری تاثیر سوابق تحصیلی در كنكور سال 98 به میزان 30 درصد قطعی است و در سال آینده به عنوان پیشینه تحصیلی دانش‌آموزان اعمال می شود.
سید محمد بطحایی در خصوص اینكه برخی خانواده ها و دانش آموزان نسبت به این تصمیم گله مند بوده و آن را نوعی ناعدالتی تلقی می كنند نیز اظهار داشت: امتحانات نهایی برای تمامی دانش آموزان در سراسر كشور یكسان برگزار می شود و اكنون ارتباط معناداری در معدل دانش آموزان در دروس امتحان نهایی بین مناطق مختلف كشور نداریم.
وی افزود: همچنین با درجه بندی مناطق، ضریب محرومیت نیز در نظر گرفته شده تا نابرابری فرصت‌های آموزشی با این روش جبران شود و در ادامه برنامه ریزی ها و بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی به تدریج باید به سمت حذف كنكور برویم.
علمی**1883**1440
۰ نفر