۷ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۴۶
کد خبر: 82985308
T T
۰ نفر
داعش خطوط انتقال برق عراق را هدف قرار می دهد

بغداد – ایرنا – در پی گسترش اعتراضات مردمی به معضلات اجتماعی و اقتصادی از جمله كمبود برق، حملات گروه های مسلح تروریستی در مناطق مختلف عراق علیه خطوط انتقال نیرو نیز رو به فزونی نهاده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، این حملات به طور ویژه از شنبه هفته گذشته (1 مرداد 97) آغاز شده و از پنجشنبه گذشته (4 مردادماه) به طور ویژه تشدید شده است.
وزارت برق عراق در بیانیه ای در اول مردادماه اعلام كرد كه به دلیل حمله تخریبگران به شبكه برق در استان بصره، خط انتقال برق نیروگاه گازی 'رمیله' به خور با ظرفیت 400 كیلو وات از دور خارج شده است.
این بیانیه افزوده است كه خارج شدن این خط انتقال برق باعث شده است كه در تامین برق مورد نیاز دو استان بصره و استان میسان اختلال ایجاد شود.
از 4 مردادماه گروه های مسلح تروریستی با تیراندازی به سمت خطوط فشار قوی انتقال برق و ایجاد قطعی در این خطوط باعث اخلال در تامین برق استان های جنوب و مركز و همچنین استان های شمال بغداد شدند.
براساس اعلام وزارت برق عراق و رسانه های این كشور از جمله گزارش خبرگزاری 'الغدپرس' در ششم مردادماه گذشته، گروه های تروریستی از بامداد پنجشنبه گذشته 'خط انتقال برق ناصریه – بصره'، 'خط انتقال برق دیاله – كركوك'، 'خط انتقال برق بسمایه – جنوب بغداد' و 'خط انتقال برق امین – شرق الرصافه در بغداد' را هدف قرار دادند.
خط انتقال برق امین – شرق الرصافه كه بخش شرقی بغداد را تامین می كند به دلیل حمله افراد تروریستی به این خط و قطع كابل های برق، بخش شرق پایتخت را برای ساعاتی با مشكل خاموشی مواجه كرد.
وزارت برق عراق اعلام كرده است كه تروریست ها به سوی كابل های برق فشار قوی تیراندازی كرده و جریان برق آن را قطع كرده اند.
براساس این گزارش این حملات طی پنجشنبه تا شنبه (3 روز) باعث شده است كه تمامی نیروگاه های تامین برق جنوب و شمال عراق در انتقال برق دچار مشكل شده و اغلب استان ها با معضل ساعات طولانی قطع برق مواجه شوند.
شهرهای بصره، ناصریه (ذیقار)، العماره (میسان)، كركوك، بعقوبه (دیاله)، موصل (نینوا) با مشكل ساعات طولانی قطع برق و تكریت (صلاح الدین)، السماوه (المثنی) و بغداد با قطعی جزئی مواجه شدند.
وزارت برق عراق اعلام كرده است كه نیروهای فنی و مهندسی این وزارتخانه توانستند با كار فوق العاده تمامی قطعی كابل ها را برطرف كرده و میزان تولید برق به 14 هزار و 500 مگا وات در ساعت برسانند.
مشكل جدید حمله به خطوط انتقال برق و نیروگاه های تولید نیرو در عراق به نظر می رسد به عنوان تاكتیك جدید گروه های مسلح برای ایجاد هرج و مرج و گسترش اعتراضات مردمی ادامه دارد و این گروه ها امروز یكشنبه یك نیروگاه برق را در جنوب غربی كركوك منفجر كردند.
یك مسوول در اداره برق استان كركوك در شمال عراق اعلام كرده است كه گروه های مسلح وابسته به داعش، امروز نیروگاه تامین برق 'الفتحه' در جنوب غربی استان را منفجر كردند.
خبرگزاری 'السومریه نیوز' به نقل از این مسوول كه نامش ذكر نشده آورده است كه گروه های وابسته به داعش نیروگاه برق روستای 'قریه ذربان' در نزدیكی منطقه الفتحه (5 كیلومتری جنوب غرب كركوك) را با انفجار بمب به آتش كشیدند.
طبق این گزارش، این حمله تروریستی باعث شده است كه به این نیروگاه كه تامین كننده برق روستاهای شهرستان الحویجه است، آسیب های مادی وارد شود.
تیم های فنی و مهندسی وزارت برق در حال حاضر به این نیروگاه اعزام شده تا بعد از برآورد خسارت نسبت به فعال كردن مجدد نیروگاه اقدام كنند.
برخی گزارش های امنیتی حاكیست كه گروه های تروریستی برای تاثیرگذاری بر تظاهرات های اجتماعی مردم عراق و از طرفی تخریب زیرساخت های این كشور، به طور هدفمند نیروگاه ها و خطوط انتقال برق را هدف قرار می دهند.
این اولین بار نیست كه گروه های تروریستی خطوط انتقال نیرو و تاسیسات زیربنایی را در عراق هدف قرار می دهند و قبل از سقوط موصل در 2014 به دست گروه تروریستی داعش، به طور مرتب این تاسیسات ها در معرض حملات هدفمند تروریستی قرار می گرفت.
گزارش های امنیتی عراق كه گروه های تروریستی با هدف قرار دادن خطوط انتقال برق و نیروگاه ها و تاسیسات زیربنایی عراق درصدد فلج كردن دولت این كشور از یكسو و به خشم آوردن مردم علیه دولت و در نتیجه ایجاد هرج و مرج و بی ثباتی در عراق هستند.
نخست وزیر عراق به منظور اهتمام بیشتر به مسئله تامین برق با توجه به اینكه یكی از خواسته های اساسی تظاهركنندگان است، امروز در یك تصمیم غیر منتظره وزیر برق را بر كنار كرد.
عراق هرساله در فصل گرما كه درجه دما با بالاتر از 45 درجه می رسد، با كمبود تامین برق مواجه می شود و همین امر باعث شده است كه هرساله تظاهرات موسمی مردم به مشكل برق از سرگرفته شود.
دولت عراق امسال توانسته است كه میزان تولید برق را به 15 هزار مگاوات در ساعت برساند اما ظرفیت مصرف برق در فصل گرما (تیر، مرداد و بخشی از شهریورماه) به بالای 23 هزار مگاوات در ساعت می رسد.
دولت عراق در حالی كه از یكسو می خواهد ظرفیت تولید برق را بالا ببرد از طرفی ناچار است تا نیروهای امنیتی حفاظت از خطوط انتقال برق و نیروگاه های تولید نیرو را افزایش دهد تا از آنها در برابر تعرضات گروه های مسلح تروریستی حفاظت كنند.
تظاهرات اعتراضی مردم عراق علیه فساد دولتی و ضعف خدمات عمومی بویژه خاموشی های طولانی مدت برق، كمی آبی، مشكل اشتغال از اواسط تیرماه ابتدا در شهر بصره درجنوب عراق آغاز و بسرعت به استان های مركزی و جنوبی و از جمله بغداد پایتخت این كشور سرایت كرد.
این اعتراضات كه به مدت دو هفته ادامه داشت و بعضا به درگیری و خشونت هایی نیز انجامید و طی آنها دو نفر كشته و دهها تن از معترضان و نیروهای امنیتی زخمی شدند، اواسط هفته گذشته موقتا متوقف و روز جمعه دوباره برگزار شد.
معترضان در بغداد و شهرهای بصره، كربلا، نجف، ذی قار، ناصریه، دیاله و میسان با سردادن شعارهای مختلف خواستار پاسخگویی هر چه زودتر دولت مركزی و دولت های محلی (شوراهای استانی) به خواسته های خود در زمینه تامین خدمات ضروری شدند.
خاورم *10*353*380*