به گزارش روز دوشنبه ایرنا، نویسنده مقاله مجله آمریكایی نشنال اینترست با اشاره به امضای قرارداد دارسی در سال 1901 و پیامد آن كنترل نفت ایران از سوی شركت نفت انگلیسی و ایرانی كه اكنون بریتیش پترولیوم یا همان بی پی نام دارد، افزوده است، این شركت اوایل سال های دهه 1950 مالك بزرگ ترین پالایشگاه های نفت و دومین صادر كننده طلای سیاه در جهان بود.
طوسی در ادامه اعتراض یك زن ایرانی در ماه مه سال 1946 به پایین بودن دستمزد پرداختی از سوی بی پی به كارگران ایرانی، مطالبه لزوم پرداخت برابر در ازای كار مشابه و ملی شدن صنعت نفت مقابل كنسولگری انگلیس در خرمشهر را مطرح كرده و نوشته است: بی پی افزون بر بی توجهی به مطالبات این زن، ایران را تحریم و صادرات نفت را مسدود كرد و همچنین با همكاری آمریكا، (دكتر محمد مصدق) نخست وزیر مردمی ملی كننده صنعت نفت را ساقط كرد.
نویسنده با این تاكید كه اعتراض آن زن، اكنون نماد ایرانی های بی شماری است كه برای استقلال و خود تصمیم گیری مقابل قدرت های خارجی مبارزه می كنند، افزود: سیاست های خصمانه دولت ترامپ یادآور مداخلات ویرانگر خارجی گذشته علیه ایران است. سیاست های خصمانه این دولت را می توان در خروج از برجام با وجود پایبندی كامل تهران به آن، ممنوعیت سفر ایرانی ها به آمریكا، تلاش برای اعمال فشار حداكثری به جمهوری اسلامی از طریق تحریم ها، كاهش نفوذ ایران در منطقه و ... توئیت های تهدیدآمیز دید.
مایك پمپئو وزیر خارجه آمریكا نیز با طرح مطالباتی كه پل پیلار مامور كهنه كار سازمان مركزی اطلاعات (سیا) آنها را «فهرستی از مطالبات نامنعطف» خوانده، اقدامات و جنگ لفظی ترامپ علیه ایران را همراهی می كند.
نویسنده مقاله نشنال اینترست در ادامه افزوده است: كاخ سفید ترامپ در قبال ایران از شیوه ای مشابه جرج بوش در قبال عراق پیروی می كند. رئیس جمهوری آمریكا دچار اشتباه است اگر باور دارد ایران را تغییر خواهد داد. دلیل نیز روشن است، بیشتر ایرانی ها مخالف مداخله واشنگتن در مسایل مربوط به دیدگاه های خود در مورد دولت این كشور هستند. این امر ریشه در دیدگاه دیرینه ایرانیان دارد و به 100 سال پیش بازمی گردد كه قدرت های خارجی منشاء كنترل بودند.
از نظر ایرانی ها، سیاست ها و مداخلات خارجی نه تنها باعث ایجاد تغییر مثبت نمی شود، بلكه به نفع قدرت خارجی و متحدان منطقه ای كشور مداخله گر است.
دوران تاریخ انقلاب مشروطیت در حكم تذكری برای پیامدهای غیرقابل پیش بینی مداخله خارجی در ایران و مخالفت همیشگی مردم این كشور با سلطه خارجی است.
دولت ترامپ به جای باز گذاشتن باب مصالحه دیپلماتیك با ایران، گزینه جنگ اقتصادی و تغییر حكومت را انتخاب كرده كه از سوی متحدانی مانند محمد بن سلمان ولیعهد عربستان، محمد بن زاید امیر امارات متحده عربی و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل توصیه شده است.
طوسی نوشته است: رهبر عالی ایران نیز زمانی در مراسم درگذشت دكتر محمد مصدق نخست وزیری كه در كودتای انگلیسی- آمریكایی سال 1953 از قدرت خلع شد، تاكید كرده بود «ما لیبرال هایی مانند آلنده (در شیلی) نیستیم كه آمریكا قادر به براندازی آن باشد.»
نویسنده در پایان نتیجه گیری كرده است: ایرانی ها در رابطه با قدرت های خارجی به ابراز وجود رسیده اند و نشست پمپئو با شخصیت های مخالف نیز این واقعیت را كه رویكرد دولت ترامپ به ایرانیان لطمه می زند، تغییر نمی دهد.
اروپام**1088**1516
تهران- ایرنا- سینا طوسی پژوهشگر مسائل بین المللی تاكید كرده است: سیاست های خصمانه دولت دونالد ترامپ در قبال ایران یادآور مداخلات ویرانگر خارجی گذشته علیه این كشور و محكوم به شكست است.