محمد نقي كاظميان روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا اظهار داشت: سهميه كشت اين گياه در سطح كشتزارهاي اين استان 20 هكتار است كه اميدوار هستيم با آموزش كشاورزان به 100 هكتار افزايش يابد.
وي افزود: اين محصول پارسال به صورت آزمايشي در سطح يك هكتار در اسفراين كشت شد كه ميانگين برداشت آن 2.5 تن در هكتار بوده، امسال در اين شهرستان در سطح 15هكتار و در مانه و سملقان در سطح دو هكتار كشت شده است.
وي اظهار داشت: گياه كينوا به عنوان يك محصول كم آب طلب است كه شرايط آب و هوايي چهار تا 40 درجه سانتي گراد را تحمل مي كند و بهترين زمان كشت آن در استان خراسان شمالي 15 مردادماه و برداشت آن نيز اواسط آبان ماه است.
مهندس كاظميان با بيان اينكه قيمت كينوا سه تا چهار برابر قيمت گندم است افزود: هر يك كيلوگرم كينوا 50 هزار ريال به صورت خريد تضميني از كشاورزان توسط شركتي در خراسان رضوي خريداري مي شود.
وي با بيان اينكه در سال هاي اخير با پديده خشكسالي مواجه هستيم اظهار داشت: برنج 33 هزار متر مربع آب مصرف مي كند اين در حالي است كه گياه كينوا 5 هزار متر مربع آب مصرفي آن است.
مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي استان خراسان شمالي گفت: هم اكنون شهرستان هاي اسفراين، گرمه و جاجرم با كمبود منابع آبي مواجه هستند كه به كشاورزان توصيه مي شود كه گياهان كم آب طلب از جمله كينوا در مزارع خود كشت كنند.
گياه كينوا گياهي از خانواده تاج خروس است كه به عنوان گياه دارويي و دانه روغني استفاده مي شود، اين گياه قدمتي پنج هزار ساله دارد و بسيار خوش هضم تر از دانه هاي چون برنج است، كينوا منبع غني پروتئين، منيزيم، فيبر، فسفر، ويتامين ب2 و آهن است، اين گياه از سال 1388 وارد ايران شده و تاكنون در استان هاي ايرانشهر، اهواز، گرگان، آمل، و به تازگي در خراسان شمالي كشت شده است و در شرايط كم آبي مقاوم و با كشت برنج رقابت مي كند.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه از اين سطح 300 هزار هكتار كشتزاز است و بيش از 42 هزار بهره بردار بخش كشاورزي در اين حوزه فعاليت مي كنند، اين استان بيشترين شاغل در بخش كشاورزي را دارد.
امسال 48 درصد از زمين هاي آبي باغي و زراعي استان خراسان شمالي با تنش آبي رو به رو است.
7183/3007/ 6042/
بجنورد- ايرنا- مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: براي نخستين بار دانه روغني كينوا كه به عنوان مادر غلات و از خانواده گياهان دارويي است در كشتزارهاي اين استان كشت شد.