۱۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۳۷
کد خبر: 82988197
T T
۰ نفر
طرح آبرساني از سد درودزن به خرامه با جديت دنبال مي شود

شيراز- ايرنا- معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس گفت: طرح آبرساني از سد درودزن به شهرستان خرامه براي تامين آب آشاميدني روستاهاي مسير و همچنين صنايع با جديت دنبال مي شود.

عنايت الله رحيمي، چهارشنبه در گفت و گو با ايرنا، با اشاره به مسائل و مشكلات ايجاد شده در استان نتيجه خشكسالي هاي پي در پي سال هاي اخير افزود: براي اينكه بتوانيم يك آب پايدار براي مردم اين منطقه تامين كنيم مي بايست خطوط انتقال آب به اين مراكز جمعيتي را افزايش مي داديم.
وي ادامه داد: هم اينك عمليات انتقال آب از سد درودزن به شهرستان مرودشت و شيراز به وسيله خط يك در حال انجام است و خطوط ديگري كه براي انتقال آب به روستاها و شهرهاي فاقد آب آشاميدني در دست اجرا داريم نيز شامل خط دوم آبرساني از درودزن به شيراز و خط دوم آبرساني از سد درودزن به شهر خرامه مي شود.
او اظهار داشت: در مسير انتقال آب از سد درودزن به خرامه كه عمليات اجرايي آن از سال 96 و از تصفيه خانه كوه سبز آغاز شده 95 روستا بعلاوه مراكز شهري مانند مرودشت، سلطان شهر، داريون و خرامه قرار دارند.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس ادامه داد: با اجراي اين خط، 16 روستاي شهرستان مرودشت، 25 روستاي بخش زرقان و 51 روستاي شهرستان خرامه كه جمعا 95 روستا مي شوند از آب آشاميدني بهره مند خواهند شد.
رحيمي بيان كرد: با اجراي اين خط حدود 17 و نيم ميليون متر مكعب آب قابل انتقال خواهد بود است كه هشت و شش دهم ميليون متر مكعب از آن براي آشاميدن و مابقي نيز بر اساس مصوبه كميسيون تخصيص آب وزارت نيرو براي مصارف صنعتي استفاده خواهد شد.
وي درباره روند طراحي اجراي اين خط آبرساني گفت: براي اجراي اين طرح چندين گزينه مطرح شده بود كه در گزينه نخست طول مسير حدود 99 كيلومتر و هزينه سرمايه گذاري اوليه نيز بيش از يك هزار و 314 ميليارد ريال در نظر گرفته شده بود.
او اضافه كرد: در گزينه دوم طول مسير حدود 97 كيلومتر و هزينه اجرا يك هزار و 308 ميليارد راله و براي اجراي گزينه سوم كه از كربال عبور مي كرد نيز رقم يك هزار و 762 ميليارد ريال در نظر گرفته شده بود.
رحيمي افزود: مشاور اين طرح در ابتدا گزينه نخست را كه از تصفيه خانه كوه سبز مرودشت آغاز و پس از عبور از تربر لابيشه، داريون، دودج و كاظم آباد، آبشور، شهرك ايثار و در نهايت به شهر خرامه ختم مي شود را انتخاب كرد.
وي افزود: براي روستاهاي اين مسير نيز به شكل آنتني شبكه انتقال آب اجرا و آب در اختيار آنها قرار خواهد گرفت.
رحيمي افزود: هم اينك تمام گزينه هاي پيشنهادي در دست بررسي است اما آنچه در اين ميان اهميت دارد اين است كه هر كدام از گزينه هايي كه براي اجرا انتخاب شود ما آب را با دِبي مشخص و سرانه برابر در اختيار روستاها و شهرها قرار خواهيم داد.
او ادامه داد: هيچ تفاوتي نمي كند كه كدام گزينه عملياتي شود و خط انتقال از كجا عبور كند، هدف رسيدن آب آشاميدني و صنعت براي روستائيان و شهرهاي موجود در مسير است.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس گفت: البته در انتخاب گزينه ها و اينكه كدام خط در نهايت عملياتي و اجرا خواهد شد مولفه هاي فني (اينكه امكان اجراي طرح وجود داشته باشد)، اقتصادي (اينكه كدام خط با هزينه كمتر منافع بيشتري براي مردم دارد)، حقوقي (مسائل مربوط به تملك مورد مسير و اختصاص آب به حقابه بران) و مولفه اجتماعي (كه شامل تعداد جمعيت برخوردار و نوع فعاليت آنها) مد نظر خواهد بود.
رحيمي افزود: در بحث اختصاص آب به حقابه بران بايد گفت كه قطعا به تمام حقابه بران موجود در مسير كه فاقد آب آشاميدني بوده و در طرح ديده شده اند آب داده خواهد شد.

** نسبت خروجي آب سد درودزن به ورودي آن بسيار بالا است
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس، نسبت خروجي آب سد درودزن به ورودي آن را بسيار بالا دانست و گفت: ميزان ورودي آب به اين سد در روز يكم مردادماه جاري 12 صدم متر مكعب بر ثانيه بوده در حالي كه خروجي آن پنج و 26 صدم متر مكعب بر ثانيه بوده است كه اين نشان مي دهد هر روز از حجم آب قابل استفاده سد كاسته مي شود.
رحيمي، حجم كنوني آب اين سد را بيش از 333 ميليون متر معكب برشمرد و گفت: از اين ميزان نيز فقط سه ميليون متر مكعب آن قابل استفاده است.
او افزود: با توجه به اينكه مخزن اين سد 993 ميليون متر مكعب گنجايش دارد 330 ميليون متر مكعب آب بايد در براي پايداري سد در مخزن سد باقي بماند.
وي ادامه داد: بنابرين بايد بكوشيم كه آب موجود در سد را به مصارف ضروري برسانيم كه ضروري تر از همه مصرف آشاميدني است.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس، ميزان بارندگي سال زراعي 97-96 در اين استان را حدود 132 ميليمتر برشمرد و افزود: اين ميزان نسبت به سال زراعي 96-95 بيش از 50 درصد كاهش داشته است.
رحيمي اضافه كرد: آب سد درودزن از گذشته دور به چهار مصرف كننده شامل آب آشاميدني شهرهاي حوزه آبريز رودخانه كر و شهر شيراز، كشاورزان حقابه بَر در حوزه آبريز رودخانه كر، صنعت و همچنين محيط زيست تعلق مي گرفته است كه به علت خشكسالي هاي پي در پي بيشترين فشار به 2 گروه مصرف كننده اصلي يعني كشاورزان حقابه بَر و محيط زيست و پس از آن بخش آشاميدن و صنعت وارد شده است.
وي ادامه داد: اما آنچه كه بايد پذيرفت اين است كه تكليف يك پروژه فني و عمراني با جنجال و شلوغ كاري در فضاي مجازي يا تجمع خياباني تعيين نمي شود بلكه بر روي رايانه هاي مهندسي، آمار و محاسبات فني و اقتصادي مشخص مي شود.
او اظهار داشت: همه ما نسبت به مسائل و مشكلات ايجاد شده براي مردم در اثر خشكسالي و كم آبي آگاهي داريم و مسئولان هم بايد صداي مردم را بشنود و خواسته آنها را تا رسيدن به نتيجه دنبال كنند، اما آنچه كه قابل تامل است اين است كه عده اي از مشكلات مردم و احساسات آنها براي ايجاد ناهنجاري هاي اجتماعي و بعضا امنيتي سوء استفاده مي كنند.
رحيمي گفت: حتي بسياري از كساني كه به چنين مباحثي دامن مي زنند نه تنها ساكن آن مناطق نيستند و بلكه اصلا آن مناطق را نمي شناسند كه نبايد به چنين افرادي كه خيرخواه مردم نيستند اجازه چنين اقداماتي داده شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري فارس گفت: ما بر مبناي مصالح اجتماعي، طرح فني، توجيهات اقتصادي و مقتضيات حقوقي تصميم گيري مي كنيم و وظيفه خود مي دانيم كه به خواسته هاي مردم از جمله در زمينه آبرساني جامه عمل بپوشانيم.
وي اضافه كرد: انتظار است كه رسانه ها نيز به چنين موضوعاتي بيشتر بپردازند و با شفاف سازي، اطلاع رساني و آگاه سازي مردم، اجازه سوء استفاده را به افراد فرصت طلب ندهند.
رحيمي، درباره تصميمات جلسه بررسي طرح انتقال آب از سد درودزن به خرامه كه در هفته جاري با حضور نمايندگان شهرستان هاي شيراز و خرامه برگزار شد گفت: در اين جلسه مقرر شد كه شركت مشاور با هماهنگي شركت آب منطقه اي فارس و شركت آبفاي روستايي استان طرح هاي مختلف پيشنهادي در اين زمينه را ظرف مدت سه هفته با اخذ نظرات نمايندگان شوراهاي اسلامي شهرها و روستاهاي شهرستان خرامه، مرودشت و شيراز بررسي و طرح نهايي پيشنهادي را با لحاظ جوانب اقتصادي و ضوابط فني ارائه كنند.
شهرستان خرامه در 95 كيلومتري شمال شرقي شيراز واقع شده است.
6122 /1876