۱۰ مرداد ۱۳۹۷، ۱۶:۳۱
کد خبر: 82988447
T T
۰ نفر
30 درصد موادمخدر افغانستان به سمت مرزهاي ايران هدايت مي شود

اروميه- ايرنا- معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينكه سوداگران قصد وارد كردن مواد مخدر از افغانستان به ايران و خارج كردن آن از مرزهاي آذربايجان غربي را دارند، گفت: تنها 30 درصد از موادمخدر توليدي افغانستان به سمت مرزهاي ايران هدايت مي شود و اقدامات مناسبي براي مقابله با آن در مناطق مرزي انجام شده است.

به گزارش ايرنا اسدالله هادي نژاد روز چهارشنبه در جلسه شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر آذربايجان غربي افزود: توجه به مناطق مرزي و افزايش نيروهاي حفاظتي و مبارزه اي در اين مناطق از مهمترين برنامه هاي شوراي هماهنگي مبارزه با مواد مخدر كشور است.
وي ادامه داد: حركت جهادي براي افزايش حفاظت هاي مرزي ضروري است تا عرصه براي فعاليت سوداگران مرگ به خصوص در آذربايجان غربي روز به روز تنگ تر شود.
'هادي نژاد' با بيان اينكه برخي از معتادان كمپ هاي ترك اعتياد متجاهر نيستند، افزود: اين افراد جزو معتادان بي بضاعت هستند و پس از بهبودي كامل بايد از آنان حمايت شود.
معاون مقابله با عرضه و امور بين الملل ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: چهار اردوگاه با ظرفيت يكهزار نفر با هدف ساماندهي معتادان متجاهر در مناطق مختلف كشور راه اندازي مي شود تا اين افراد به سوي ترك اعتياد و اشتغالزايي هدايت شوند.
'هادي نژاد' بيان كرد: اگر آذربايجان غربي توانايي تامين زيرساخت هاي اردوگاه ترك اعتياد را داشته باشد، يك اردوگاه نيز در شهرستان مياندوآب راه اندازي مي شود.
معاون كاهش تقاضا و توسعه سازمان هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر نيز در اين جلسه گفت: آذربايجان غربي يكي از استان هاي پيشرو در مبارزه با مواد مخدر است و با وجود رشد اعتياد در كشور از گسترش اعتياد در بين ساكنان آن جلوگيري شده است.
پرويز افشار با تاكيد بر اينكه پيشگيري از اعتياد يك موضوع دايمي است، ادامه داد: مردم نبايد غفلت كنند و هوشياري و سطح آگاهي خانواده ها بايد نسبت به معضل اعتياد ارتقا يابد.
وي به نقش سمن ها در پيشگري از اعتياد اشاره كرد و گفت: سازمان هاي مردم نهاد پياده نظام مبارزه با مواد مخدر هستند و بايد حمايت هاي لازم از آنها در جامعه انجام شود.
وي ادامه داد: خانه هاي ورزش روستايي بايد در مناطق محروم آذربايجان غربي راه اندازي شود زيرا اين امر موجب غني سازي اوقاف فراغت جوانان و مانع از گرايش آنان به اعتياد مي شود.
وي حمايت از طرح هاي كارآفريني معتادان بهبود يافته را خواستار شد گفت: در اين صورت مشكل اشتغال اين قشر نيز در سطح جامعه حل شود.
معاون كاهش تقاضا و توسعه سازمان هاي مردم نهاد ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: راه اندازي خانه سمن ها، نمايشگاه دايمي فروش محصولات بهبود يافتگان و راه اندازي مراكز مشاوره در اولويت برنامه هاي شوراي مبارزه با مواد مخدر كشور است كه بايد در تمامي استان ها اجرا شود.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي نيز در اين جلسه گفت: مبارزه با مواد مخدر و كاهش گرايش به آن در جامعه نيازمند كار فرهنگي بيشتر و تعامل همه جانبه مردم و دستگاه هاي اجرايي است.
عليرضا رادفر افزود: دولت و مسوولان نظام توانسته اند در زمينه جلوگيري از توزيع مواد مخدر در سطح جامعه به خوبي عمل كنند ولي براي مقابله با تقاضاي اين بلاي خانمان سوز نيازمند مشاركت همگاني مردم هستيم.
وي ادامه داد: اجتماعي كردن مبارزه با مواد مخدر نيازمند توسعه فعاليت هاي سازمان هاي مردم نهاد و مشاركت مستقيم مردم در اين زمينه است.
معاون سياسي امنيتي و اجتماعي استاندار آذربايجان غربي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران در بخش مبارزه با مواد مخدر اهتمام جدي دارد و مبارزه با عرضه و تقاضاي آن را در اولويت برنامه هاي خود گذاشته است.
رادفر افزود: اكنون بايد از دست اندركاران كشورهاي مختلف دنيا كه ادعاي مبارزه با مواد مخدر را دارند، بايد پرسيد كه؛ 'آيا آنان هم به وظيفه خود به درستي عمل كرده اند يا در اين زمينه فقط ادعا دارند؟'
وي اضافه كرد: اعتياد و گرايش به مواد مخدر زمينه ساز بسياري از مشكلات به شمار مي رود و براي مقابله با اين امر نيازمند آگاهي بخشي در جامعه، توسعه سازمان هاي مردم نهاد و ترويج آموزش لازم در جامعه هستيم.
به گزارش ايرنا در اين جلسه مصوب شد تا 85 خانه ورزش روستايي در 17 شهرستان آذربايجان غربي راه اندازي شود و همچنين زيرساخت ها و امكانات لازم از جمله دستگاه هاي ايكس ري در مرزهاي استان افزايش يابد.
8135/7129/3072