۱۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۰:۵۵
کد خبر: 82989854
T T
۰ نفر
دانشگاه علمی كاربردی ادغام نمی شود

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه جامع علمی كاربردی می گوید: ادغام این دانشگاه با پیام نور محال است، هیچ گاه مطرح نبوده و برنامه ای هم در این باره وجود ندارد .

محمد حسین امید روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا در واكنش به اخباری مبنی بر ادغام این دانشگاه افزود: تعجب می كنم كه چطور برخی همكاران رسانه ای اشتباهات بزرگ مرتكب شده و گزارش های غیر حرفه ای منتشر می كنند.
وی با رد هر گونه ادغام یا تجمیع ادامه داد : چنین چیزی محال است چرا كه دانشجوی علمی كاربردی باید حین كار، آموزش ببیند. مانند دانشجویان مراكز وابسته به خبرگزاری ها كه در محیط خبرگزاری كار می كنند و درس هم می خوانند.
امید توضیح داد: دانشگاه پیام نور، دانشگاهی نظری و از راه دور است، دانشجو در این محیط حضور ندارد. از این رو همكاری این دو مجموعه غیرممكن است چه رسد به ادغام و تجمیع. در گذشته صحبت از همكاری و تجمیع سیاست های كلان دانشگاه جامع علمی كاربردی با دانشگاه فنی حرفه ای مطرح بود اما پیام نور كاملا با این موضوع متفاوت است .

** شهریورماه فراخوان جذب هیات علمی
امید همچنین در پاسخ به انتقادها در باره شیوه پذیرش دانشجو گفت: ما تنها دانشگاهی هستیم كه بدون آزمون و فقط براساس سوابق تحصیلی دانشجو می گیریم. به طور حتم منظور از لزوم اصلاحات در آزمون این دانشگاه، به مجوز تازه ای مربوط است كه از شورای مركز دریافت كرده ایم. این مجوز اجازه می دهد برای برخی دروس عمومی و پایه دانشجویان، آزمون های متمركز با هدف ارتقای كیفیت، برقرار كنیم.
وی تصریح كرد: جذب هیات علمی اما در دستور كار قرار گرفته است. در گذشته مدرسان دانشگاه بدون بررسی های دقیق و كارشناسانه در سطح علمی جذب می شدند اما از سال گذشته تاكنون فراخوان جذب هیات علمی داده شده و در شهریور ماه امسال نیز فراخوان داده می شود.

** واگذاری دانشكده خبر به بخش خصوصی
امید با بیان اینكه در حال حاضر 600 مركز علمی كاربردی در كشور فعال هستند و این مراكز تا دو سال گذشته به 1000 مركز رسیده است ، افزود: برخی از این مراكز به دلیل عدم كیفیت متوقف شدند و ماموریت تعدادی از آنها تغییر كرد.
وی مراكز باقی مانده را به دو دسته خصوصی یا وابسته به نهادهای عمومی غیردولتی مانند هلال احمر، شهرداری ها یا جهاد دانشگاهی تقسیم كرد و گفت: برنامه ای برای تعطیل شدن این مراكز نداریم ، اما می خواهیم آن ها را با هدف ارتقا تشویق كنیم. اگر مراكز نتوانند در مهلت تعیین شده خود را ارتقا دهند، تعطیل خواهند شد. برای مراكز تعطیل شده نیز راه حل هایی در نظر گرفته ایم. برخی از این مراكز را می توان به وزارتخانه های مربوط واگذار خواهند شد. مانند دانشكده خبر كه از سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی است.
امید ادامه داد: تلاش بر این است دانشكده خبر را به بخش خصوصی واگذار كنیم، حال ممكن است این بخش خصوصی یك شركت فعال در سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی باشد كه می توان به آن واگذار كرد.

** برنامه ریزی برای تاسیس دانشكده های علمی كاربردی
امید در ادامه گفت وگو از تصمیم برای تشكیل دانشكده های علمی كاربردی خبر داد و عنوان كرد: به دنبال تبدیل مراكز علمی كاربردی كوچك به دانشكده های علمی كاربردی هستیم. به عبارتی از تجمیع و كنارهم قرار گرفتن این مراكز، دانشكده های علمی كاربردی تاسیس می شود كه سطح و اثرگذاری بالاتری خواهند داشت.
وی افزود: دانشگاه جامع علمی كابردی دانشگاهی مهارتی است و به شكلی خاص اداره می شود از این رو با سایر دانشكده های نظری قابل ارزیابی نیست.
امید ادامه داد: دانشگاه علمی كاربردی در حال حاضر 400 هزار دانشجو دارد و نمی توان این دانشگاه را با موسسه ای با چهار هزار دانشجو مقایسه كرد.
« ما هیات علمی و تولیدات علمی مستقل نداریم. مراكز علمی كاربردی ما از مدرسان آزاد استفاده می كنند پس بسیاری شاخص های ارزیابی برای اینجا نیست با وجود این ، در ارزیابی وزارت علوم به طور كلی در دانشگاه های سطح دو قرار گرفته ایم.»
رئیس دانشگاه جامع علمی كاربردی تصریح كرد: به دنبال ارزیابی و سطح بندی برخی مراكز هستیم و تا پایان مرداد ماه اعلام خواهد شد. از مراكز برتر حمایت مادی و معنوی صورت خواهد گرفت.

** نگاه به دانشگاه تغییر خواهد كرد
برخی دیگر از ادعاها علیه دانشگاه جامع به مساله كیفیت و نگاه های نه چندان مطلوب به دانشجویان علمی كاربردی بازمی گردد. امید در این باره توضیح داد: سیاست های كمیت گرایی در مقطعی باعث ازدیاد مراكز شد و با افت كیفیت روبه رو شدیم.
وی ادامه داد : اكنون با برنامه های اجرایی مانند ماموریت گرایی، سنجش سطح علمی مدرسان، كاهش مراكز و برگزاری آزمون های برخی دروس، كیفیت دانشگاه ارتقا خواهد یافت.
وی افزود: برای ارتقای كیفیت شاخص هایی تعریف و در دو سال اخیر سیاست های ماموریت گرایی را تعریف كرده ایم. بر این اساس، امكان نخواهد داشت دانشكده خبر دانشجویی غیر از حوزه خبر بگیرد در حالی كه در گذشته مركز فرهنگ و هنر در رشته حسابداری هم دانشجو می گرفت. همچنین تعداد كد رشته محل های دانشگاه جامع در دو سال گذشته از 14 هزار به زیر 6 هزار رسیده یعنی از نصف كمتر شده است .
امید با طرح این موضوع كه محتوای آموزشی در حال بازنگری و به روز شدن است ادامه داد: در حال ایجاد مراكز رشد و نوآوری هستیم. دانشجویان می توانند در این مراكز شركت تاسیس و تسهیلات كم بهره دریافت كنند.

** حاشیه های تعاونی مسكن
رئیس دانشگاه جامع علمی كاربردی در مورد برخی حاشیه های مالی در زمان مسئولیت وی در معاونت اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح كرد: این موضوع به دانشگاه جامع ارتباطی ندارد. در تاریخ 9/9/93 صندوق خصوصی با سربرگ وزارت علوم، نامه ای به 40 تن از اعضای هیات علمی ستاد وزارت علوم برای سرمایه گذاری در تعاونی مسكن ارسال كرد. تا بنده كه معاونت این بخش را برعهده داشتم در جریان قرار گیرم، عده ای از استادان مبالغ را واریز و ثبت نام كرده بودند.
وی افزود: 10 روز بعد بخشنامه ای برای اطلاع رسانی از سوی معاونت اداری مالی وزارت علوم به دانشگاه ها در باره این اقدام و اینكه خلاف قانون است ، ارسال شد مبنی بر بی ارتباط بودن این فراخوان با وزارت علوم و تعلق آن به اشخاص حقوقی و خصوصی . در این فاصله زمانی عده ای ثبت نام كردند كه نه مسكن و نه پول خود را توانستند دریافت كنند.

** توزیع رفاه كارت دانشجویان از مهرماه
امید در ادامه با اشاره به طرح آمایش آموزش عالی از پیشگامی این دانشگاه در اجرای این طرح گفت و افزود: در این طرح پیشگام شده ایم. در مهر 97 مرحله نهایی ماموریت گرایی انجام خواهد شد. ظرفیت های مناطق، مزیت های منطقه ای و امتیازات را شناسایی كرده ایم.
وی همچنین از آغاز توزیع رفاه كارت دانشجویان جامع علمی كاربردی از مهر ماه امسال خبر داد.
گفت وگو از: فرشته ذبیحیان
9283**1601**