به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله، هدف از اجرای این مانور، افزایش سطح آگاهی دانشآموزان و مردم در مورد زلزله و ایجاد آمادگی برای انجام واکنشهای صحیح و سریع در برابر آن، ارتقای فرهنگ ایمنی و نیز کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله است.
وجه تمایز اصلی مانور امسال با سالهای قبل، توجه به ایمنی و آمادگی دانشآموزان دارای نیازهای ویژه است. لذا در کنار دستورالعمل آمادگی عمومی دانشآموزان برای مواجهه با زلزله، راهنمای آموزشی برای دانشآموزان دارای نیازهای ویژه نیز تهیه و در اختیار عموم مدارس از جمله مدارس استثنایی قرار داده شده است.
مانور زلزله و ایمنی از سال ۱۳۷۸ با تلاش پژوهشگاه بینالمللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله و همکاری نهادهای اجرایی مرتبط، هر ساله در سراسر کشور برگزار میشود. همچنین از سال ۱۳۹۵ بر اساس تفاهمنامهای که بین وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری، کشور و آموزش و پرورش و نیز جمعیت هلال احمر، شهرداری تهران و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به امضا رسید "ستاد عالی آمادگی عمومی در برابر زلزله" تشکیل و مقرر شد که این ستاد برنامههایی را به منظور ارتقای آمادگی مردم و ترویج فرهنگ ایمنی در برابر زلزله در سطوح محلی تا ملی، در چارچوب مانور سالانه زلزله در سطح محلهها اجرا کند.
در این رویکرد جدید که با عنوان مدرسه ایمن- جامعه تابآور شناخته میشود؛ ضمن ارائه آموزشهای لازم به دانشآموزان، تمهیداتی اندیشیده شده است تا سطح آگاهی و آمادگی ساکنان محلات مجاور مدارس ایمن نیز ارتقا یافته و از ظرفیت این مدارس به عنوان پایگاه آمادگی و مدیریت بحران در واحدهای همسایگی در سطح هر محله استفاده شود.
این مانور همه ساله در روز ۸ آذر برگزار میشد که امسال به دلیل تقارن آن با روز پنجشنبه، به تاریخ ۷ آذر موکول شده است. در مانور ۱۴۰۳، مدرسه پسرانه استثنایی سروش به عنوان مدرسه نمادین مانور زلزله در کشور برگزیده شده تا اهمیت ارتقای ایمنی و آمادگی دانشآموزان دارای نیازهای ویژه در برابر زلزله مورد تاکید مضاعف قرار گیرد.
مانور سراسری امسال به همت پژوهشگاه بین المللی زلزلهشناسی و مهندسی زلزله و با همکاری سازمان مدیریت بحران کشور، سازمان آموزش و پرورش استثنایی، سازمان دانشآموزی، سازمان نوسازی و تجهیز مدارس، سازمان جوانان هلال احمر، سازمان امداد و نجات هلال احمر، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، سازمان صدا و سیما، صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو)، مرکز منطقهای آموزشی و پژوهشی یونسکو برای مدیریت ریسک و تابآوری زلزله، سازمان اورژانس کشور، سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور و برخی سازمانهای اجرایی دیگر تدارک یافته است.
نظر شما