۱۲ مرداد ۱۳۹۷، ۱۲:۵۲
کد خبر: 82989903
T T
۰ نفر
جامعه توسعه يافته بدون ثبت رسمي امكان پذير نيست

تهران - ايرنا - رييس سازمان ثبت اسناد و املاك كشور با تاكيد بر تحولات الكترونيكي و فناوري هاي جديد براي ارائه خدمات ثبتي به مردم گفت: دستيابي به جامعه توسعه يافته بدون شفاف سازي و ثبت رسمي اموال امكان پذير نيست.

به گزارش روز جمعه خبرنگار اجتماعي ايرنا از سازمان ثبت اسناد و املاك كشور، احمد تويسركاني از تحولات و اقدامات گسترده در سازمان ثبت اسناد و املاك كشور نظير تشكيل بانك هاي اطلاعاتي، اسكن و آرشيو پرونده ها و سوابق ثبت قديمي، ايجاد سامانه هاي الكترونيكي و استفاده حداكثري از فناوري اطلاعات خبر داد.
وي اظهارداشت: تمام تلاش خود را به كار گرفته ايم تا با ايجاد يك راهبرد مناسب و برنامه هاي عملياتي مدون و همچنين ارتقاي فرآيندهاي ثبتي به كاهش مراجعات، افزايش شفافيت و ارتقاي سطح خدمات به مردم دست پيدا كنيم.
معاون قوه قضاييه كه در ديدار جمعي از منتخبين و اعضاي هيات مديره كانون سردفتران و دفترياران استان خراسان رضوي در مشهد سخن مي گفت، اضافه كرد: بايد دغدغه اصلي ما به عنوان يك دستگاه حاكميتي، افزايش و ارتقاي اعتماد عمومي به سازمان و توسعه ثبت رسمي در جامعه باشد.
تويسركاني با تاكيد بر بند 67 سياست هاي ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري در تدوين برنامه ششم توسعه مبني بر توسعه ثبت رسمي، توجه جدي به اين مهم را زمينه ساز ارتقاي نظم حقوقي دانسته و با توجه به پيچيدگي هاي جوامع امروزي، توسعه ثبت رسمي را يك الزام و ضرورت اجتماعي برشمرد و غفلت در اين زمينه را موجب خسارت دانست.
وي افزود: دستيابي به جامعه توسعه يافته بدون شفاف سازي و ثبت رسمي اموال امكان پذير نبوده و بخشي از اين شفافيت را در حوزه اقتصادي بايد سران دفاتر اسناد رسمي و نهاد سردفتري ايجاد كند.
معاون قوه قضاييه همچنين گفت: از آنجا كه سند رسمي در جهت اثبات مالكيت در حكم دادنامه دادگاه بوده و بدون نياز به حكم مراجع قضايي لازم الاجرا مي باشد، سران دفاتر اسناد رسمي بايد به گونه اي عمل كنند كه موجبات افزايش اعتماد مردم به اين نهاد را در پي داشته باشد.
تويسركاني ضمن تبيين جايگاه دفاتر اسناد رسمي در نظام اجتماعي امروزي خاطرنشان كرد: بايد با تشويق و ترغيب مردم به انجام رسمي معاملات و تشريح مزاياي سند رسمي در جامعه، زمينه ارتكاب تخلف و جرايم را كاهش داده و نقش و جايگاه دفاتر اسناد رسمي ارتقا يابد.
وي كانون سردفتران و دفترياران استان خراسان رضوي را يكي از فعال ترين كانون ها در كشور معرفي كرد و گفت: بايد با استفاده از توان فرهيختگان و ظرفيت موجود در كانون، در راستاي وظايف مهم و اساسي خود و ارتقاء نظم حقوقي در جامعه منشا اثر باشند.
در اين ديدار عبدالحسين رامشي مدير كل ثبت اسناد و املاك خراسان رضوي و محمدرضا غلام پور رييس هيات مديره كانون سردفتران و دفترياران خراسان رضوي به تشريح آمار و عملكرد استان پرداختند.
همچنين محمدرضا دشتي اردكاني رييس هيات مديره كانون سردفتران و دفترياران مركز نيز اقدامات و تحولات صورت گرفته در سازمان ثبت اسناد واملاك كشور به ويژه در حوزه دفاتر اسناد رسمي را چشمگير و موثر عنوان كرد و يادآور شد: دفاتر اسناد رسمي در ايران مطابق با پيشرفته ترين كشورهاي جهان در حال ارائه خدمات به مردم بوده و به تاييد كارشناسان داخلي و بين المللي به لحاظ شفافيت، سرعت، دقت و سلامت در تنظيم اسناد داراي وضعيت ممتاز و برجسته اي است.
اجتمام*1003*1336