۱۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۴۷
کد خبر: 82990906
T T
۰ نفر

تحمل صفر در كنگره و كاخ سفید

۱۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۴۷
کد خبر: 82990906
تحمل صفر در كنگره و كاخ سفید

تهران - ایرنا - شكاف واختلافات میان كنگره وكاخ سفید درموضوعاتی مانند بهبود مناسبات واشنگتن- مسكو و سیاست مهاجرتی در آمریكا در حال افزایش است و به نظرمی رسد كه انتخابات میان دوره ای این نهاد قانونگذاری، چشم انداز و گستره این شكاف را نشان خواهد داد.

به گزارش ایرنا، كنگره آمریكا (مجلس نمایندگان و سنا)به عنوان یكی از اركان اصلی سیاستگذاری، تصمیم سازی وتصمیم گیری در این كشور مطرح می باشد كه نوع تعامل وكنش های این نهاد می تواند برفرایند سیاستگذاری دولت فدرال نیز تاثیرگذارباشد.نوع درك قانونگذاران آمریكایی در'كپیتال هیل'(ساختمان كنگره ایالات متحده آمریكا)اكثریت حزبی و میزان اجماع و تضارب آرا آنها می تواند روند و وضعیت تعامل آمریكا در درون و تعامل واشنگتن با جهان را معین سازد.
مطابق با سنت سیاسی در واشنگتن، زمانی اختلاف كنگره و دولت فدرال به ویژه كاخ سفید افزایش پیدا می كند كه رییس جمهوری مسلط از یك حزب و اكثریت حزبی كنگره ازدیگر حزب این كشور باشد. اما در این معنا امروز این معادله كمی تغییر كرده است معادله ای كه شاید برای دهه های متمادی تكرار شده و سیاست آمریكایی با همخوانی كنگره مسلط از یك حزب و رییس جمهوری از همان حزب به جهان ارایه شده است.
در كنگره كنونی درمجلس نمایندگان آمریكا هم اكنون 235كرسی در اختیار جمهوری خواهان و193 كرسی دراختیار دمكرات‌ها قرار دارد.تقریباً از 2011 میلادی جمهوری خواهان توانسته‌اند، اختیار مجلس نمایندگان را در اختیار خود داشته باشند.همچنین، هم اكنون درمجلس سنای آمریكا51 كرسی به جمهوری خواهان و 49 كرسی به دمكرات‌ها تعلق دارد.
با وجود تداوم اكثریت حزبی و حضور'دونالد ترامپ' رییس جمهوری جمهوریخواه در كاخ سفید به نظر در برخی موضوعات سیاست داخلی و سیاست خارجی این كشور، اختلافات گسترده ای میان این دو نهاد وجود دارد.
یكی از این موضوعات اختلافی، بحث اتهام ادعایی دخالت مسكو در انتخابات ریاست جمهوری سال2016 آمریكا است.
اگرچه موضوع اختلافی میان آمریكا و روسیه به دوران 'باراك اوباما' رییس جمهوری پیشین این كشور بازمی گردد، زمانی كه 35 دیپلمات روسیه در دی ماه 1395توسط دولت وقت آمریكا به دلیل ادعای 'دخالت سایبری روسیه در انتخابات آمریكا' اخراج شد.
این اختلاف ها زمانی افزایش یافت كه با سوءقصد به جان'سرگئی اسكریپال' جاسوس دوجانبه روس در انگلستان، دولت ترامپ60 دیپلمات روس را از این كشور اخراج كرد.
اما آنچه نقطه اختلافی میان كنگره و دولت ترامپ قرار گرفته است، دیدارهای ترامپ و 'ولادیمیر پوتین' ریییس جمهوری روسیه در نشست بیست كشور صتعتی درهامبورگ آلمان و نشست دوجانبه هلسینكی فنلاند است. نقطه ای كه كنگره احساس می كند دولت ترامپ و شخص وی با عبور ازسیاست تحریمی كنگره علیه مسكو، به دنبال بهبود روابط با روسیه است.
در حزب جمهوریخواه، پل رایان رئیس جمهوریخواه مجلس نمایندگان، جان مك كین، جف فلیك، بن سس وپت مونی سناتورهای جمهوریخواه از جمله افرادی محسوب می شوند كه به شدت با سیاست های ترامپ در قبال مسكو مخالف هستند. در سوی دیگر، نیز باب منندز سناتور ارشد دمكرات به همراه چاك شومر رهبر اقلیت دمكرات و مارك وارنر معاون كمیته اطلاعات سنا، دمكرات های مخالف كاخ سفید محسوب می شوند.
روز گذشته نیز تحریم بانك تجاری «آگروسایوز» روسیه توسط آمریكا در چارچوب پنجاه وچهارمین بسته تحریمی كنگره علیه روسیه از سال 2011میلادی به این سو وضع شد تا بار دیگر سیاست خارجی دولت ترامپ تحت تاثیر سیاست های محدودكننده كنگره علیه روسیه قرار گیرد.
سیاست‌های مهاجرتی بحث‌ برانگیز دولت ترامپ از دیگر مباحثی است كه شكافی بزرگ در روابط كنگره و رییس جمهوری جمهوریخواه ایجاد كرده است. ازنظر چندین سناتور ارشد جمهوری‌خواه ازجمله میچ مك كانل رهبر اكثریت جمهوری‌خواه سنا میان سیاست‌ها و اولویت‌های كنگره با دولت ترامپ به ویژه در حوزه مهاجرتی اختلاف ‌نظر شدیدی وجود دارد.
منتقدان جمهوری ‌خواه ترامپ بر این باورند كه سیاست سختگیرانه مهاجرتی كاخ سفید در جداسازی والدین مهاجر از فرزندان مهاجر، سیاستی است كه با اولویت های حقوق بشری همخوانی ندارد.
وزارت امنیت داخلی آمریكا اعلام كرده است كه از زمان آغاز این طرح و در جریان مقابله با مهاجران غیرقانونی در مرزهای جنوبی این كشور با مكزیك، حدود 2 هزار كودك از خانواده‌هایشان جدا شده‌اند.
مطابق قوانین آمریكا بازداشت كودكان به همراه والدین متهم‌ ممنوع است و به همین سبب از زمان آغاز عملیاتی شدن طرح، جداسازی كودكان از آغوش‌ پدر و مادرهای شان به طور مكرر رخ داده است و اعتراض سازمان ملل، گروه‌های مدافع حقوق مهاجرین و سازمان‌های حامی حقوق كودكان را برانگیخته است.
دولت ترامپ با«سیاست تحمل صفر» خود تصمیم گرفته با همه مهاجران غیرقانونی بدون استثنا برخورد قضایی كند ودر نتیجه این سیاست، كودكان آنها تا زمانی كه تكلیف والدین مشخص نشود از آنان جدا می شوند.
در فرجام باید گفت، هرچند شناساسی عمق و گستره شكاف در فضای ادراكی و تصمیم سازی دو نهاد كنگره و قوه مجریه آمریكا بسیار سخت به نظر می رسد اما گاهی افراد و موضوعات خود تعیین كننده این شكاف ها خواهد بود. وجود جمهوریخواهانی كه از همان آغاز كارزارهای انتخاباتی ریاست جمهوری ترامپ با رویكردهای وی مخالف بودند و حضور شخص ترامپ در كاخ سفید با سیاست های محافظه كارانه و پوپولیستی موجب شده تا این شكاف شكل عملیاتی به خود بگیرد.
اكنون چشم ها به انتخابات میان دوره ای كنگره در 15 آبان دوخته شده است.
اروپام**2040**1590
۰ نفر