۱۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۸:۳۸
کد خبر: 82992214
T T
۰ نفر
مسابقات ارتشهای جهان، تلاشی برای توسعه روابط نظامی

پكن - ایرنا - مسابقات نظامی ارتش های جهان در چین با حضور جمهوری اسلامی ایران اگرچه یك رقابت بین المللی محسوب می شود اما از سوی دیگر تلاشی از سوی كشورها برای گسترش روابط نظامی، سیاسی و حتی فروش تسلیحات جنگی نیز هست.

به گزارش ایرنا برگزاری این مسابقات، فرصتی برای همكاری های گسترده تر میان ارتش های كشورهای مختلف است و چین نیز در همین راستا می كوشد تا میان این كشور با كشورهای شركت كننده در مسابقات، ارتباطات گسترده تر نظامی برقرار كنند.
در كنار برگزاری این مسابقات، نظامیان دیگر كشورهای شركت كننده هم تبادلاتی با كشورهای دیگر انجام داده و راه های گسترش همكاری نیروهای مسلح را بررسی می كنند.
از سوی دیگر كارشناسان معتقدند چین از این مسابقات بزرگ بین المللی به عنوان فرصتی برای 'بازاریابی و تبلیغات' برای فروش سلاح و كالاهای نظامی خود استفاده می كند، پكن در تلاش است تا جای خود را به عنوان یكی از بزرگترین صادركنندگان اسلحه در جهان تثبیت كند.
رقابت های ارتش های جهان در سال جاری میلادی در هفت كشور چین، روسیه، ایران، قزاقستان، بلاروس، ارمنستان و آذربایجان و در 28 ماده برگزار می شود و تا یازدهم اوت برابر با 20 مرداد ادامه می یابد.
'یه جیانجون' ژنرال ارتش چین با تاكید بر شفافیت و همكاری باز میان كشورهای شركت كننده گفت در كنار برگزاری رقابت های بین المللی ارتش های جهان سال 2018 میلادی به شكل حرفه ای، همكاری و دوستی با این كشورها را نیز تقویت می كنیم.
وی هدف از برگزاری این رقابت ها را كه به تایید وزارت دفاع روسیه و دولت و رییس جمهوری خلق چین هم رسیده است، نوآوری و ایجاد شرایط برد ـ برد و برگزاری بهتر دوره های آموزشی نظامی عنوان كرد.
'لیائو یان لینگ' سخنگوی ارتش چین هم در این ارتباط گفت: امسال مسابقات و رقابت ها به شكل بسیار حرفه ای تر و منظم تر از سال های دیگر برگزار می شود.
وی تاكید كرد ما كوشش كرده ایم شرایط برگزاری مسابقات شبیه میدان نبرد باشد و واقع گرایی بیشتری در مقایسه با بازی های سال 2017 وجود داشته باشد.
او گفت كه نرم افزارها و سخت افزارها، سامانه های اطلاع رسانی و بسیاری از تسلیحات، پیشرفته تر و به روزتر از گذشته است و پشتیبانی گسترده ای از رقابت ها صورت می گیرد و رسانه ها نیز به طور وسیعی این مسابقات بین المللی را بازتاب می دهند.
'خسرو كوه مره ای' از مسئولان تیم اعزامی جمهوری اسلامی ایران به این مسابقات نیز گفت كه تیم های شركت كننده با توان و تسلیحات بسیار پیشرفته تری در مسابقات حضور یافته اند.
وی دستاوردهای ارتش چین را در رقابت ها بسیار قابل توجه دانست و گفت كه تمرینات مشترك خوبی با ارتش چین داریم و می خواهیم ارتباطات نظامی دو كشور گسترده تر از قبل باشد و دوستی ها قوی تر شود.
وی افزود تیم های شركت كننده قبل از هر رقابتی با یكدیگر رایزنی هایی مناسبی انجام می دهند سال آینده میلادی نیز قرار است بر اساس مشورت طرفین، مسابقات بین المللی مذكور با شرایط ایده آل تری برگزار شود.
رقابت های بین المللی ارتش های جهان با حضور كشورهای مختلف از جمله جمهوری اسلامی ایران از روز دوشنبه گذشته در منطقه خودمختار سین كیانگ در شمال غرب چین آغاز شده است.
در مجموع 17 تیم با حضور 358 ورزشكار از 10 كشور دنیا از جمله ایران، چین، بلاروس، مصر قزاقستان و روسیه در این مسابقات كه تا روز 11 اگوست (20 مرداد) به طول می انجامد، شركت كرده اند.
در همین حال دو تیم از ارمنستان و هندوستان كه از ناظران این رقابت ها به حساب می آیند، در مسابقات مذكور كه در ماده های عملیات تهاجمی و آسمان آبی و مسیر امن برگزار می شود، حضور دارند.
همچنین در این رقابت ها برای نخستین بار نیروی زمینی ارتش آزادیبخش خلق چین میزبانی ماده ورزشی 'مسیر امن' را برعهده دارد كه شامل پاكسازی میادین مین و پل سازی برای عبور نیروها است.
هرساله مسابقات بین المللی نظامی روسیه به میزبانی مشترك این كشور به عنوان محور اصلی مسابقات و چند كشور دیگر برگزار می شود در سال جاری این مسابقات به صورت همزمان در 7 كشور روسیه، چین، ایران، قزاقستان، آذربایجان، بلاروس و ارمنستان در رشته های مختلف برگزار می شود.
نظامیان نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در 16 رشته غواصی عمق، نبرد تانك های تی 72، دسته هوابرد، كوهستان، نگهداری توپخانه، رقابت بین یگان های ش . م . ه ، رقابت بین كاربران سگ ها، گشت جاده ای، حافظان نظم، نبرد نفربرهای بی ام پی 2، تهاجم دریا برد، رقابت پهپادها، رقابت خدمه خمپاره اندازها، رقابت خدمه ناوهای جنگی، پنجگانه نظامی و تك تیراندازی از 28 رشته مسابقات بین المللی نظامی 2018 شركت می كنند.
چین از پنج سال قبل در این مسابقات شركت كرده و از سال 2017 میلادی برخی از رویدادهای آن را میزبانی كرده است.
تیم ‌های نظامی ایران برای شركت در این مسابقات، تركیبی از ارتش، سپاه و ناجا هستند و ستاد كل نیروهای مسلح ایران تلاش كرده است از همه ظرفیت‌ ها در این مسابقات استفاده كند.
نخستین دوره این مسابقات بین المللی نظامی در سال ٢٠١٤ به میزبانی روسیه و قزاقستان آغاز و دومین دوره نیز در سال 2015 با شركت 56 تیم از 17 كشور در 11 حوزه برگزار شد كه بنا به دلایلی ایران در آن شركت نكرد.
در سومین دوره این مسابقات در سال ٢٠١٦ نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران در هفت رشته و با 14 نظامی شركت كردند كه در نهایت مقام پنجم را بین ٢٦ كشور به دست آوردند.
چهارمین دوره این مسابقات در سال 2017 در 28 رشته و در پنج كشور روسیه، قزاقستان، چین، آذربایجان و بلاروس برگزار شد كه جمهوری اسلامی ایران در 13 رشته و با 328 نظامی در آن شركت كرد و در نهایت مقام ششم را كسب كرد.
آساق**231**1904**