به گزارش روز دوشنبه ايرنا از بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان، بايرامي كه در سال 95 با كتاب «لم يزرع» برنده جايزه جلال شده بود، از سوي سيدعباس صالحي به عنوان دبير علمي يازدهمين جايزه ادبي جلال آل احمد انتخاب و معرفي شد.
بر پايه اين گزارش، به زودي اعضاي هيات علمي يازدهمين جايزه ادبي جلال آل احمد كه از سوي معاونت امور فرهنگي پيشنهاد ميشوند نيز تعيين شده و حكم انتصاب خود را از وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دريافت خواهند كرد.
از سال 1393 و در پي تصميم كارگروه ويژه جشنوارههاي معاونت امور فرهنگي وزارت ارشاد، برگزاري جايزه ادبي جلال آل احمد، جشنواره بينالمللي شعر فجر و جايزه ادبي پروين اعتصامي به بنياد شعر و ادبيات داستاني ايرانيان واگذار شده است.
بايرامي سال 1344 در روستاي لاطران در دامنه كوه سبلان استان اردبيل به دنيا آمد، در اواخر دورۀ دبستان خانوادهاش روستا را ترك كرده و به تهران ميآيند، هنوز خاطرات كودكي در ذهنش وجود دارد و موجدِ آثار ارزشمندي از او شده است.
برخي از داستانهاي او سرگذشت نامهاند كه در قالبي متفاوت و داستاني روايت شدهاند كه از جمله آنها سرگذشت شهيد احمد كاظمي است، آثار بايرامي داستان نويس در زمينه كودكان و ادبيات جنگ تا به حال از دهها مرجع، موفق به دريافت جايزه شده است.
بايرامي جايزه كبراي آبي از سوئيس براي كتاب «كوه مرا صدا زد» و جايزه جلال آل احمد و كتاب سال جمهوري اسلامي براي «لم يزرع» را در كارنامه خود دارد.
وي همچنين داور جوايز متعددي همچون هشتمين جايزه ادبي جلال آل احمد و قلم زرين بوده است، از بايرامي بيش از 50 اثر به چاپ رسيده كه هفت روز آخر، كوه مرا صدا زد، پل معلق، گرگها از برفها نميهراسند، سنگ سلام، مردگان باغ سبز و لم يزرع از آن جمله است.
جايزه ادبي جلال آلاحمد يك جايزه ادبي دولتي است كه به منظور معرفي آثار برگزيده ادبيات داستاني در ايران پايهگذاري شده است، اين جايزه به نام جلال آل احمد نويسنده مشهور ايراني و از بزرگترين روشنفكران معاصر جهان نامگذاري شده است كه با تصويب شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سال 1387 نخستين دوره خود را در سالروز تولد آلاحمد آغاز كرد.
فراهنگ**3009**1055
تهران- ايرنا- وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي طي حكمي «محمدرضا بايرامي» را به عنوان «دبير يازدهمين جايزه ادبي جلال آل احمد» منصوب كرد.