۱۵ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۱۴
کد خبر: 82992939
T T
۰ نفر
آمریكایی ها مذاكرات مستمر با طالبان داشته اند

كابل - ایرنا - رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان در باره گفت و گوی مستقیم طالبان و آمریكا ، گفت كه آنها همواره ارتباط مستمر داشته اند و این تماس در راستای فراهم كردن زمینه مذاكرات مستقیم این گروه با دولت افغانستان صورت می گیرد.

به گزارش ایرنا، «عبدالله عبدالله» روز دوشنبه در جلسه هیات وزیران گفت كه دیدارهای اخیر آمریكا با طالبان شك و تردیدهایی را در بین مردم بوجود آورده و باید مردم بدانند كه آمریكا با طالبان از قبل هم تماس داشته و این تماس ها در این اواخر نیز صورت گرفته است.
رئیس اجرایی دولت افغانستان گفت كه صلح با مالكیت دولت صورت خواهد گرفت و تماس آمریكایی ها برای فراهم كردن فرصت به منظور امكان گفت وگوی مستقیم دولت با طالبان است.
عبدالله همچنین درباره درخواست رئیس جمهوری آمریكا از ارتش افغانستان مبنی بر عقب نشینی از مناطق دور دست و كم جمعیت و تمركز نیروهای موجود برای تأمین امنیت شهرها را كه در میان مردم شبهه اجرای طرح ایجاد مناطق امن برای گروه های تروریستی را تقویت كرده توضیح داد.
وی گفت كه ما در تلاش برای گفت و گوی صلح با طالبان هستیم اما تا زمانی كه آنها در جنگ با مردم افغانستان باشند، دشمن تلقی می شوند و هیچ مدارایی با آنها صورت نخواهد گرفت.
رئیس اجرایی افغانستان در رابطه با شكل تسلیم شدن یكی از فرماندهان داعش در شمال این كشور همراه با 150 تن از نیروهایش به ارتش را تشریح كرد و گفت این افراد در تنگنای درگیری تسلیم شدند و به عنوان اسیر جنگی با آنها برخورد می شود.
عبدالله گفت كه این افراد داعش در یك روند گفت و گو به ارتش تسلیم نشده اند ، بلكه در جریان درگیری قرار داشتند و مجبور به تسلیم شدند و نهادهای امنیتی نیز جانب احتیاط را در مورد نشر خبری این رخداد در نظر بگیرند تا اطلاعات نادرست به مردم داده نشود.
وی گفت كه برخی از افراد تسلیم شده داعش در رسانه ها صحبت كرده اند و از مصونیت هایشان سخن گفته اند و سبب نگرانی مردمی شده اند كه از حملات آنها متحمل تلفات و خسارات سنگین شده اند.
فرمانده داعشی كه در شمال افغانستان همراه نیروهایش در هفته گذشته تسلیم ارتش شده بود با رسانه ها صحبت كرده و درباره تأمین امنیت خود و افرادش توسط دولت سخن گفته است و همچنین اشاره كرده كه امكان دارد زمینه جذب آنها در نیروهای دفاعی افغان نیز فراهم شود كه نشر این مصاحبه سبب تشویش مردم مناطقی شد كه مدت ها تحت سلطه داعش بودند.
رسانه های افغانستان در روزهای گذشته به نقل از «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریكا اعلام كردند كه وی از ارتش افغانستان خواسته است تا از مناطق دوردست و روستایی كه جمعیت كمتری دارند، عقب نشینی كرده و به جای آن امنیت شهرها و مناطق پرجمعیت را بهتر تأمین كنند.
با توجه به گفت و گوهای پنهانی آمریكا با طالبان كه در ماه های اخیر در دوحه قطر صورت گرفت و همچنین دیدار دو هفته قبل مقامات آمریكایی با «گلبدین حكمتیار» سركرده مخالفان مسلحی كه در سال گذشته به روند مذاكرات صلح با دولت افغانستان پیوسته است ، سبب شد تا شماری از مردم افغانستان از درخواست عقب نشینی ترامپ این برداشت را كنند كه این كار در واقع پیاده كردن طرح حكمتیار است كه برای تحقق صلح پیشنهاد ایجاد مناطق خودمختار و امن برای طالبان داده بود.
اگر چه رئیس اجرایی افغانستان در نشست هیات وزیران در كابل به این موضوعات پرداخت تا به دغدغه مردم این كشور پاسخ و اطمینان دهد كه معامله ای بدور از اطلاع مردم برای صلح انجام نمی شود اما آینده حقیقت بیشتری را آشكار می كند.
آساق*291*1104**1337