به گزارش دريافتي چهارشنبه ايرنا، نماينده مردم جهرم در مجلس شوراي اسلامي ضمن بازديد از روند عمليات اجرايي مرمت بازار جهرم، در نشست با هيات امناي بازار سنتي جهرم گفت: سقف، كف و ديوارههاي بازار جهرم به عنوان يكي از اماكن فاخر تاريخي جهرم با حفظ جلوههاي ميراث فرهنگي آن در حال مرمت و مقاوم سازي است.
محمدرضا رضايي افزود: كانالهاي انتقال آب سطحي، سيستم اطفاي حريق و كابلهاي برق و مخابرات آن تصحيح و بازسازي ميشود تا با جلوهاي زيبا در خدمت شهروندان جهرم قرار گيرد.
دو سال است پروژه مرمت بازار جهرم با حمايت وزارت راه، در حال انجام است و يك ميليارد و 250 ميليون تومان اعتبار براي مرمت و حفاظت بازار جهرم با طول 850 متر اختصاص يافته است.
مدت اجراي اين پروژه دو سال است و حدود 50 درصد پيشرفت داشته است.
بازار سرپوشيده جهرم، از بناهاي تاريخي اواخر دورهٔ زنديه و اوايل قاجاريه است و از اين بنا بهعنوان خواهر دوقلوي بازار وكيل شيراز نام برده ميشود.
اين بازار، از نوع بازارهاي صليبي با چهار راسته شمالي، جنوبي، شرقي و غربي است كه با يك چهارسوق زيبا در وسط به هم متصل هستند.
حاج محمد حسين خان جهرمي حاكم جهرم و فسا در سال 1250ق. اين بنا را با چندين كاروانسرا، تيمچه، مسجد و حمام متصل به آن، طي 6 سال ساخت و در دورههاي بعد، اين بنا توسعه يافت.
بازار جهرم با بيش از صد حجره و هشتصد تا هزار متر مربع زيربنا يكي از بازارهاي مهم سرپوشيدهي ايران است.
بازار سنتي سرپوشيده جهرم به موازات خيابان جمهوري اسلامي است كه بيشتر حجرههاي آن به پارچه فروشي اختصاص دارد و از اين رو به بازار پارچه اي نيز معروف است.
بازار جهرم در سال 1352 با شماره 950 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
اين بازار با قدمت چندصد ساله فاقد ايمني و سازههاي مقاوم ساز است و در يكسال اخير پس از سيل سال 95 ، مرمت آن آغاز شده است.
جهرم در 193 كيلومتري جنوب شرقي شيراز است.
9873 / 1876
شيراز - ايرنا- بازار سنتي جهرم كه در فهرست آثار ملي ثبت شده در حال مرمت و مقاوم سازي است.