سيد احمد آقاميري روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا، افزود: سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان از چهارم تيرماه آغاز شده و تا 2 ماه در 10پايگاه ثابت، يك پايگاه سيار و يك پايگاه تخصصي ادامه دارد.
وي اضافه كرد: امسال براي آسايش والدين و كودكان تمام تست هاي بينايي، شنوايي، آمادگي تحصيلي و جهش تحصيلي در پايگاه تخصصي متمركز شده و خانواده ها مجبور نيستند به چند پايگاه مراجعه نمايند.
وي گفت: از تعداد نوآموزاني كه مورد سنجش سلامت قرار گرفته اند، 2 هزار و 637 تن به پايگاه هاي تخصصي سنجش ارجاع داده شده اند.
آقاميري افزود: يك هزار و 461 تن براي ارزيابي تخصصي در خصوص آمادگي تحصيلي، 748 تن در خصوص مسائل بينايي، 396 تن شنوايي، 25 تن حركتي و فيزيك جسمي و هفت تن هم به دليل مشكلات رفتاري به پايگاه تخصصي سنجش ارجاع داده شده اند.
به گفته وي، بر اساس ارزيابي هاي صورت گرفته تاكنون يك هزار و 797 تن از نوآموزاني كه به پايگاه هاي تخصصي ارجاع داده شده اند، مشكلي نداشتند و به مدارس عادي معرفي شده اند.
وي گفت: دانش آموزاني كه در مرحله سنجش ديرآموز تشخيص داده شوند، مشاوره هاي لازم به والدين داده مي شود و معلم نيز در جريان اين مساله قرار مي گيرد.
مديركل آموزش و پرورش استثنايي قم افزود: اگر دانش آموز ديرآموز در امتحانات پايه اول قبول نشود، ممكن است به تشخيص معلم بار ديگر به پايگاه سنجش سلامت معرفي و ارزيابي شود تا مشخص شود وي بايد در مدرسه عادي يا استثنايي تحصيل نمايد.
وي با تاكيد بر مراجعه به موقع والدين براي سنجش نوآموزان خود، گفت: اگر همه دانش آموزان تا اوايل شهريورماه سنجش شوند، مدارس مشخص و كلاس بندي بهتر انجام مي شود تا فرآيند آموزشي مختل نشود.
وي در ادامه گفت: امسال 160 تن از دانش آموزاني كه در مدارس عادي بودند با درخواست مدير مدرسه به پايگاه تخصصي سنجش ارجاع داده شده اند تا براي جهش تحصيلي از نظر هوشي مورد ارزيابي قرار گيرند.
آقاميري افزود: دانش آموزاني براي جهش تحصيلي مراجعه مي نمايند كه سابقه تحصيلي مناسبي داشته باشند و مورد تاييد معلم و مدير مدرسه باشند؛ اگر ارزيابي مثبت باشد، دانش آموز مي تواند در امتحانات شهريورماه پايه تحصيلي بالاتر شركت نمايد.
وي در ادامه با بيان اين كه هزينه داروي برخي دانش آموزان استثنايي بسيار بالاست گفت: خيران مي توانند كمك هاي نقدي خود را به شماره حساب 0110269174009 و شماره شبا 850170000000110269174009 بانك ملي به نام صندوق خيريه حضرت ابوالفضل(ع) حمايت از دارو و درمان دانش آموزان استثنايي واريز نمايند.
در سال تحصيلي گذشته يك هزار و 939 دانش آموز استثنايي در 33 مدرسه استان و 203 كلاس درس تحصيل نمودند كه از اين تعداد 461 تن به صورت تلفيقي در مدارس عادي حضور داشتند؛ يك هزار و 147 دانش آموز استثنايي آسيب ديده ذهني، 429 تن آسيب ديده شنوايي، 113 تن آسيب ديده بينايي، 205 تن آسيب ديده حركتي و 45 تن نيز از طيف اختلالات رفتاري(اتيسم) هستند.
/2085/ 1175
قم- ايرنا- مديركل آموزش و پرورش استثنايي قم گفت: 19 هزار و 633 تن از نوآموزان بدو ورود به دبستان در سامانه سنجش سلامت ثبت نام نموده اند و از اين تعداد 14 هزار و 434 تن مورد ارزيابي قرار گرفته اند.