۱۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۴۴
کد خبر: 82996427
T T
۰ نفر

نماینده ولی فقیه در فارس:

'ما یعنی نظام' غلط است

۱۸ مرداد ۱۳۹۷، ۱۹:۴۴
کد خبر: 82996427
'ما یعنی نظام' غلط است

شیراز-ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز گفت: برخی جریان‌ها می گویند 'ما یعنی نظام' و خود را با نظام مساوی می‌دانند و طرز فكر مقابل را نفی می‌كنند، این رویكرد را نادرست می دانیم.

به گزارش ایرنا، آیت الله لطف الله دژكام به مناسبت گرامیداشت هفته خبرنگار، عصر پنجشنبه در جمع اصحاب رسانه فارس در شیراز افزود: این اندیشه باید بدین‌صورت تصحیح شود كه ما جریان‌های درون نظام و جزئی از نظام هستیم؛ اما مساوی نظام نیستیم.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینكه تقابل گروه‌های درون نظام نباید به جایی برسد كه به خود نظام لطمه بزند، افزود: رقابت بین گروه‌ها اشكال ندارد اما هنگامی كه می‌خواهیم مساله ای را حل كنیم نباید بگوییم رقابت نباشد زیرا جریان‌های مختلفی در نظام هستند كه همه به اصول پایبندند و در این فضا رقابت‌هایی دارند كه اگر به اصل لطمه نزند، مشكلی پیش نمی‌آورد.
دژكام همچنین خواستار توجه بیشتر به حقوق اساسی جمهوری اسلامی شد و افزود: چنانچه رسانه‌ها به حقوق اساسی نپردازند، بسیاری از افراد ممكن است در تعاملات و رفتارهای سیاسی خود اشتباه كنند.
امام جمعه شیراز تأكید كرد: رسانه‌ها باید در این زمینه منطقی بودن استدلال‌ها و پذیرش حق را رشد دهند و اگر عضوی از جریان سیاسی باشیم نیز باید به مرحله‌ای برسیم كه سخن حق طرف مقابل را بپذیریم.
** الگوی رفتار رسانه ای اروپایی پاسخگوی مسایل ما نیست
آیت الله دژكام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: الگوی رفتار رسانه ای اروپایی و آمریكایی پاسخگوی مسایل ما نیست و باید روشی نوین در این حوزه معرفی كنیم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس با تاكید بر اینكه الگوی ما در خبر رسانی اروپایی است، اظهار داشت: باید الگوی خبرنگاری را اسلامی كنیم و سخنان الهی و خدایی رابه مردم برسانیم نه اینكه تنها بر بُعد اومانیستی (انسان گرایی) كه تنها بر قدرت، اقتصاد و سیاست تكیه می‌كند و به غیر خدا می‌پردازد، متمركز شویم.
وی با اشاره به اینكه رسانه‌ها باید با رقبایی بسیار قوی در اروپا و آمریكا مقابله كنند، گفت: با فیلتر شدن تلگرام چه اتفاقی افتاد، همچنان بسیاری از افراد از تلگرام استفاده می‌كنند، زیرا رقیب كاری كرده كه اعتماد مخاطب جلب شده، شما نیز باید مهمترین ابزار جلب اعتماد، یعنی راستی و صداقت را به كار گیرید.
امام جمعه شیراز خطاب به اصحاب رسانه ادامه داد: شما باید برای ارتقای فهم مخاطب بكوشید تا مردم بدانند اگر رسانه‌ای راست نمی‌گوید آن را نپذیرند و همین موضوع است كه برای رقیب محدودیت ایجاد می‌كند.
آیت الله دژكام افزود: راست نگفتن رقیب، زیركانه است زیرا آنها پاره‌ای از حقیقت را می‌گویند، پاره‌ای را وامی‌گذارند یا حقایق كوچك را بزرگ جلوه می‌دهند و البته تكنیك آنها بر ما نیز تاثیر گذاشته است، به این صورت كه خبر نماز جمعه در صدا و سیما، روزنامه‌ها و مجله ها در اولویت هفتم و هشتم جای می‌گیرد.
امام جمعه شیراز گفت: رقبا كاری می‌كنند كه شما گاهی اوقات كم می‌آورید و این خوب نیست، باید تكنیك‌ها را پیدا و بدل آن را اجرا كنید.
آیت الله دژكام با بیان اینكه خبرنگاران باید جنگ رسانه‌ای را اداره كنند، گفت: اگر رسانه ها بدانند چگونه به این مساله ورود كنند، طرف مقابل نیز درمی‌یاید كه باید از فریب مردم قطع امید كند، زیرا شما در صف اول ایستاده‌اید.
وی، توجه به هویت را عاملی برای تقویت امید و نشاط در بین اصحاب رسانه دانست و بیان داشت: رقیب در جنگ رسانه‌ای كاری می‌كند كه امید قطع شود كه البته با محاسبات خودشان كارشان درست است اما هویت ایرانی نمی‌گذارد آنچه می‌خواهند بشود زیرا جایگاه امید در هویت ایرانی ‌اسلامی است.
آیت الله دژكام همچنین از دانش رسانه‌ای به عنوان ابزار فعالیت‌های خبری یاد كرد و گفت: رسانه‌ها باید نقش امر به معروف و نهی از منكر را در مبارزه با فساد ایفا كنند و در عین حال آداب یك رسانه بودن را نیز از دست ندهند.
امام جمعه شیراز اضافه كرد: گاهی اوقات مطلبی را تیتر قرار می‌دهیم كه از منظر اطلاع‌رسانی ناقص است، در حالیكه تیتر‌ها نباید اتهام را متوجه جایی كنند، هر چند بیانگر پرسش، توقع و مطالبه‌ای باشند و باید توجه داشت كه تهمت زدن و غیبت كردن به معنای خبررسانی نیست.
آیت الله دژكام تاكید كرد: باید در انتشار اخبار حدودی برای خود تعریف كنیم و بر این اساس اخلاق رسانه باید در كنار تكنیك‌های رسانه مطرح شود.
نماینده ولی فقیه در فارس، همچنین خواستار توجه بیشتر به حقوق اساسی جمهوری اسلامی شد و افزود: چنانچه رسانه‌ها به حقوق اساسی نپردازند، بسیاری از افراد ممكن است در تعاملات و رفتارهای سیاسی خود اشتباه كنند.
آیت الله دژكام بیان كرد: رسانه‌ها باید در این زمینه، منطقی بودن استدلال‌ها و پذیرش حق را تعالی بخشند و اگر عضوی از جریان سیاسی باشیم نیز باید به مرحله‌ای برسیم كه سخن حق طرف مقابل را بپذیریم.
آیت الله دژكام در بخش دیگری از مطالب خود به سخن برخی خبرنگاران مبنی بر نتایج مثبت حضور او در میان كسبه بازار شیراز اشاره كرد و گفت: تجربه نشان داده كه ما در تعامل با یكدیگر، از گرفتاری ها و مشكلات عبور كرده ایم و این امر ناشی از آن است كه ما به عنوان ایرانی مسلمان، یك هویت داریم و این هویت مشترك در بسیاری از مواقع تحمل ما را برای پذیرفتن فشارها فزونی می بخشد.
وی بیان داشت: ما از این هویت مشترك غفلت كرده‌ایم و شما خبرنگاران كه از مقبولیت مردمی برخوردارید باید بر هویت مشتركی كه همه ما را از یك رگ و ریشه معرفی می‌كند، تاكید كنید تا به تبع آن مسایل هم حل شود.
شورای فرهنگ عمومی كشور، هفدهم مرداد سالروز شهادت محمود صارمی را به عنوان روز خبرنگار نامگذاری كرد. محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی در هفدهم مرداد سال 1377همراه با شماری از دیپلمات های ایرانی در مزار شریف افغانستان به دست عوامل گروه تروریستی طالبان به شهادت رسید.
7375 /6118/ 2027