به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در این روش سلول های بنیادی عصبی به داربست سیلیكونی چاپ شده تزریق می شوند در محل آسیب دیده ایمپلنت می شوند. در واقع آسیب بخش كوچكی از نخاع نیز می تواند منجر به قطع اتصال تمام سیستم اعصاب شود. با استفاده از این روش می توان محل آسیب دیده را با استفاده از سلول های بنیادی عصبی ترمیم كرد و اتصالات عصبی را مجددا برقرار كرد. قرار گرفتن این سلول ها در محل آسیب دیده، با رشد مجدد سلول های عصبی در مجاورت آن، به برقراری ارتباط عصبی كمك می كنند.
در این روش از سلول های بنیادی مشتق شده از سلول های بالغ پوست وخون استفاده شده و با مهندسی ژنتیك به سلول های عصبی تبدیل شده است و روی داربستی از جنس سیلیكون قرار می گیرد. این اولین بار است كه سلول های بنیادی بالغ مهندسی شده روی هسته سیلیكونی تولید شده با چاپ سه بعدی قرار می گیرند و به محل جراحت ایمپلنت می شود.
این روش تا بحال در مدل انسانی و حیوانی آزمایش نشده، ولی نتایج آزمایشگاهی كاملا رضایت بخش است.
محققان امیدوارند با استفاده از این روش بتوانند امكان حركت و كنترل مثانه بیماران آسیب دیده نخاعی را بازیابی كنند.
نتایج این مطالعه در نشریه Advanced Functional Materials منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259*2017
تهران– ایرنا– محققان دانشگاه مینه سوتا موفق به مهندسی سلول های بنیادی عصبی و ترزیق آن به داربست سیلیكونی شدند. امید است با استفاده از این روش بتوان توان حركت و كنترل مثانه بیماران آسیب دیده نخاعی را بازیابی كرد.