به گزارش ايرنا حجت الاسلام حميد مقامي، شنبه در آستانه يكم ذي الحجه سالروز ازدواج حضرت علي (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) در جمع خبرنگاران بيان داشت: بر اساس آمار موجود طلاق زير چهار سال زندگي مشترك در شيراز از 48 درصد در سال 89 هم اينك به 28 درصد رسيده است.
وي افزود: همچنين در مدت مورد اشاره، طلاق زير يك سال زندگي مشترك از 14.8درصد در شيراز به كمتر از چهار درصد رسيده است.
مقامي، به ميزان طلاق هايي كه از سال 89 تا كنون در شيراز به ثبت رسيده اشاره اي نكرد.
او گفت: از سال 89 تا سال 96 تعداد 29 هزار نفر و از ابتداي سال 97 تا كنون هشت هزار و 200 نفر، آموزش هاي قبل از ازدواج را در مركز تخصصي آموزش و مشاوره خانواده بهار نكو در شيراز فراگرفته اند كه اين آموزش ها تاثير بسزايي در دوام زندگي مشترك آنها داشته است.
مقامي بيان كرد: استان فارس، پيشتر در رديف 10 استان بحراني در زمينه طلاق بود اما با برگزاري كلاس هاي آموزشي 6 ساعته از سوي مركز تخصصي آموزش و مشاوره خانواده بهارنكو، بر اساس ارزيابي هاي انجام شده، در حال حاضر فارس از مجموع اين 10 استان خارج شده است.
وي ادامه داد: از جمله مواردي كه مركز بهار نكو در آن مداخله مي كند، كاهش ريسك در ازدواج، بزرگتر بودن زن و با بيش از پنج سال اختلاف سني با مرد، ازدواج زير 18سال براي بانوان و زير 20 سال براي آقايان، اختلاف سني بيش از 10 سال زوجين، انجام ازدواج مجدد يا رجوع به طلاق مجدد است.
مقامي گفت: در كلاس هاي آموزشي و مشاوره قبل از ازدواج، اين خطرات و ريسك ها به زوجين گوشزد و سعي در كنترل آن مي شود.
وي بيان كرد: حدود نيمي از طلاق ها در پنج سال اول زندگي مشترك رخ مي دهد و در اين مدت زوجين در حال شناخت از ويژگي ها و عادات يكديگرند.
مسئول نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: برخي از مشكلات رايج در سال هاي اوليه زندگي ناشي از اختلاف ارزش ها، مشكلات مالي و اقتصادي، ارتباط با خانواده و خويشاوندان، و چگونگي روابط زناشويي است.
مقامي اضافه كرد: بسياري از زوج ها قبل از ازدواج، چشم خود را بر روي اختلاف ها و تفاوت هايي كه با يكديگر دارند مي بندند ليكن پس از ازدواج متوجه تفاوت در ارزش ها و عقايد مي شوند و ديگر نمي توانند آن را ناديده بگيرند.
مسئول نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: تفاوت عقيده در مسايل ديني و مذهبي، سياست، شغل، نحوه پوشش و مديريت مخارج، مي تواند مشكلات زيادي براي زوجين ايجاد كند و مهمترين وظايف مراكز مشاوره و آموزش در اين موارد، روشنگري است.
يكم ذي الحجه كه سالروز پيوند آسماني حضرت علي (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) است در تقويم رسمي كشور به عنوان روز ازدواج نامگذاري شده است. امسال اين روز مصادف با بيست و دوم مردادماه است.
6113 /6118
شيراز-ايرنا- مسئول نمايندگي ولي فقيه در دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: بر اساس آمار موجود، مشاوره و برگزاري كلاس هاي آموزش قبل از ازدواج در شيراز، منجر به دوام زندگي مشترك زوجين شده است.