۲۱ مرداد ۱۳۹۷، ۱۷:۴۸
کد خبر: 82999003
T T
۰ نفر
موضع جاكارتا همكاری با ایران و شركت های ایرانی است

تهران-ایرنا- سفیر اندونزی در تهران با اشاره به مذاكرات هفته گذشته وزیر خارجه آمریكا با مقامات این كشور گفت: موضع همیشگی و اصولی اندونزی همكاری با ایران و شركتهای ایرانی بوده است.

« اكتاوینو علیمودین» روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا سفیر اندونزی در تهران همچنین درباره خروج آمریكا از برجام اظهار داشت:ما از اقدام یكجانبه آمریكا در خروج از توافق هسته ای متاسف بوده ایم چرا كه نیازی به خروج از این توافق نبود.از سایر طرف های برجام هم خواسته ایم برای حفظ و ماندگاری این توافق تلاش كنند.
وی ابراز امیدواری كرد اتحادیه اروپا به همراه چین و روسیه در ثبات شرایط و حفظ برجام تلاش كنند و تاكید كرد: توافق هسته ای ایران و 1+5 همچنان كارایی خود را دارد و این توافق باید حفظ شود.
این دیپلمات اندونزیایی در بخش دیگر از سخنان خود و در پاسخ به این سوال كه آیا امریكایی ها در دور اخیر تحریم های ایران با اندونزی هم مذاكراتی داشته اند، گفت: موضع اصلی و همیشگی اندونزی چه در زمان برجام و چه بعد از خروج آمریكا از آن همكاری با ایران و شركت های ایرانی بوده است البته پیشنهاداتی داشته ایم اما سفر رئیس جمهور اندونزی به ایران در دسامبر 2018 نشان داد كه مشكلی در این زمینه وجود ندارد.
وی درعین حال گفت: البته آن دسته از شركت ها كه در آمریكا دارایی هایی دارند، و یا با شركت های آمریكایی همكاری می كنند، و یا از سیستم مالی آمریكا استفاده می كنند ممكن است مشكلاتی داشته باشند اما در زمینه دلار مشكلی وجود ندارد چون ما هرگز از دلار آمریكا برای تراكنش های مالی استفاده نكردیم و به جای آن از یورو و دیگر واحدهای پولی بهره گرفتیم.
سفیر اندونزی در تهران اضافه كرد: درخصوص فشارهای دولت آمریكا می توان به سفر هفته گذشته وزیر خارجه آمریكا به اندونزی اشاره كرد اما همانطور كه در رسانه ها منتشر شد اندونزی مذاكرات بی پرده ای با آمریكایی ها داشته است.
علیمودین تصریح كرد: این نشان گر آن است كه ما همچنان بر موضع خود پایبند و كشوری آزاد و مستقل هستیم می توانیم با هر كشوری كه فكر می كنیم برای ما سودمند است مبادله داشته باشیم.
وی خاطرنشان كرد:چنانچه در حوزه نفت و گاز مشكلاتی وجود داشته باشد این مشكلات عمدتا به مسائل فنی همچون قیمت، وضعیت بنادر و یا اپراتورها مربوط می شود و هیچ ربطی به سیاست دو كشور ندارد.
به گفته سفیر اندونزی در تهران اندونزی سال گذشته از واردات گاز مایع از ایران داشت و امیدواریم روند واردات گاز مایع از ایران همچنان پابرجا باشد.
وی همچنین درخصوص حجم مبادلات تجاری ایران و اندونزی گفت: در سال 2017 حجم مبادلات دو كشور به 660 میلیون دلار رسید در حالی كه این رقم در سال های 2010 و 2011 حدود 200 میلیون دلار بوده است.
علیمودین اضافه كرد:البته در مقایسه با كشورهای دیگر ایران و اندونزی هنوز راه زیادی در پیش دارند اما همانطور كه می بینیم در این مدت حجم مبادلات تجاری دو كشور سه برابر شده است .
سفیر اندونزی در تهران با بیان اینكه در دور گذشته تحریمها علیه ایران كالاهای بسیاری بودند كه تحت تاثیر تحریم ها قرار نگرفتند، صادرات پارچه، سبزیجات و روغن پالم را از كالاهای صادراتی اندونزی به ایران ذكر كرد و افزود:ایران می تواند به اندونزی به عنوان گزینه ای در كنارشركای سنتی خود نگاه كند.
وی افزایش سه برابری حجم مبادلات دو كشور در سال های اخیر را عمدتا ناشی از واردات فولاد و سنگ آهن از ایران ذكر كرد و گفت: علاوه بر این در زمینه صادرات پسته و عسل هم زمینه همكاری گسترده ای بین دو كشور وجود دارد.
علیمودین همچنین درباره انجام مبادلات دو كشور با ارزهای ملی گفت: دو كشور آغازگر تجارت با ارزهای ملی بوده اند و در این خصوص هم قبل از شروع تحریم ها و طی سه ماهه نخست سال جاری مذاكراتی داشته اند.
این دیپلمات اندونزیایی با بیان اینكه بانك های آن كشورتمایل به ارتباط مستقیم با بانك های ایرانی دارند، گفت: اجرای این سیاست موضوعی است كه به سیاست های مالی دو طرف بستگی دارد در عین حال در ایران هم باید تثبیت نرخ ارز مورد توجه قرار گیرد.
سیام**9376**2021**1553