۲۲ مرداد ۱۳۹۷، ۰:۲۷
کد خبر: 82999258
T T
۰ نفر
متوليان چاي كشور بايد پاسخگوي كاهش  توليد چاي باشند

لاهيجان-ايرنا- نماينده مردم شهرستان هاي لاهيجان و سياهكل در مجلس شوراي اسلامي گفت: سازمان چاي و پژوهشكده چاي كشور بايد پاسخگوي كاهش چشمگير توليد محصول چاي كشور طي 20سال اخير باشند.

ذبيح نيكفر روز يكشنبه در مراسم تجليل از خبرنگاران رسانه هاي استان گيلان در شهرستان لاهيجان به مناسبت روز خبرنگار اظهارداشت: در دهه 70 حدود 32هزارهكتار باغ چاي در گيلان و مازندران وجود داشت و ساليانه از اين باغ ها بيش از 70هزار تن چاي خشك توليد و عرضه مي شد ولي هم اكنون اين باغ ها به زير 20هزار هكتار و توليد محصول چاي خشك هم كمتر از 20هزار تن رسيده است و اين ها سئوالاتي است كه سازمان چاي و پژوهشكده چاي بايد به آنها پاسخ دهند.
وي افزود:پژوهشكده چاي بايد از فناوري دنيا و دستاوردهاي علمي در باغ هاي چاي استفاده كند ولي تاكنون اين كار را نكرده است و اين پژوهشكده براي جايگزيني بوته هاي باغ هاي چاي كه از قدمت آنها بيش از يكصد سال مي گذرد هيچ اقداماتي نكرده است .
وي به موضوع واگذاري توليد 34هكتار از باغ هاي پژوهشكده چاي به يك برند مشهور چاي اشاره و تصريح كرد: اگر در باغ و يا مزرعه اي بخواهد محصول ارگانيك چاي توليد شود بايد سه سال از دادن سم و كودشيميايي به آن خودداري شود و به شدت تحت كنترل قرار گيرند ولي با واگذاري باغ هاي پژوهشكده چاي اين كار انجام نشد.
نيكفر اضافه كرد:توليد چاي ارگانيك بايد مورد تاييد مجامع علمي و بهداشتي داخلي و خارجي باشد ولي با بستن قرارداد در سال 1394 در همان سال از كود و سموم استفاده نكردند و نيمه اول سال 95چاي ارگانيك توليد شد و يك شركت آلماني اين محصول را تاييد كرد و يك سال از اين باغ ها، چاي ارگانيك به بازار عرضه شد اما حجم عرضه شده و مقداري كه در كارخانه توليد مي شد هيچ مطابقتي نداشتند.
وي تصريح كرد: از هر هكتار باغ هاي ديم بايد سالانه حدود پنج تن برگ سبز چاي و باغ هايي كه به سيستم آبياري مجهز هستند بايد برگ سبز بيشتري برداشت شود اين درحالي است كه از باغ هاي پژوهشكده چاي كه به سيستم آبياري مجهز هستند كمتر از 10تن برگ سبز چاي توليد شده است.
وي يادآورشد: چاي درجه يك بهاره كه مفيدترين چاي لاهيجان به شمار مي رود و هركيلوگرم 30تا 40هزار تومان فروش مي رود را به نام چاي ارگانيك و هر كيلوگرم 80هزار تومان در بازار فروختند و بايد مشخص شود كه اين درآمد نصيب چه كسي و چه برندي شده است؟
وي با اشاره به مشكلات آب شرب شهر لاهيجان اشاره كرد و اظهار داشت: 15ليتر در ثانيه آب شهر لاهيجان از طريق آب روستايي تامين مي شود كه با قطع و وصل شدن آن تمام روسوبات وارد شبكه آب شهر مي شود كه دوهزار خانوار شهر از خيابان اميرشهيد تا بلوار امام رضا (ع)مشكل آب شرب دارند.
وي تصريح كرد: احداث يك كيلومتر خط انتقال از آب شبكه مسير ديزبن به لاهيجان و لنگرود در مسير اتصال آب روستايي موافقت شده و دستور اصلاح اين شبكه آب از آقاي نوبخت و وزير نيرو گرفته شده است اما در گيلان اين كار با كارشكني عده اي قفل شد و با پيگيري هاي مصرانه كه صورت گرفت چند روزي است كه عمليات حفاري اين طرح (اصلاح شبكه آب ) با اعتبار پنج ميليارد و 300ميليون تومان شروع شده است و دو ميليارد و 300ميليون تومان به پيمانكار پرداخت شده و او با تجهيز كارگاه حفاري ها را آغاز كرده است و قول داده اند تا پايان سال اين طرح براي حل مشكل آب شرب شهر لاهيجان به اتمام برسد.
وي با اشاره به تاسيس وزارت گردشگري ادامه داد: ايران در هزار ميليارد دلار تجارت و عايدات گردشگري در جهان جايگاهي ندارد درحالي كه رديف اول جايگاه آثار تاريخي ،طبيعي و فرهنگي درجهان برخودار است و هر استاني از اين كشور مزيت نسبي خاص خودش را دارد و از مزاياي اقتصاد گردشگري و ميراث فرهگي و طبيعت بكر برخوردار هستند .
وي با اعلام نارضايتي خود از برخي اتفاقات در استان اظهارداشت:در حالي كه چهار روستاي ديلمان به بهانه گردشگري دو سال گازرساني به تاخير افتاد ولي در يكي روستاي بنام نوروز محله 200هكتار زمين را به گروهي واگذار كردند و 29هزارمتر مجوز ساخت و تغيير كاربري دادند.
وي به ساخت پروژه عمراني شهرستان هاي سياهكل و لاهيجان از جمله سالن طبقاتي ورزشي تختي لاهيجان ، مجتمع فرهنگي هنري لاهيجان ، دريافت مجوز چمن زمين فوتبال شهرستان سياهكل و يك زمين روستايي در لاهيجان ، كارخانه سيمان وآلودگي تنفسي كه براي مردم ايجاد كرده است اشاره و تصريح كرد: در آغاز فعاليت نمايندگي سالن ورزشي تختي لاهيجان و سينماي سياهكل غير فعال و سال ها متوقف بودند كه براي سالن ورزشي تختي لاهيجان سه ميليارد تومان بودجه اخذ شده است و سالن ورزشي سياهكل 800ميليون تومان بدهي داشت كه تسويه آن صورت گرفت.
وي يادآورشد: براي مجتمع فرهنگي و هنري لاهيجان يك ميليارد و 300ميليون تومان در دوسال اخير هزينه شده است و قول دادند كه بقيه اعتبارات را در سال جاري تامين و براي سرعت دادن ساخت اين واحد به بخش خصوصي واگذار شود و مجوز واگذاري تي تي كاروانسراي سياهكل نيز گرفته شده است .
نماينده مردم شهرستان هاي لاهيجان و سياهكل در مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد:كارخانه سيمان ديلمان 250كيلومتر از راه هاي كوهستاني شهرستان سياهكل، املش ، رودسر و رودبار را تخريب كرده ولي خيلي از اين راه هاي تخريب بستر آسفالت شده و اين كارخانه آلودگي تنفسي براي مردم ايجاد كرده است .
عضو كميسيون بهداشت مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دريافت مجوز احداث مركز آموزش عالي سلامت در لاهيجان گفت:مركز درمان بستر ديلمان براي مردم ديلمان سهل الوصول نيست و شوراي شهر و عده اي پيگيري هستند كه به داخل شهر انتقال يابد ولي وزارت بهداشت و علوم پزشكي استان گيلان معتقدند كه در همان مكان بايد مركز درماني ساخته شود.
وي اضافه كرد: نظر من بر اين است كه مركز درماني داخل شهر اسپيلي در اين مكان مستقر شود و در داخل شهر ساختمان جديدي براي مركز درماني ساخته شود تا مردم در برف و كولاك بتوانند از درمان بستر فعلي استفاده كنند كه مركز درمان وزارت بهداشت وظيفه تجهيز آن مركز را برعهده گرفته است.
وي به طرح احداث پل ميدان گيل لاهيجان اشاره و پيشرفت فيزيكي آن را 35درصد ذكر كرد و يادآورشد:قرار است پيمانكار جديدي اجراي اين طرح را برعهده بگيرد .
6029 /6030