پایان فصل چایکاری در مازندران با برداشت حدود چهار هزار تُن محصول

نوشهر- ایرنا- چایکاران شهرستان‌های رامسر، تنکابن و عباس‌آباد در غرب مازندران که تنها منطقه کشت چای در این استان است، فصل چای امسال را با تولید حدود چهار هزار تن برگ سبز چای و استحصال ۸۹۹ تن چای خشک پشت‌سر گذاشتند.

به گزارش ایرنا، مازندران حدود ۲ هزار و ۳۵۰ هکتار باغ چای فعال و غیرفعال دارد که همه این مساحت زیر کشت چای در سه شهرستان رامسر، تنکابن و عباس‌آباد قرار دارد. بر اساس آمارها یک‌هزار و ۲۵۰ هکتار از باغ‌های چای مازندران در شهرستان‌های تنکابن و عباس‌آباد و یک‌هزار و ۱۰۰ هکتار نیز آن در شهرستان رامسر واقع شده است.

فصل برداشت چای روز گذشته -سه‌شنبه- در شهرستان‌های رامسر، تنکابن و عباس‌آباد به پایان رسید و بر اساس آمارهای اداره چای رامسر و اداره چای تنکابن و عباس‌آباد، چای‌کاران این سه شهرستان امسال در مجموع سه هزار و ۹۹۸ تن برگ سبز چای برداشت کردند و محصول‌شان را به کارخانه‌های چای سپردند. امسال شورای قیمت‌گذاری محصولات کشاورزی نرخ خرید هر کیلو برگ سبز چای درجه یک را ۱۸۰ هزار ریال و برگ سبز درجه ۲ را ۱۵۰ هزار ریال اعلام کرد که به طور میانگین این رقم نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد رشد را نشان می‌دهد. با این نرخ مصوب چای‌کاران مازندرانی در سه شهرستان غربی این استان امسال ۶۵۹ میلیارد ریال برگ سبز چای فروختند.

رئیس اداره چای تنکابن و عباس‌آباد درباره میزان برداشت چای در این منطقه به خبرنگار ایرنا گفت: امسال سه‌هزار و ۲۲۳ تن برگ سبز چای از باغ‌های ۲ شهرستان‌ تنکابن و عباس‌آباد برداشت شد که از این میزان یک هزار و ۵۷۵ تن چای درجه یک و یک هزار ۶۴۸ تن چای درجه ۲ بود و از چای‌کاران خریداری شد.

کیومرث نعیمایی با بیان این‌که از برگ سبز چای برداشت شده در ۲ شهرستان تنکابن و عباس‌آباد ۷۲۵ تن چای خشک تولید شد، ارزش ریالی این میزان برگ سبز را ۵۳۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: ۱۳۰ میلیارد ریال از این رقم سهم دولت است و حدود ۴۰۰ میلیارد ریال نیز به کارخانه‌جات تعلق دارد. تا کنون حدود ۹۵ درصد مطالبات چایکاران و ۷۰ درصد کارخانه‌ها از سوی دولت پرداخت شده است.

وی از کاهش ۲۳ درصدی تولید چای در این منطقه خبر داد و تصریح کرد: در حالی که پارسال ۴ هزار و ۱۶۵ تن برگ سبز چای از باغ‌های این ۲ شهرستان برداشت شد، امسال شاهد برداشت ۳ هزار ۲۲۳ تن چای در تنکابن و عباس‌آباد بودیم که نشان دهنده کاهش ۲۳ درصدی برداشت برگ سبز چای در این منطقه است.

به گفته نعمیایی حدود یک‌هزار هکتار از سطح زیر کشت چای تنکابن و عباس‌آباد مربوط به منطقه کلارآباد است که نزدیک به یک‌هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار در این باغ‌ها چای کشت و برداشت می‌کنند.

پایان فصل چایکاری در غرب مازندران با برداشت حدود چهارهزار تُن محصول

تولید ۷۷۵ تن برگ سبز چای در رامسر

رئیس اداره چای رامسر نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا میران خرید برگ سبز چای در این شهرستان را نزدیک به ۷۷۵ تن اعلام کرد و گفت: چای‌کاران رامسری امسال از باغ‌های خود ۴۱۸ هزار و ۹۲۵ کیلوگرم برگ سبز درجه یک و ۳۵۵ هزار و ۹۵۱ کیلوگرم برگ سبز درجه ۲ برداشت کردند.

عباس خانی ارزش ریالی این میزان برگ سبز چای را ۱۲۹ میلیارد ریال اعلام کرد و با بیان این‌که بیش از ۹۵ درصد مطالبات چای‌کاران رامسری از سوی دولت پرداخت شد، افزود: از این میزان برگ سبز چای حدود ۱۷۴ تن چای خشک تولید شد.

وی با اشاره به پایان فصل برداشت چای و اهمیت فعالیت‌های احیا و بهزراعی باغ‌های چای، زمانِ ارایه تسهیلات برای انجام چنین ‌فعالیت‌هایی را ماه آذر اعلام کرد و گفت: به ازای هر هکتار باغ چای ۶۰ میلیون ریال تسهیلات خرید کود، نهال و سایر نهاده‌ها با بهره ۴ درصد پرداخت می‌شود.

رئیس اداره چای رامسر کمک به خرید ماشین‌آلات شامل برگ‌چین و هرس را از دیگر تسهیلات دولت برای توسعه کشت چای عنوان کرد و افزود: در این بخش نیز متقاضیان به بانک عامل معرفی می‌شوند و وام با بهره‌ ۱۲ درصد به آن‌ها پرداخت می‌شود.

‌خانی با اشاره به کاهش تولید و کشت چای در کشور تصریح کرد: کاهش تولید چای در کشور مشهود است. اما میزان کاهش تولید چای در رامسر به دلیل این‌که برخی چای‌کاران محصول خود را در شهرهای مجاور یا استان گیلان تحویل می‌دهند، هنوز به طور دقیق مشخص نشده است.

به گزارش ایرنا، فعالان حوزه اقتصاد کشاورزی معتقدند واردات چای، بی‌علاقگی نسل جدید به تولید، معرفی نشدن چای ایرانی و ارزش اقتصادی بالای زمین در غرب مازندران سبب کاهش تولید این محصول شده و چنانچه برنامه‌ریزی دقیقی برای این محصول راهبردی شمال کشور انجام نشود؛ سربرآوردن ساختمان‌های سنگی و ویلایی از باغ‌های چای دور از انتظار نیست.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha