به گزارش ایرنا، پانزدهمین دور مجلس ملی پاكستان (NA) امروز دوشنبه با حضور 331 منتخب جدید مجلس به عنوان قانونگذاران آتی نظام پارلمانی با حضور شخصیت های سیاسی این كشور در ساختمان مجلس ملی این كشور سوگند خدمت یاد كردند.
منتخبان مردم پاكستان در مجالس ایالتی 'پنجاب، سند، بلوچستان و خیبرپختونخواه' نیز امروز در آیین های جداگانه سوگند خدمت ادا كردند.
بر اساس آمار كمیسیون نظارت بر انتخابات پاكستان، در انتخابات اخیر این كشور، حدود سه هزار و ۴۵۰ نفر برای راهیابی به مجلس ملی این كشور با ۳۴۲ كرسی نمایندگی ثبتنام كردند، ۲۷۲ عضو این مجلس به صورت مستقیم انتخاب میشوند و ۱۰ كرسی به اقلیتها و ۶۰ كرسی نیز به زنان اختصاص یافته است.
هشت هزار و ۴۰۰ نامزد دیگر نیز در چهار ایالت پاكستان برای كسب ۵۷۷ كرسی مجالس ایالتی با یكدیگر رقابت كردند.
نكته مهم در پانزدهمین دور مجلس ملی پاكستان، حضور برخی چهره ها نظیر 'بلاول بوتو زرداری' رهبر حزب مردم پاكستان (PPP) برای نخستن بار در این مجلس و انتخاب شدن وی به همراه پدرش 'آصف علی زرداری' رییس جمهوری پیشین پاكستان و همسر بی نظیر بوتو است.
پیروزی «تحریك انصاف» به رهبری عمران خان در انتخابات مجلس ملی و ایالتی هر چند شادی میلیون ها شهروند پاكستانی را به همراه داشت، در مقابل شكست بسیاری از رهبران و سیاستمداران كهنه كار باعث شگفتی و حیرت مردم این كشور شد.
به یقین می توان ادعا كرد كه حیرت انگیزترین و تلخ ترین شكست در پاكستان نصیب مولانا 'فضل الرحمن' رئیس جمعیت علمای اسلام شاخه فضل شد، زیرا كه وی در 40 ساله گذشته به عنوان تاثیر گذارترین چهره سیاسی در پاكستان همواره پیروز انتخابات بوده است.
حزب وی كه پس از كسب پیروزی در انتخابات گذشته همیشه به ائتلاف حزب پیروز درآمده بود، در این دوره از انتخابات در دو حوزه انتخابی ایالت خیبرپختونخواه از حریفان سیاسی خود از حزب تحریك انصاف به سختی شكست خورد.
این شكست به اندازه ای برای وی تلخ و غیر قابل باور بود كه با نپذیرفتن نتیجه انتخابات ،ادعای تقلب را مطرح كرد.
شاهدخاقان عباسی' نخست وزیر پیشین پاكستان نیز كه از دو حوزه انتخابیه شهر اسلام آباد و منطقه 'مری' برای كسب كرسی پارلمان در انتخابات سراسری شركت كرده بود در هر دو حوزه انتخابی از حریفان تحریك انصاف شكست خورد.
'غلام احمد بلور' از رهبران حزب عوامی ملی نیز كه از سیاستمداران كهنه كار پاكستان به شمار می آید نیز درحوزه انتخابیه شهر پیشاور از حریف خود و عضو حزب تحریك انصاف به سختی شكست خورد.
اما شاید بتوان گفت كه شكست 'سراج الحق' رهبر جماعت اسلامی شگفت انگیزترین شكست در انتخابات سراسری اخیر در پاكستان است زیرا كه 'محمد بشیر خان' كاندیدای گمنام حزب تحریك انصاف توانست وی را در حوزه انتخابی 'دیر پایین' با اختلاف 17 هزار رای شكست دهد.
'چودهری نثار' وزیر پیشین كشور پاكستان در دولت نواز شریف و دیگر سیاستمدار كهنه كار پاكستان كه به دلیل اختلافات شدید با نواز شریف پس از 35 سال عضویت در حزب مسلم لیگ نواز با ترك این حزب به صورت مستقل در انتخابات شركت كرده بود نیز در هر دو حوزه انتخابی از نامزدهای تحریك انصاف شكست خورد و از رسیدن به مجلس ملی و مجلس ایالت پنجاب محروم ماند.
'غلام سرور' وزیر پیشین و از سیاستمداران ارشد پاكستان نیز پس از پیروزی های متوالی از سال 1985 میلادی تاكنون در انتخابات اخیر میدان را به حریف تحریك انصاف واگذار كرد.
'مصطفی كمال' شهردار نامدار و پیشین شهر كراچی كه پس از انشعاب از جنبش متحده قومی به رهبری 'الطاف حسین' حزب تازه تاسیس 'سرزمین' را بنا نهاده بود نیز در شهر كراچی از حریف خود شكست سنگین خورد.
به گفته كارشناسان سیاسی پاكستان، شكست سیاستمداران كهنه كار در رقابت با نامزدهای جوان انتخابی از حزب 'تحریك انصاف' شاید امید تازه ای برای ایجاد اصلاحات و تغییر در كشور پاكستان فراهم سازد.
پاكستان، نظام پارلمانی دارد و مردم این كشور برای انتخاب نمایندگان پارلمانهای ایالتی و ملی این كشور، سوم مردادماه امسال پای صندوقهای رأی رفتند.
پس از انتخاب نمایندگان پارلمان، حزب پیروز (تحریك انضاف پاكستان) به رهبری عمران خان كه بیشترین تعداد نمایندگان را در مجلس ملی داشته باشد تشكیل قدرت داده و نخست وزیر ودیگر وزیران كابینه را مشخص می كند.
پارلمانهای ایالتی نیز وظیفه تشكیل حكومتهای ایالتی را بهعهده دارند و میتوانند سروزیر هر ایالت را مشخص كنند.
در نظام سیاسی پاكستان، رئیس جمهوری این كشور نیز با رأی تمامی اعضای پارلمانهای ایالتی و ملی و سنای پاكستان انتخاب می شود.
انتخابات پاكستان هر پنج سال یك بار برگزار میشود و این نخستین باری است كه سه بار پیاپی، 'انتخابات' تكلیف دولت پاكستان را مشخص میكند.
بر اساس برنامه ریزی، رییس جدید مجلس ملی پاكستان و معاون وی نیز چهارشنبه پانزدهم آگوست (24 امرداد) از سوی نمایندگان منتخب مجلس ملی انتخاب می شود.
فرد مورد نظر برای تصدی پست نخست وزیری، پنجشنبه این هفته شانزدهم آگوست از سوی نمایندگان انتخاب شده و نخست وزیر منتخب نیز هجدهم آگوست (شنبه 27 مردادماه) در حضور رییس جمهوری این كشور سوگند خدمت ادا می كند.
آساق**6125**1600 **1663**
اسلام آباد - ایرنا - پانزدهمین دوره مجلس ملی پاكستان و مجالس ایالتی این كشور روز دوشنبه در آیین های جداگانه ای با حضور منتخبان مردم كار خود را آغاز كرد تا مردم و دولت این كشور دوره جدیدی از تحولات سیاسی در این كشور را آغاز كنند.