پروين فرشچي روز سه شنبه در نشست بررسي وضعيت شناگاههاي استان مازندران در ساري گفت : تمامي مديران شناگاهها موظفند ظرف مدت سه هفته نسبت به نصب ميله ، پايه و پرچم وضعيت محيط زيستي شناگاهها اقدام كنند و سرپيچي از آن خلاف قانون است و پيگرد قانوني خواهد داشت.
نصب پرچم با هدف اطلاع رساني و ايجاد انگيزه در مردم براي مطالبه گري و شناخت وضعيت سلامت سواحل خزر از سال 1395 اجرايي شد ولي بر اساس گزارش هاي رسمي مديران شناگاهها 2 سال گذشته نسبت به اجراي اين برنامه جديتي به خرج ندادند.
در اين طرح براي شناگاههاي سالم از پرچم آبي و براي شناگاههاي آلوده پرچم زرد در نظر گرفته شده است .
اگر چه نصب پرچم زرد نشانگر آلودگي شناگاه محسوب مي شود ولي به معناي ممنوعيت شنا در آن نيست و تصميم در اين باره با خود شناگران است .
فلسفه نصب پرچم نيز اطلاع رساني به گردشگران و شناگران است تا خودشان براي انتخاب محل شنا تصميم گيري كرده و با استقبال نكردن از شنا در شناگاههاي داراي پرچم زرد ، متوليان آن را مجبور به سالمسازي محيط شنا كنند .
** تحريك احساس مسئوليت متوليان
معاون محيط زيست كشور همچنين يكي از اهداف نصب پرچم در شناگاهها را ايجاد احساس مسئوليت در دستگاهها متولي براي سالمسازي محيط شنا برشمرد و گفت : پاي كار آمدن متوليان دريا براي سالم سازي دريا نياز به تلنگر داشت كه نصب اين پرچم ها تا كنون موثر بود.
وي افزود : بايد به شناگاههاي داراي پرچم زرد نيز فرصت داده شود تا شرايط خود را بازنگري و وضعيت مطلوب تري را فراهم كنند و تعطيل كردن آنها مشكلي را حل نمي كند.
فرشچي يكي از مشكلات سالمسازي و حل زيربنايي مشكلات شناگاههاي سواحل درياي خزر را واگذاري كوتاه مدت آنها دانست و گفت : واگذاري كوتاه مدت و چند ماهه شناگاهها انگيزه سرمايه گذاري را بسيار كاهش مي دهد و به تبع آن شاهد خدمات بي كيفيت و ناسالم هستيم.
وي افزود : واگذاري طرح ها بايد به صورت بلند مدت انجام شود زيرا سرمايه گذاران در قرارداد هاي كوتاه مدت رغبتي براي افزايش سرمايه گذاري و ايجاد بستري بهتر ندارند.
او ادامه داد : واگذاري بلند مدت طرح هاي دريا را مي توان در شوراي سالم سازي سواحل استان تصميم گيري كرد و نياز به قوانين ملي ندارد.
** آمادگي براي وضعيت جديد درياي خزر
معاون سازمان محيط زيست همچنين به تحولات اخير در حوزه درياي خزر اشاره كرد و گفت : با توجه به اتفاقات اخير به خصوص امضاي كنوانسيون رژيم حقوقي درياي خزر ، در آينده شاهد گسترش گردشگري ساحل به ساحل در حوزه اين دريا خواهيم بود و براي آن زمان بايد آمادگي لازم ايجاد شود.
وي افزود : با توجه به شرايط منطقه اي بايد بخش خصوصي را نسبت به سرمايه گزاري بلند مدت در سواحل و ضرورت ايجاد ساحل سالم ترغيب كرد تا امكانات و خدمات يك ساحل سالم را ايجاد كند.
فرشچي نگاه بلندمدت به ساماندهي سواحل درياي خزر را نيازمند فعاليت يك كارگروه و تيم دانست و تاكيد كرد كه با سياستگذاري يكپارچه مي توان تمامي مشكلات در اين بخش را حل كرد .
اين مسئول همچنين از پايش شناگاههاي خزر به صورت چهار فصل در سال جاري خبر داد و گفت كه سال گذشته نبود منابع مالي مانع اجراي اين طرح شده بود.
استان مازندران 338 كيلومتر از ساحل درياي خزر را در اختيار دارد و امسال در اين محدوده 47 شناگاه با حدود يكصد طرح سالمسازي برپا كرده است .
بر اساس آخرين ارزيابي زيست محيطي ، هم اكنون 40 شناگاه اين استان پرچم زرد دارند كه به معناي ايده آل نبودن محيط آن براي شناست.
چهار شناگاه مازندران هم امسال به خاطر بالا بودن ميزان آلودگي تعطيل شد و سه شناگاه هم موفق شدند با پشت سر گذاشتن آزمون ارزيابي محيط زيست و دانشگاه علوم پزشكي پرچم آبي دريافت كنند.
ازريابي سلامت شناگاه ها بر اساس 17 معيار از سوي محيط زيست ، دانشگاه علوم پزشكي و وزارت كشور انجام شد.
7335/1654
ساري - ايرنا - معاون محيط زيست دريايي سازمان محيط زيست كشور به متوليان شناگاههاي سواحل درياي خزر سه هفته مهلت داد تا نسبت به نصب پرچم نشانگر سلامت در اين شناگاهها اقدام كنند.