۲۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83002123
T T
۰ نفر

سوسك سرخرطومي نخلستان هاي دشتستان را تهديد مي كند

۲۴ مرداد ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83002123
سوسك سرخرطومي نخلستان هاي دشتستان را تهديد مي كند

بوشهر- ايرنا- مديرجهاد كشاورزي دشتستان استان بوشهر گفت: نخلستان هاي اين شهرستان در معرض ابتلا به آفت سوسك سرخرطومي حنايي هستند.

به گزارش ايرنا، منصور نوذري روز چهارشنبه در كارگاه آموزشي آشنايي و رديابي آفت قرنطينه اي سوسك سرخرطومي حنايي افزود: هدف از برگزاري اين كارگاه آموزشي رديابي و آگاهي باغداران از ورود احتمالي آفت به نخلستان هاي منطقه و ريشه كني فوري آنهاست.
وي بيان كرد: سوسك سرخرطومي حنايي خرما از جمله آفت هاي قرنطينه اي است كه با توجه به شيوع آن در استان هاي جنوبي و كشور عراق به دليل احتمال خطر انتقال آن به نخلستان هاي كشورمان، طرح رديابي اين آفت توسط گروه ردياب و تله گذاري فرموني در سطح هاي مشخصي از نخلستان هاي شهرستان دشتستان اجرا شد.
نوذري گفت: آفت سوسك سرخرطومي حنايي خرما با توجه به قدرت تهاجمي و توليد نسل زياد مي تواند تا 100درصد به نخل خرما خسارت وارد كند و رديابي براساس پايش هاي چشمي، مشاهده علائم و استفاده از فرمون هاي جنسي مخصوص اين سوسك صورت مي گيرد.
وي اضافه كرد: خسارت اصلي اين آفت در مراحل لاروي به درختان وارد مي ‌شود و لارو‌ها با نفوذ به تنه نخل، از دستجات آوندي، جوانه مركزي، غلاف‌هاي تازه و ليفي نشده تغذيه و كانال‌هايي در جهت هاي مختلف (بالا و پايين) در تنه ايجاد مي ‌كنند.
نوذري با بيان اينكه لارو‌ها از بافت دمبرگ نيز تغذيه مي‌ كنند گفت: به طور معمول خسارت اين حشره به سادگي قابل مشاهده نيست و تنها زماني مي‌ توان متوجه وجود سوسك حنايي خرما شد كه برگ‌ها پژمرده مي ‌شوند يا درخت مي‌ افتد.
وي يادآور شد: آفت سوسك سرخرطومي حنايي عامل روان سازي شرايط ورود بيماري‌هاي باكتريايي و قارچي به نخل نيز مي ‌شود.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان دشتستان گفت: با توجه به علائم خسارت آفت وارداتي درختان نخل، به باغداران توصيه شد از ورود پاجوش درخت نخل خرما از استان هاي همجوار وكشورهاي حوزه خليج فارس خودداري كرده و در صورت مشاهده علائم آفت سوسك سرخرطومي به مراكز جهاد كشاورزي مراجعه و اين موضوع را با كارشناسان در ميان گذارند.
در شهرستان دشتستان استان بوشهر بيش از چهار ميليون اصله نخل وجود دارد كه سالانه 120 هزار تن خرما توليد مي كند.
6047/6043