۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83002788
T T
۰ نفر

مردم هوشیار باشند طب اسلامی نداریم

۲۵ مرداد ۱۳۹۷، ۸:۱۸
کد خبر: 83002788
مردم هوشیار باشند طب اسلامی نداریم

مشهد - ایرنا - در حالی كه درمان های طب سنتی و مكمل از سوی مردم با اقبال بسیار رو به روست برخی افراد فرصت طلب و سودجو از این گرایش سوء استفاده كرده و با عناوینی مانند طب اسلامی، طب تصفیه و طب الائمه (ع) در این عرصه جولان می دهند.

به گزارش ایرنا، در تبلیغات گسترده درمانهای طب اسلامی در شبكه های مجازی از افراد مشهور حوزوی نیز نام برده می شود.
گرچه روشهای طب سنتی و مكمل كه بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت 300 روش درمانی مانند حجامت، زالو درمانی، انرژی درمانی، هومیوپاتی، طب گیاهی و طب سوزنی را دربرمی گیرد مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی است، اما درمان های طب اسلامی مورد تایید این وزارتخانه نیست.
گرایش مردم به درمان های طب سنتی، داروهای غیر شیمیایی و گیاهی و مراجعه آنان به برخی ارائه دهندگان روش های درمانی غیرمجاز مانند طب اسلامی و دغدغه مسئولان دانشگاه علوم پزشكی مشهد به خاطر غیر علمی بودن برخی از این روش ها چالش مهم حوزه سلامت در استان خراسان رضوی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مشهد در این باره گفت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی به عنوان متولی اصلی سلامت مردم طب اسلامی را به رسمیت نمی شناسد و درمان های طب اسلامی را غیر مجاز می داند.
دكتر محمد رضا دارابی با انتقاد از مداخله گران در حوزه پزشكی افزود: درمان هایی با عنوان طب اسلامی، طب الائمه (ع) و طب تصفیه، ریشه فقهی و روایی ندارند و سلامت مردم را تهدید می كنند.

* سوء استفاده از نگرشهای دینی مردم از طریق طب اسلامی
رئیس سازمان نظام پزشكی مشهد نیز گفت: برخی مداخله گران در امور درمان با نام طب اسلامی از نگرش های دینی مردم سوء استفاده می كنند.
دكتر علی بیرجندی نژاد افزود: آموزه های افرادی كه در قالب طب اسلامی فعالیت می كنند جایگاهی از نظر روایی و احادیث ندارد، آنها بدون اطلاع از آناتومی و فیزیولوژی بدن و به صورت غیرمجاز و غیرعلمی در امور پزشكی مداخله می كنند كه برای سلامت جامعه مضر است.
وی اظهار داشت: این در حالی است كه گروهی از پزشكان دانش آموخته دانشكده های طب سنتی به صورت مجاز و اصولی طبابت را انجام داده و خدمات شایانی در راستای طب مكمل و تسكین آلام بیماران ارائه می كنند.
معاون آموزشی سازمان نظام پزشكی مشهد نیز گفت: سوء استفاده هایی از طب سنتی با استفاده از نام طب اسلامی در جامعه رواج یافته كه تهدید سلامت مردم را در پی دارد.
دكتر اصغر حاتمی افزود: با اینكه طبابت در این مراكز غیر علمی و غیر اصولی است اما برخورد قاطع با این افراد صورت نمی گیرد.
وی اظهار داشت: مراكز غیر مجاز طب اسلامی و طب سنتی در مشهد كه مهر و موم شده بودند پس از مدتی به دلایل نامعلوم فك پلمب و دایر شده اند.

* طب اسلامی سندیت ندارد
مدیر اجرایی سازمان نظام پزشكی مشهد هم گفت: طب ایرانی و طب مكمل سنتی پایه و مبنای علمی دارند اما طب اسلامی سندیت ندارد و افرادی كه در این حوزه فعالیت می كنند مداخله گر محسوب می شوند.
دكتر هادی بیژن نژاد افزود: طبق منابع علمی و فرمایشات آیات عظام مكارم شیرازی و نوری همدانی چیزی به نام طب اسلامی نداریم.
وی اظهار داشت: رسانه ها باید در این زمینه روشنگری كنند و مردم را نسبت به سودجویی افرادی كه سلامت جامعه را تهدید می كنند، هوشیار كنند.

* آموزه ای طب اسلامی مورد تایید وزارت بهداشت نیست
مدیر طب سنتی و مكمل دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: وزارت بهداشت درمان های طب اسلامی را علمی نمی داند و آموزه هایی با عنوان طب الائمه و طب اسلامی مورد تایید این وزارتخانه نمی باشد.
دكتر سید جواد مجتبوی افزود: در طب اسلامی اغلب از داروهای گیاهی و دست ساز برای درمان بیماریها و امراض صعب العلاج مانند سرطان و ام.اس كه از طب رایج نتیجه نگرفته اند، استفاده می شود.
وی با بیان اینكه فعالیتهای غیر قانونی در زمینه طب سنتی رو به افزایش است، اظهار داشت: این در حالی است كه هرگونه فعالیت در زمینه خدمات درمانی با مجوز دانشگاه علوم پزشكی مشهد قابل انجام است.
وی گفت: پارسال هشت مركز فاقد مجوز و مداخله گر در امور درمان به دنبال شكایت های مردمی با همكاری دادگستری خراسان رضوی پلمب شد كه 2 مركز از این تعداد متعلق به آیت الله تبریزیان و ستاری فك پلمب شده اند.
مجتبوی افزود: پرونده قضایی این افراد به دادگاه ویژه روحانیت ارجاع داده شده اما با گذشت حدود هشت ماه هنوز رای آنها صادر نشده است.
وی عطاریها را عمده مكانهای ارائه دهنده گیاهان دارویی دانست و اظهار داشت: افرادی كه در عطاریها مشغول فعالیت هستند مجاز به ارائه خدمات تشخیصی، درمانی یا تحویل داروهای دست ساز نیستند و فقط مجاز به فروش گیاهان دارویی و عرقیات مورد تایید اتحادیه فروشندگان گیاهان دارویی می باشند.
مدیر طب سنتی و مكمل دانشگاه علوم پزشكی مشهد از مردم خواست برای استفاده از خدمات طب سنتی و حفظ سلامت خود فقط به مراكز مجاز مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی و پزشكان دارای تحصیلات تخصصی یا دوره دیده طب سنتی مراجعه كنند.
وی گفت: هم اكنون 12 پزشك متخصص طب سنتی و 40 پزشك عمومی آموزش دیده در این حوزه در مشهد مورد تایید این دانشگاه هستند.

* در فقه چیزی به نام طب اسلامی نداریم
معاون دادستان انقلاب مركز خراسان رضوی نیز گفت: در قانون مجازات اسلامی و نظر علمای دینی به صراحت بیان شده است كه در فقه چیزی به نام طب اسلامی نداریم.
محمد بخشی محبی افزود: با تمام متخلفان مداخله گر در امر پزشكی برخورد قانونی خواهد شد و مردم باید نسبت به سوء استفاده فرصت طلبان هشیار باشند و برای دریافت درمان های طب سنتی به مراكز علمی و مجاز مراجعه كنند.
سرپرست دادسرای انقلاب مشهد هم به خبرنگار ایرنا گفت: علاقه و گرایش مردم به طب سنتی و داروهای غیر شیمیایی رو به افزایش است و عده ای از این گرایش مردم سوء استفاده كرده و به دنبال درآمدزایی هستند.
مهدی خدابخشی افزود: برخی بدون داشتن تخصص و مجوز لازم و بدون دانش كافی اقدام به تجویز داروهای گیاهی می كنند كه مخاطرات بسیار برای سلامت جامعه در بر دارد.
وی اظهار داشت: دخالت در امور پزشكی جرم تلقی شده و رسیدگی به این جرایم در محاكم انقلاب اسلامی صورت می گیرد به طوریكه پرونده در دادسرا رسیدگی شده و كیفرخواست صادر می شود و توسط دادگاه منتهی به صدور حكم می شود.
سرپرست دادسرای انقلاب مشهد گفت: بسته به صلاحیت های فردی و شخصیتی نیز برخی پرونده ها در دادگاه ویژه روحانیت مورد بررسی قرار می گیرد.
وی در باره فك پلمب برخی مراكز طب اسلامی در مشهد نیز افزود: هیچ دستور فك پلمب از سوی دادسرای انقلاب برای بازگشایی این مراكز صادر نشده است.
3027 / 6053
۰ نفر