به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، امیر سرتیپ دوم یوسف قربانی روز شنبه در همایش هم افزایی هوانیروز ارتش و هوانیروز سپاه كه در ستاد فرماندهی هوانیروز ارتش برگزار شد، با اشاره به فعالیت های یگان بالگردی، اظهار داشت: تاكنون تجهیز بالگردهای 214 به راكتانداز، تجهیز 20 بالگرد به سامانه دید در شب، تغییر كاربری موشكهای برد بلند و پوشش عملیاتی 17 استان كشور در حوزه اورژانس هوایی را به انجام رساندهایم.
وی ادامه داد: از روزی كه مسئولیت هوانیروز ارتش به من سپرده شد، اجرای طرحهای 28 گانه با عنوان لبیك را در دستوركار قرار دادیم.
فرمانده هوانیروز با بیان اینكه در حوزه قطعهسازی با حمایت امیر سرتیپ كیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش در صنایع «یاعلی» توانستیم بسیاری از قطعات را طراحی و بسازیم، گفت: امروز در این حوزه به درجهای از توانمندی رسیدهایم كه قطعات ساختهشده را به صنایع پشتیبانی و نوسازی بالگردهای ایران (پنها) ارائه میدهیم.
امیر سرتیپ دوم خلبان قربانی به نقشآفرینی این یگان در دوران دفاع مقدس نیز اشاره كرد و اظهار داشت: هوانیروز در آن دوران نقش مهمی در پشتیبانی از یگانهای رزمی و نبرد با دشمن بعثی داشت. پس از دفاع مقدس نیز در حوادثی مانند زلزله و سیل، همواره در صحنه حاضر است.
وی در ادامه به اهداف برگزاری همایش همافزایی هوانیروز سپاه و ارتش اشاره كرد و گفت: این همایش در راستای تعامل و همافزایی و افزایش توان دفاعی و ماموریتی هوانیروز در راستای فرامین رهبر معظم انقلاب برگزار شده است.
فرمانده هوانیروز توضیح داد: در طرحهای 28 گانه لبیك اقدامات بسیار مثبتی انجام و این طرحها در راستای ارتقای تجهیزات و سطح آمادگی نیروها و البته تكریم كاركنان و پیشكسوتان هوانیروز به خوبی اجرا شد. ارتقای آموزش كاركنان و تعمیر و تجهیز بالگردها نیز انجام شده است.
امیر سرتیپ دوم خلبان قربانی خاطرنشان كرد: هوانیروز ارتش و سپاه در مباحث آموزشی، تعمیر و نگهداری، عملیاتها و ماموریتهای محوله، همافزایی بسیار زیادی دارند و ما مكلف هستیم كه در راستای اجرای فرامین فرمانده كل قوا برای افزایش این تعامل قدم برداریم.
وی تصریح كرد: حتی كشورهایی كه ادعای قدرت نظامی زیادی دارند، به تنهایی نمیتوانند بالگرد بسازند و به كمك سایر شركتها در نقاط مختلف جهان این كار را انجام میدهند.
فرمانده هوانیروز ارتش گفت: ناوگان عظیم بالگردی جمهوری اسلامی ایران به همت مهندسان و خلبانان ما در هشت سال دفاع مقدس تعمیر و نگهداری و توان رزمی آن حفظ شد.
وی افزود: بعد از دفاع مقدس در ارتقای سامانههای بالگردی به جایی رسیدیم كه در كشورهای غرب آسیا و حتی در دنیا به عنوان قطب بالگردی شناخته میشویم.
در حاشیه همایش هم افزایی هوانیروز ارتش و هوانیروز سپاه، سه كتاب «كار بلد»، «سیمرغ زاگرس» و «شاهین تیزپرواز» با موضوع «هوانیروز» توسط امیر سرتیپ كیومرث حیدری فرمانده نزاجا رونمایی شد.
این كتابها كه در رابطه با رشادتهای خلبانان و كاركنان فنی هوانیروز در دوران دفاع مقدس به رشته تحریر درآمده است، نوشته سرهنگ دوم خلبان «بهرام مرادی» و مجموعه ای از خاطرات سرهنگ خلبان قاسم ژنده رزمی، سرهنگ خلبان حسین ناظوری و زندگی نامه و خاطرات قهرمان غرب كشور مرحوم سرهنگ خلبان صفر پایخان است.
«كاربلد»، «سیمرغ زاگرس» و «شاهین تیزپرواز» توسط موسسه فرهنگی و هنری سوره سبز و ندای الهی منتشر شده است.
اجتمام*7029*1834
تهران- ایرنا- فرمانده هواپیمایی نیروی زمینی ارتش (هوانیروز) اعلام كرد: هوانیروز ضمن انجام ماموریتهای محوله از قرارگاههای نجف اشرف و حمزه سیدالشهدا (ع)، نیروی زمینی سپاه را هم پشتیبانی میكند.